Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

11 Kasım 2010 Perşembe

Panathinaikos: 84 - Efes Pilsen: 61 (Oynamadan Kaybetmek)

Bu akşam Efes Pilsen'in oynadığı her ne idiyse basketbolla alakalı olmadığını söylemek lazım. Ne savunma, ne hücum. Maçın ilk çeyreğinin son bölümlerine kadar savunma iyiydi aslında ya da Panathinaikos hücum ritmini bulamamıştı. Sonra fark bir açıldı...
-
Efes Pilsen OAKA'dan çıkmak için gereken mücadeleyi, savaşı yansıtmadı. Biz bunu geçmiş senelerde sık sık Fenerbahçe Ülker'den görüyorduk. Büyük bir maçı, zorlu bir deplasmanda savaşmadan vermek Efes Pilsen'den çok sık gördüğümüz bir şey değil. Aslında savaşmasını, en azından Efes Pilsen'in ayakta kalmasını beklediğimiz ismi Kerem Tunçeri bile kayıptı. Savaşan tek adam Bostjan Nachbar 6 top kaybı yaptı. Nick Calathes, Ian Vougioukas'tan seyrettiğimiz performanslar bile moral bozucuydu. Hele, Zeljko Obradovic'in abartıp 16 yaşındaki Karamalegos'u oyuna alması falan. Hep deriz ya unutmak istiyoruz, bu mağlubiyeti unutmalı, yolumuza devam etmeliyiz. Şu maçı Perasovic'in oyuncularına tekrar tekrar izletip işkence haline getirmesi lazım. Onları destekleyenleri ne hale soktuklarını belki izlerseler anlarlar. Yani, anlatmaya kalksak komedi filmi olur ama şu durumu anlayamıyorum; Mike Batiste 4 dakika içinde, pota altında boş kalıp 3 smaç vurmuş, bir sonraki pozisyonda nasıl bir switch oluyorsa bir anda pota altında Ender-Batiste eşleşmesi oluyor ama Calathes oraya topu indiremiyordu.

Efes Pilsen bu farkı yerken, farkı yaratan oyuncular Tepic, Diamantidis ve Maric gibi oyuncular olmadı. Efes oyuncusundan yönetimine bu mağlubiyeti unutmasın. Böyle savaşmadan kaybetmeye hakları yok. Savunmada herhangi bir direnç görebildiğimiz bir an bile yok. Diamantidis içeri elini kolunu sallayarak giriyor, Batiste içeride boş kalıyor, Sato Rakocevic'le alçak postta birebir kalıyor ama kimse yardıma gitmiyor. Hücumda Rakocevic yine bildiğimiz gibi zorluyor, top kaybediyor, anlamsız paslar vermeye çalışıyor. Görevi oynatmak olan Kerem Tunçeri 3 topu üstüste gereksiz zorlayarak potaya gönderiyor, Roberts ve Thornton potaya bile bakamıyor. Efes Pilsen her dakika eziliyor ve biz bunu 40 dakika boyunca izliyoruz. Umarım, bir daha böyle bir geceyi yaşamayız. Detaylı istatistikler burada.

2 yorum:

tozlu parkeler dedi ki...

EuroleAGUE'de hiç zevk almadan seyrettiğin bir maç varmı diye sorsalar, artık verecek cevabım var.
Berbat bir maçtı, temposuz ve sertlik dibe vurmuş.

oscar dedi ki...

rako ve nachbar'ın bu seneki hallerini görünce bence ergin ataman'a geçen sene haksızlık yapılmış. bu isimler efes'in düşündüğü seviye için mental olarak yeterli değil bence.

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...