Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

5 Ekim 2011 Çarşamba

Andrei Kirilenko CSKA Moskova'da

Geldi gelecek, geliyor mu acaba derken 2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın yıldızlarından Andrei Kirilenko Rusya'ya döndü. Kirilenko'yu NBA sahnesine çıkaran CSKA Moskova 30 yaşındaki yıldızla NBA dönüşü açık olmak üzere 3 yıllık kontrat imzaladı. Akla iki soru geliyor istemez. Birincisi Kirilenko Avrupa'da kalacak mı yoksa dönecek mi, dönecekse neden 3 yıllık sözleşme imzaladı. Bilindiği üzere Kirilenko sakatlıklar ve yatış performansı sebebiyle NBA'deki albenisini biraz yitirmiş durumda. Ama Avrupa Şampiyonası sertliğinde sahaya koyduğu performans olağanüstüydü. Yani şu anda hazır ve formda bir Kirilenka (a.k.a AK-47) var. Zaten hem başkan Andrei Vatutin hem de koç Kazlauskas lokavttan oyuncu almanın mantıklı bir tercih olmadığını ama Kirilenko'nun bir istisna olduğu söylediler. 1-2 ay bile olsa Kirilenko'nun CSKA ile maçlara çıkması, hatta maç kazandırması onlar için yeterli olacak. Geldiği gün, gidişine psikolojik olarak hazırlanmışlar. Andrei Kirilenko da aldığı paranın tamamını çocuklar için kurduğu yardım fonuna aktaracağını söyledi. 3 yıllık anlaşma 30 yaşından sonra olası bir ciddi sakatlık için garanti kontrat anlamı taşıyor olabilir. Çünkü Kirilenko bir daha düşerse NBA'de ciddi bir kontrat bulması zor görünüyor. O açıdan ben Kirilenko'nun kendini hazır tutarak lokavtta paslanan isimler içinde değerli bir konuma geleceğini ve lokavt biter bitmez ABD'ye döneceğini düşünüyorum.

Bu transferle birlikte de CSKA Moskova'nın kadrosu sinir bozucu bir hal aldı. Kirilenko, Khryapa, Teodosic, Krstic , Siskauskas beşlisi takımdayken tesislerin girişine "Warning High IQ" yazmak gerekiyor. Şu beşliden herhangi birini alıp liselerarası bilgi yarışmasına, KPSS'ye, LYS'ye rahatça sokabilecekken beşinin birden aynı anda sahada olacağını bilmek inanılmaz. CSKA Moskova maçları büyük keyif verecek. Umalım ki Kazlauskas da kadronun hakkını versin.

Gelelim ikinci soruya. Tamam AK-47 lakabı iyi güzel anladık da zekasına bu kadar övgü yağdırdığımız bir takımın fotoğraf çekimine kalaşnikof getirmek hangi ileri (!) zekanın ürünü?

2 yorum:

yunus dedi ki...

real madrid kirilenkoyu almak için baya uğraştı.görüşmeler 5.8 milyon dolarda tıkanmıştı.acaba cska kaça anlaştı.eğer bu tarzda bir fiyatsa (muhtemelen vergiden muaf şekilde) avrupada kalması daha mantıklı.

Halim dedi ki...

burda zska nin asker takimi oldugunu unutmamak gerek

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...