Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

6 Temmuz 2011 Çarşamba

Kaan Kural'la Sezon Değerlendirmesi

İş güç derken buralarda gündeme yetişemiyoruz, aslında hiçbir şeye yetişemiyoruz. Güncel haberleri twitterda anlık yazıp yorumlasak da buralara not düşmek pek kolay olmuyor. Ama özel sohbetlerin, röportajların yeri ayrı. Temmuz ortası gibi de "bir aksilik olmazsa" Kaan ağabeyle sezonun değerlendirmesini yapacağız. Ağırlık THY Euroleague, transferler, uluslararası turnuvalar ve TBL olacak, kenarından gerekirse kadın basketboluna ve hatta NBA'e bile değinebiliriz. Süre sıkıntımız, soru sınırımız yok. Yalnız "Neden basketbol?" , "Acemi Cadı'daki rolünden bahseder mi?" , "Başına gelen komik bir olayı anlatabilir mi?" gibi saçma sapan sorulardan kaçınalım, yazarak vakit kaybetmeyelim.

Dostluk bir yana benim bu ülkede en çok saygı duyduğum birkaç basketbol adamından biridir Kaan Kural. Bu sebeple hakaret ve fanatizm ateşiyle yanmadan, sınırları aşmadan istediğiniz kadar acı soru sorabilirsiniz, ben de çok acı sorular soracağım. Eminim aynı şekilde acı üslubuyla yanıtlayacaktır. Dediğim gibi sınırı aşmadığı sürece her soruyu iletmeye çalışacağım. Bütün soruları yorum kısmına bırakalım. Temmuz ortasına kadar yorum bölümünü adsızlara da açacağım. Gelen mentionlar sürekli devam ettiği için kayıt altında tutmak zor olduğundan twitter üzerinden soru almayacağımı da bir kez de buraya yazayım.

39 yorum:

Oguzhan Oguz dedi ki...

Gist transferi doping nedeniyle suya düserse Fenerbahçe Ülker nasil bir oyuncu düsünmeli onun yerine?

Barış dedi ki...

Efes Pilsen'in bu seneki f4 şansını nasıl görüyorsunuz?

mucho dedi ki...

Lokavtin neredeyse kesin oldugunu bile bile Takimlarimizin (ozellikle FBU) yabanci kontenjanlarini doldurmalari mantikli mi? Birde NBAdeki kontrati biten yildizlardan birkacinin yolunun Turkiyeye dusme ihtimali var mi? (Krilenko, Peja, West, Prince vs...)

Adsız dedi ki...

Olympiakos'un ve CSKA'nın mevcut durumu, kimler kalacak kimler gidecek? Seneye nasıl bir kadroyla oynayacaklar ve nasıl hedefler koyacaklar. Euroleague'de 1. ve 2. torbadan bu takımları çekmek piyango mu?

deniz dedi ki...

anadolu efes'in mi yoksa fb ülker'in mi transfer politikası daha oturaklı? neden?

memo is money dedi ki...

1)Mehmet Okur için sakatlık sonrası -inşallah %100ü ile dönebilirse- hedef ve biz Utah Jazz taraftarlarının beklentisi ne olmalı?
2)Bugüne kadar örnek aldığı basketbol adamları, yorumcuları ve varsa idolleri kimler?
not: Basketbol terimlerini orjinal halleriyle sırf artistlik yapmak, elit geçinmek için kullanmaya çalışmadığı için kendisine teşekkür ediyorum.

Adsız dedi ki...

Anadolu Efes yıllardır neden eski seviyesini tutturamıyor? Mesela Yiğiter Uluğ'un NBA Türkiye'de yazdıklarına katılır mısınız?

Adsız dedi ki...

Maciej Lampe hakkındaki görüşlerinizi merak ediyorum. Galatasaray'ın yabancı 5 numara hamlesi için Lampe nasıl olur? GS'nin yabancı 5 numara transferini siz yapsanız kimleri düşünürdünüz. Sormak istediğim bir soru daha var. Josh Shipp'in 3 numara olarak denenecek olmasından söz ediliyor. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz. Oraya euroleague seviyesi için daha uzun ve ceza şutlarını iyi kullanabilecek biri daha iyi olmaz mı? Mesela Marko Keselj(zorda olsa bir ihtimal) mevcut kadroda GS'nin 3 numarası sizce kim olmalı. Sorularım hem Kaan Kural'a hem de size. Cevaplarsanız sevinirim. Saygılar. Teşekkürler...

Anıl dedi ki...

Kendisinin Chicago Bulls nefreti nereden gelmekte çok merak ediyorum. Sene içerisinde birçok kez Rose hakkında "MVP böyle mi olur yæ" minvalinde yorumlar yaptı. Kendisinin aday gösterdiği Howard ise her ne olursa olsun takımını play-off'ta yarı finallere dahi taşıyamadı. Nedir fikri? Hala Howard m?

neil dedi ki...

gasol kardeşler lokavt olursa barcada oynarız demişlerdi ama barca bunu kabul edermi gerekcem de şu lokavt biterse sezon ortası barca onların yerine nası oyuncu bulabilirki şu anki oyuncuları benchte oturmayı kabullenirmi hem bi de neden basketbol yorumcusu olmuş onu merak ettim :)) şaka şaka

Adsız dedi ki...

basketbol liginde de şike yapılıyor mudur sizce?

Adsız dedi ki...

lokavt 1 sene boyunca sürerse seneye tekrar draft seçimi olacak mı? Eğer olacaksa Enes Kanter 1 sene sonra çaylak mı olacak yoksa sophomore mu?

Adsız dedi ki...

efesin mevcut pota altı rotasyonu (ermal, kerem, radulica, barac ve savanovic) boyalı alan savunmasında sınıfta kalır ve reboundlarda zorlanır gibi geliyor kendisi de aynı endişeleri taşıyor mu?

selo dedi ki...

NTVspor'un Euroleague yayın politikası için ne düşünüyor? Birçok maçı pas geçtiler bu sezon? Seneye daha çok basketbolla alakalı program izleyebilecekmiyiz?

luke dedi ki...

Yaptigi tahminler gercekten dusunduklerimi yoksa sadece bizi eglendirmek icinmi hepsini ters soyluyor?

ergün dedi ki...

bu seneki mike batiste olayıyla da gördük euroleague'in ne kadar sağlıksız olduğunu bu gibi konularda,diğer takımlar baska bir organizasyon kurmayı neden düsünmüyorlar,kimse herhangi bir tepki göstermeden bu ligde yer almaya devam ediyor?

Adsız dedi ki...

Lampe'yle birlikte benim soru da yalan oldu. :)

Erman Tüneri dedi ki...

Milli takımımızın ülke dısında katıldıgı turnuvalarda her zaman hayal kırıklıgı yaratmasını neye baglıyor bu sene ki avrupa şampiyosunda takımımızdan neler bekliyor.

Burak Eren dedi ki...

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin piyasada olmadığı zamanlar Efes Pilsen kulüpler bazındaki Milli Takımımız gibiydi. Ligde de onları tutardık, Eurolegue'de de maçlarını kaçırmazdık.

Fenerbahçe'nin Ülker'le birleşmesi sonucunda yakaladığı hava, şimdilerde de Galatasaray'ın yükselişi sonrasında Efes Pilsen'in kan kaybettiğini düşünüyorum. O kulüpler düzeyindeki Milli Takım havasını bence kaybettiler ama ne olursa olsun basketbolun ekolü durumundalar.

Efes Pilsen'e dil uzatmak haddime olmaz ama Beşiktaş'la birleşmesi, basketbol yönetiminin de Tuncay Özilhan'da olması daha sağlıklı bir adım olmaz mı sizce, gerek taraftar potansiyeli gerekse arkaya alınacak güç anlamında?

Adsız dedi ki...

Euroleague kura çekiminde 3. torbalar çekilirken Saras a dikkat etti mi bana sırf A grubuna çıkalım diye topu takip edip hiç karıştırmadan seçti gibi geldi ? :)

basketçi dedi ki...

efes pilsen bir süprüz yapıp zayıf olan yerli oyuncu kadrosunu
hedo+memo+ömer aşık+semih erden+enes ile güçlendirme yoluna gider mi???

aaaaa dedi ki...

Ntv'den ayrılmış galiba. yeni sezonda planları nelerdir? Yorumculuk gibi bir göreve devam edecek mi tekrar? Biz devamını isteriz kesinlikle. İnşallah durum böyledir.

Adsız dedi ki...

beşiktaşın transfer politikasını nasıl buluyorsunuz

Adsız dedi ki...

türk takımlarının avrupa kupalarındaki şansı nedir?

gürkonas dedi ki...

1. Bir Galatasaray'lı olarak(gerçi taraftarlığının kalmadığını söylemişti daha önce) Galatasaray'ın transfer hamlelerini kulübün yeni misyonunu nasıl değerlendiriyor.

2-) Tutku-Lakovic-Ender-Gordon'dan oluşan oyun kurucu rotasyonunda Kendisi de Ender'in süresinin az olacağını düşünüyor mu? Buradan hareketle Galatasaray'ın oyun sisteminde bu sezon çift oyun kuruculu bir saha düzeni görebilir miyiz?

3. Galatasaray oyun sisteminde değişikliğe gidecek gibi görünüyor. Temel anlayış pick&rol ve pick& pop üzerine mi olur? Yoksa 4 kısalı bir düzen tercih edilip zaman zaman oyun hızlandırıloabilir m,?
4. (Çok oldu biliyorum) Galatasaray bu sezon oturttuğu karakterini önümüzdeki sezon tekrar yakalayabilir mi? Özeelikle savunmada bazı ödünler verileceği düşünülürse. Savunmadan ödün verilmesi mücadele gücünü düşürür mü?

Hakan Önal dedi ki...

Yakın zamanda basketbolla ilgili kafasında olan projeleri var mı ?

Adsız dedi ki...

efesin geleceğiyle ilgili öngörüleri neler? izmire taşınabilirler mi? maliano sana böyle bir soru sormuştum ama yanıt vermedin, lütfen ona sor. ayrıca, enes kanter iki sezondur maç yapmadı, nbade lockout oldu ona ne olacak? ya yetenekleri körelirse? avrupada oynama ihtimali nedir? avrupa şampiyonası? ve larry bird mi nowitzki mi? kendisinin küçükken boston taraftarı ve dolayısıyla bird hayranı olduğunu biliyorum, nowitzki' yi listede nereye koyuyor? savanovic transferi etkili olur mu? duşan cantekin ve raduljica pota altında geçen sezon yerinde yeller esen gücü getirir mi? maliano lütfen tüm soruları sor

Adsız dedi ki...

bir de, bu sene türkiyede doluluk oranlarını nasıl tahmin ediyor? fenerbahçe taraftarı iyice baskete sarılacak, galatasaray taraftarı basketbolu unutmadan 3 ay geçirebilecek mi? ayrıca kendisine çok büyük bir sempati beslediğimi de ekleyebilir misiniz? teşekkürler.

Adsız dedi ki...

Türk Milli Takım aday kadrosu hakkındaki görüşleriniz nelerdir? Sene içinde vasat performans gösteren Cenk Akyol'un çağrılmasını nasıl karşılıyorsunuz? Furkan Aldemir'i izleyebilecek miyiz? Enes Kanter'den nasıl bir performans bekliyorsunuz?

Adsız dedi ki...

Fenerbahçenin Şike skandalı Fenerbahçe Ülker'i nasıl etkiler ? Futbolda şike yapan Baskette'de yapar diyebilirmiyiz

Adsız dedi ki...

Neden nba kalitesinde kısa oyuncular çıkaramıyoruz.

Şafak edge yada kenan sipahi de bu potansiyeli görüyor mu

Adsız dedi ki...

Genel anlamda Türk Futbolunun içinde bulunduğu rezil durum Türk Basketboluna nasıl etki eder? Önümüzdeki sezon büyük takımlarımızın da yatırımlarını arttırmasına paralel olarak futbola olan yoğun ilgiden basketbola kayma olabilir mi? Bu doğrultuda basketbola olan ilgiyi yoğunlaştırmak için basketbol camiası neler yapmalıdır?

Adsız dedi ki...

Ufuk Sarıca sizce bu takımı kaldırabilecekmi ? Büyük isimleri yönetmek Zordur Rakocevic,Vujacic gibi Sizce Ufuk Sarıca bu isimleri nasıl yöneticektir altından kalkabilir mi ?

Adsız dedi ki...

eurobasket 2011 de hangi takımlara şans veriyorsunuz takım sayısının 24 e çıkması doğru mu kaliteyi düşürmez mi ?

Adsız dedi ki...

nba maçlarınının yıllık yayın bedeli ne derece yüksekti ve kaç paraydı da ntv bıraktı? yeni sezonda nba'i kimin alması bekleniyor?

Adsız dedi ki...

röportaj ne zaman?

Kubilay dedi ki...

Kendisini gelecek sezon bir programda görebilecek miyiz?

ugursama dedi ki...

Anadolu Efes'in transfer politikası hakkında ne düşüyor?Bu kadar astronomik rakama kurulan kadro sizce sağlıklı mı?Harcadağı rakamlarla neredeyse iki tane takın kurulur.Sizce bu sene Eurolig'te f4 hedefleyen Fenerbahçe Ülker ve Anadolu Efes'in yaptığı transferler f4 için yeterlimi?

ugursama dedi ki...

Temmuz ayı içerisinde u20 ve u18 ve suan devam eden u16 avrupa sampiyonasında Türk Milli takımının durumunu nasıl göruyorsunuz.Geleceğin Hidayetleri,Ömerleri,Keremleri yetişebilecekmi.Tabiki daha bunu öngörmek cok zor ama en azından altyapılardaki durumumuz hakkında bilgi almak istiyorum.Geleceğe umutlu bakabilirmiyiz

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...