Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

8 Ağustos 2011 Pazartesi

Vlado Ilievski Anadolu Efes'te

Yaz başından beri fazlasıyla spekülasyona malzeme olan "Efes Point Guard için kimle anlaşacak" sorusu az önce cevabını buldu ve kulüp, resmi sitesinden Union Olimpialı Vlado Ilievski'yle 1+1 yıllık bir sözleşme imzalandığını açıkladı. Huertas'la başlayan, ancak oyuncunun Barcelona'yı tercih etmesi sebebiyle sonuçlanamayan, Patty Mills'le devam eden ve bu sefer de Efes'in vazgeçmesiyle tıkanan guard arayışı, Ilievski'yle son bulmuş oldu. Efes'te yabancı transferi de Ilievski imzasıyla son bulmuş gibi görünüyor, bunu da bir kenara not düşelim.

(Fotomaç mode on) Peki Vlado Ilievski kimdir? Kariyerine, Petar Naumoski'nin veliahtı olarak gösterilmek gibi ağır bir yükümlülükle başlayan Ilievski, o seviyeye hiçbir zaman ulaşamamış olsa da, artık 31 yaşında görmüş geçirmiş bir oyuncu statüsünde ve Euroleague'in 2000'li yıllardaki vazgeçilmezlerinden. 2000-01'de Efes'in o dönemdeki pilot takımı Antbirlik Antalya'nın forması giymiş bir oyuncu olarak kulübün yabancısı da değil. Connecticut çıkışlı Ilievski, Antalya'dan sonra Barcelona, TAU Ceramica, Siena, Partizan ve son olarak Olimpija gibi Euroleague gediklilerinde forma şansı buldu. CV'sinin bu kadar iyi olmasının sebebi, çok parlak bir oyuncu olmasa dahi müthiş bir istikrara sahip olması. Sakatlandığı ve süre bulamadığı dönemler dışında her daim belli bir seviyenin üzerinde kalmış üst düzey bir profesyonel olarak Ilievski'nin Euroleague radarından hiçbir zaman çıkmamış olması tesadüf değil. İyi bir saha görüşü ve handling'e sahip olmasına rağmen istikrarlı bir üç sayı tehdidi sunamaması yıllar boyu en önemli sıkıntısı oldu; ancak Efes'te beraber oynayacağı oyunculara bakınca bu sıkıntıyı minimum düzeyde hissedeceğini söyleyebiliriz.

Huertas'la çok yükseğe çekilen kalite çitası, geçtiğimiz günlerde Mills'le dibi boylamıştı. Mills'le anlaşıldığı haberlerinin geldiği dönemde yanlış transfer damgası yapıştırmak zor gelmiyorken bugün de Ilievski transferi ilk bakışta oldukça makul. Avrupa'da önemli isimlerin büyük çoğunluğunun çoktan yer değiştirmiş olması ve NBA'ciler dışında elde kalan tek opsiyon Papaloukas'ın Türk taraftarıyla olan hoş olmayan geçmişi Efes'i çaresiz bırakmış da olabilir. Ancak Vlado Ilievski sansasyonel olmasa dahi sistemde taşların yerine oturmasını sağlayacak önemli bir rol oyuncusu. Her şeyden önce, yeni bir maceraya girişmek yerine Kerem Tunçeri'ye bir numaralı oyun kurucu rolünü vermek bu transferin doğal sonucu olarak göze oldukça hoş görünüyor. 

1 yorum:

Murat dedi ki...

hahaha fotomaç mode on. :) bence uygun bir transfer, pg pozisyonunda aklı başında, ağır oyuncuları daha çok sevmişimdir hep. istikrar da önemli. 'ideal' yani, çok süper de değil ama saygı duyulası bir oyuncu. kerem tunçerinin yerine benchten gelip takımı çelip çevirir.

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...