Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

30 Mart 2011 Çarşamba

Eurolig Çeyrek Finalde Üçüncü Maç Sonuçları


Zevkli ve heyecanlı bir Eurolig akşamı daha geride kaldı ama öyle bir Panathinaikos - Barcelona serisi oynanıyor ki akıllara zarar. Son siren her çaldığında tadı damağımızda kalıyor, yeniden başlasa diye hayal kuruyoruz. Bu akşam da efsanevi bir maça tanıklık etti OAKA. Panathinaikos kontrolünde geçen maçın son periyodu ve son anları yine bir satranç maçına döndü ve kazanan yine Obradovic'in Panathinaikos'u oldu. Fran Vazquez'in kaçan turnikesi, Alan Anderson'un 10 saniye varken üçlük yerine potaya gitmesi Barcelona'nın sonunu hazırladı diyebilirim. Rubio'nun 4/5 üçlük attığı bir gecede mağlup olmak da bir o kadar acı oldu Barcelona için. Diamantidis'e parantez açmak gerekiyor dersem ayıp etmiş olurum. O parantez hiç kapanmayacak. Diamantidis for MVP !!!

Maccabi İspanya'da eline geçirdiği avantajı Nokia Arena'da hunharca kullandı ve Caja Laboral'i rahat geçti. Baştan sona üstün götürdüler ve giderek farkı açtılar. Zaten saha avantajını eline geçirdiği an Maccabi Tel Aviv birçokları için seriye noktayı koymuştu. Caja Laboral'in zaten düzenli bir sistemi yok, bir de işin içine Nokia Arena atmosferi eklenince orada geçen seneki gibi olağandışı işler yapmaları gerekiyor.

Siena ilk maç uğradığı kazayı çok çabuk atlattığını Yunanistan'da göstermişti. Şova İtalya'da devam ettiler. Maçın sonlarında farkı 15'e kadar çıkardılar ve hücumda kriz yaşamalarına rağmen paniklemeyip farkı koruyarak seride 2-1 öne geçtiler. Yaptıkları hiç kolay bir iş değil ama henüz herşey bitmiş de değil. Bir galibiyetle rüyayı gerçekleştirecekler.

Real Madrid de kaybettiği saha avantajını Valencia deplasmanındaki muhteşem son çeyrek performansıyla geri aldı. 27-15'lik son çeyrek geriden gelen Real Madrid için hiç de beklenmedik bir performanstı açıkçası. Ama şunu da unutmamak gerekir ki bu seviyede oynayan iki İspanyol takımı için evsahibi avantajı çok da fark yaratan bir hadise değil. Molin'in öğrencileri için F4 yolunda bir galibiyet daha var. Pesic de kolay pes edecek bir efsane değil. 

Serilerin tamamı sona erince F4 öncesi genel, geniş bir değerlendirme gelecek.

2 yorum:

ako dedi ki...

fotoğraf son maçta mı çekilmiş

Adsız dedi ki...

barca-pao macinin sonunda hatirladim.
bu saniye faul atisi kacirma olaylarindan bir tanesini hic unutmuyorum. tbl'de orhun ene yapmisti. topu cemberin tam onunden sertce sektirtip, ribaund icin ziplayan uzunlarin tam ortasindan gecen topu, faul cizgisinin 2 metre onunde (havada) havada kendisi tiplemisti.

tabi topun o kadar geriye sekebilmesinin bir nedeni de cemberlerin ayhan sahenk cemberi olmasi idi. dun oaka'nin cemberleri de yeterince sertti, ene olsa yine aynisini yapardi diye dusundum...

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...