Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

20 Aralık 2009 Pazar

Azıcık da Olsa Utandınız mı ?

69 numara Carl Jungebrand, 89 numara Eddie Viator ve 31 numara Fernando Rocha. Zat-ı muhteremler Panathinaikos - Real Madrid maçının hakemleri. Maçı ancak bugün izleme şansım oldu ama ben hayatımda bu kadar kötü yönetilen,katledilen,tetikçilik yapılan bir maç izlemedim. İlk periyod Real Madrid sahada 8 kişi oynadı ve farkı açtı, o farkı da sonuna kadar korudular. Kalan üç periyodda da korkudan o kadar berbat düdükler çaldılar ki Costas Rigas'ın yerinde olsam Top 16'nın sonuna kadar kendilerine maç vermezdim. Bu üç hakem ayrı ayrı son üç Final Four'da görev almışlar. Nasıl bu kadar kötü bir maç yönettiler anlamak mümkün değil. Jungebrand'ın ne mal olduğunu biz zaten biliyoruz da diğer iki hakemle ilgili yaramız olmadığından pek tanımıyorduk, bu maçla tanıdık. Yarın sabah evde olacağım. Hem bu maçın görüntülü analizini, hem de ilerleyen günlerde maçın tamamını bloga koyunca izlemeyen arkadaşlar ne demek istediğimi anlayacaklar. Yunanlılar gibi ben de kendilerini alkışlıyorum, maçı izlerken en az onlar kadar sinir oldum. Muhtemel bir erken Final Four finalinin içine ancak bu kadar edilirdi.


Link

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Sayın Maliano

Bildiğiniz üzere ULEB denilen kurum FİBA nın yönetiminden memnun olmayan İspanyolların başını çektiği bir organizasyon.

Eurocupda Joventut Badalona sahasında Unics Kazan'a beklemediği bir şekilde yenilince Beşiktaş'la oynayacağı maçların önemi bir kat daha artmıştı ve İspanyadaki Kazan maçının hakemlerinden biride Tolga Şahin'di

Bu onları fazlasıyla rahatsız etmiş olacak ki Akatlardaki maçta hakem dahil hiç bir şeyi şansa bırakmak istemediler. O gün Beşiktaş'ın kötü oynadığı doğru bu noktada herkes hemfikir. Ama Samuel Bachar dan başlayarak o kadar kötü bir hakem 3 lüsü vardıki günümüzde olsak bile maçı almamız imkansızdı. Herşeye rağmen farkın indiği dakikalarda bu üçlü hemen devreye devreye giriyordu.

Aynı Samuel Bachar Unicaja - Efes maçını yönetmiş ve yaptığı hatalarla gündeme gelmişti nitekim Efes cephesi de bunu vurgulamıştı.

Bu maçtan önce de Real Madrid Prokom karşısında beklemediği bir yenilgi almış ve grup liderliği tehlikeye girmişti. Dikkat ettiyseniz senaryo Badalona ile aynı ve bir kez daha görüyoruzki hakem faktörü İspanyollar lehine devreye girmiş.

Beşiktaş - Joventut maçını TV vermediği için orda olanları sadece salona gelenler biliyor. Ancak bu maçla beraber İspanyol lobisi hakkında bir yazı yazarsanız çok daha aydınlatıcı olabilir.

Saygılarımla.

HotSauce21 dedi ki...

yunan lobisi hep ön plandaydı.ne maçları hakemlerle katlettiklerini biliyoruz.şimdi 2 maçta ispanyollara dönünce kararlar hakemide alkışlarlar rakibide.zamanında milleti arkalarına hakemi alıp yenerlerken nerdeydiler.ki ben bu düdüklerin ileride yani işler daha kızıştığında gelecek telafi düdüklerinin habercisi olarak görüyorum.adamlarda o lobi oldukça sırtları yere gelmez.

efes'te malum yorumcunun deyimiyle ağırlığını hissettirip kötü düdüklere tepki verdi diye kosta rigas, isstanbuldaki orleannes maçına gelio.bırakın bu ayakları yaa...

Adsız dedi ki...

@ HotStauce

Yunan lobisinin olduğu oğru lakin burda güçler savaşı var ULEB in başını İspanyollar çeksede yıllardır şampiyonalarda F4 yapsalarda kupayı alamıyorlar.

Yunan - İsrail - Rus takımları üçgeninden bir türlü sıyrılamadılar. Bu sezon Real Madrid uzun bir aradan sonra ilk kez bu kadar iddialı artı Barcelona'nın gücü belli. Neticede en azından F4 e bu iki takımı da sokmak istiyorlar.

Sheed dedi ki...

çok değil daha 2 sene önce (aralık 2007) aynı salonda pana karşısında real'i ince ince doğrayanlar da uleb'in hakemleriydi.. çok da feverana kapılmamak lazım..

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...