Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

23 Nisan 2011 Cumartesi

Euroleague'in Sayı Kralı Igor Rakocevic

Sezonun en çok tartışılan isimlerinden Igor Rakocevic Euroleague'de her sezon sayı kralına verilen Alphonso Ford ödülünün 2010-2011 sezonundaki sahibi oldu. Daha önce de 2006-2007 ve 2008-2009 sezonlarında bu ödülün sahibi olmuştu. Bu ödül MVP ödülü gibi farklı kriterlerin sonucunda değil de salt sayı ortalamasıyla verildiği için pek fazla tartışılacak bir yönü yok ama sayı kralı olan oyuncunun takımını Top 16'dan yukarıya çıkaramamış olması elbette ki sonuna kadar tartışılır. 17.21 sayı ortalamasıyla bu ödülü kazanan Rakocevic aynı zamanda 2149 sayı ile Eurolig tarihinin en çok sayı kaydeden 7. oyuncusu. 

Geçen sene ve bu sene yaşananlarda o da psikolojik olarak çok hırpalandı, zaman zaman moral olarak dibe vurdu ama bu ödül biraz da teselli olmuştur onun için. Sezon içinde Mersin'de yaklaşık 2 saat sohbet etmiştim kendisi ile. Off the record olarak Ergin Ataman'lı döneme ve takım içindeki gruplaşmalara dair çok ilginç şeylerden bahsetmişti. Oldukça detaylı olarak hazırladığımız sorular ise malesef çeyrek finale kalamadıkları için bir süre rafa kaldırıldı. "Konuşabilmem için geçen seneden daha başarılı olmamız gerekir, aksi takdirde bir anlamı olmaz." demişti. Belki bir gün kendisi istediğinde, belki de devam etmezse gideceği zaman bu sorular yanıt bulur ama karakter olarak çok üst seviyelerde bir insan olduğunu söylemeliyim. Birçok Türk oyuncunun çok çok üstünde hatta. Belki medyanın sayesinde, belki de saha içindeki performansıyla kendisini hiç sevmeyen bir grup var ki onlara da saygım var.

Bir kez de buradan tebrik edelim Rakocevic'i.  Kendisine de http://www.twitter.com/IgorRakocevic adresinden ulaşabileceğinizi ekleyelim. Umarım gelecek sene bu ödülü alırken aynı zamanda Efes Pilsen'i Final Four'a taşıyan isimlerden biri olur.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...