Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

4 Ağustos 2011 Perşembe

Jordan Farmar Maccabi'de

Euroleague'in son finalisti Maccabi Tel Aviv, NBA'den payını çıkaranlar kervanına katıldı ve New Jersey Nets'in guard'ı Jordan Farmar'la anlaştığını açıkladı. Eski Lakerslı Farmar, lokavt sonuna kadar İsrail'de kalacak ve Tel Aviv'de Jeremy Pargo'yla birlikte yeni sezonda İsrail ekibinin guard rotasyonunu oluşturma görevini üstlenecek. Farmar'ın Yahudi kökenlerine sahip olmasının bu transferde etkili olduğunu söylemek için ise kahin olmak gerekmiyor.

UCLA'de geçirdiği NCAA kariyerinin ardından 2006'da Lakers tarafından draft edilen Farmar, Hollywood dolaylarında takıldığı süre boyunca beklentilerin altında ezilerek istenilen performansı veremedi. Kariyeri bu sezon Efes formasıyla izleyeceğimiz Sasha Vujacic'le bu açıdan birçok benzerlik taşımıyor değil. Vujacic'in aksine Lakers'ta rotasyonun sürekli bir parçası olmayı başarsa da bir oyun kurucu için olmazsa olmazlardan olan doğru kararı verme yetisinin onu hep sınıfta bırakması, beklenen patlamayı bir türlü yapamamasına ve Lakers'ın ondan vazgeçmesine sebep oldu. New Jersey'de şut performansı olarak iyi bir sezon geçirmese de, ortalama 25 dakika civarı süre alıp maç başına 5 asist yapan bir oyuncu olarak Farmar'ın bencil olduğunu söylemek haksız bir tespit olur. İyi niyetli olmasına rağmen doğru zamanda doğru hamleyi yapma konusundaki basiretsizliği kariyerinin başından bu yana peşini bırakmış değil. Bu pencereden bakıldığında Maccabi gibi bir takımı yönetmesi için emanet edeceğiniz profilde bir guard olmaktan uzak görünüyor. Avrupa'ya alışma sürecini de hesaba kattığımızda, takımın beyni Eidson'ı kaybeden ve 1 numarada Farmar'la benzer dengesizlikte bir oyuncu olan Jeremy Pargo'yu elinde bulunduran Maccabi için Farmar'ın ne kadar isabetli bir tercih olduğu tartışılabilir. Lokavt sonuna kadar oynayacak olması, aynı zamanda lokavt sonrası için Maccabi hakkında bir takım önemli soru işaretlerini beraberinde getiriyor; ancak David Blatt'ın planlarını buna göre yaptığını şüphe yok. Bir diğer şüphesiz olan ise Farmar'ın İsrail'deki popülaritesini bu transferle birlikte fazlasıyla arttıracağı.

Öte yandan, lokavtın etkisiyle başlayan Kavimler Göçü tüm hızıyla devam ediyor. Bir sonraki göçmenin kim olacağını tahmin etmek imkansıza yakın. Orta ve üstü seviyedeki oyuncuların mali sebepler dolayısıyla Avrupa'dan ziyade Çin'e yöneleceği haberleri şu sıralar ortalıkta dolaşan kayda değer tek veri. Bu sebeple, Deron Williams benzeri transferlerin sayısının bir elin parmaklarını geçmeyeceğini şimdiden öngörebiliriz. Her şeye rağmen farklı tatların katılımıyla daha zevkli bir sezon izleyeceğiz gibi duruyor, bekleyip görmek gerek.

1 yorum:

HotSauce21 dedi ki...

Mali, Çin konusunda da şöyle bir sıkıntı var bildiğim kadarıyla;

Çin Federasyonu bahsettiğin kavimler göçünün önünü tıkamak amacıyla gerek takımlara gerekse oyuncular bazında önlem alacak diye biliyorum. Buna göre her takım sadece 1 NBA oyuncusu getirebilecek ve daha önemlisi Çin'e gelecek NBA oyuncusunun sezon sonuna kadar geri dönme şansı olmayacak.

Son madde uygulaması ne şekilde olur büyük soru işaretleri içeriyor bana göre.

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...