Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

9 Ekim 2011 Pazar

Partizan'ın 1992 Şampiyonluğu Belgesel Oluyor

Partizan'ın 1992 yılında İstanbul'daki finalde Djordjevic'in son saniye üçlüğüyle Avrupa şampiyonluğunu kazanması Avrupa basketbol tarihinin en çok anlatılan, canlandırılan ve en önemli hikayelerinden biridir. Şimdi burada kalkıp "Süper maçtı, gözlerim doldu, inanılmazdı." yalanlarını atmayacağım çünkü ben o dönem 8 yaşında bir çocuk olarak muhtemelen sokakta topumuz olmadan futbol oynamakla meşguldüm. Ama sonradan o anları da, tekrar canlandırıldığı şov maçında Sırbistan'da Djordjevic'in aynı pozisyonda tek denemeyle tekrar soktuğu o basketi de izledim. İlgimi çektiği kadarıyla bazı yazıları da okudum. Şimdi o şampiyonluğun belgeseli çekiliyor. Başrolde ise tabi ki İspanyollar var. Canal+ olayın tüm aktörleriyle o günleri tekrar film haline getirdi. Zeljko Obradovic, Predrag Danilovic, Aleksandar Djordjevic, Vlada Dragutinovic, Zoran Stevanovic vs.. kimi ararsanız belgeselde var. 27 Ekim Perşembe günü İspanya saatiyle 22:00'de Canal+ 'da yayınlanacak. İspanyolca bilenler, izleme imkanı olanlar kaçırmasın.



Bunu okuyan bunu da okudu;
18 Yıl Sonra Danilovic ve Djordjevic
-
THY Euroleague editörlerinden Vladimir Stankovic'in Partizan 1992 yazısı da burada. Biz yaşamadık ama onun bizzat yaşadığından emin olabilirsiniz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

O zamanlar Cibona, Split ve Partizan maçlarını İspanya'da oynuyordu.

88-89-90-91 bir yanda Divac, Djordevic, Danilovic, Paspalj ve Obradovic tabi bunlara Pecarski ve Goran Grbovic'i eklersek Partizan'ı tamamlarız.

Diğer yanda Kukoc, Perasovic, Radja, Savic, Goran Sobin, Pavicevic, Dusko İvanovic, Zan Tabak ve Petar Naumoski'li Split.

4 sene üst üste final oynadılar ve hepsini Split kazandı. koçlardaki rekabetde mükemmeldi Sir Bozo Malkovic ve Dusko Vujosevic.

Split 89 - 90 -91 De Avrupa nın en büyğü olurken, savaş sonrası dağılan ve ligden kopan kadrosu ile bir daha eski haline dönememiş, Partizan ise Djodevic ve Danilovic ile 92 de kupayı almıştır.

80-91 arası yugolarda mükemmel bir dönemdir. Bunların dışında Kızılyıldız 84 - 85 - 86 - 87 yılında finali oynamış ama kazanamamıştır, 85 'te bir de korac finalleri vardır.

Petrovic in ilk takımı Sibenka 82 ve 83 te korac kupasında final oynamıştır.

Bunların dışında 86 şampiyonu Zadarve Marko Popovic'in babası Petar Popovic cibona ve Petrovic le beraber efsane bir maçı vardır. Şampiyon olan zadar ertesi sene kupa 1 de yarı final yapmıştır.

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...