Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

12 Kasım 2010 Cuma

İlk Raundu Enes Kanter Kaybetti

NCAA yönetimi tarafından Enes Kanter davası şu an için sonuca bağlandı. Enes Kanter, profesyonelliği önleyici yasaları çiğnediği için NCAA'de oynayamayacak. NCAA yönetiminin internet sitesinden yaptığı açıklamada 2006/07 ve 07/08 sezonlarında Fenerbahçe'nin U18 takımında yer aldığı ve amatör olduğu, 08/09 sezonunda ise ihtiyacından fazla bir şekilde 33.033 Amerikan doları aldığı için ligde oynayamayacağına NCAA Uygunluk Merkezi tarafından karar verildi.

NCAA kuralları gereğince, ligde oynayabilecek oyuncuların daha önce profesyonel bir şekilde kontrat imzalamaları ve maaş almaları yasak. Oyuncular sadece idman ve maç masraflarını karşılayacak miktarda para alabilirler. Oyuncuların kar yapmaları kesinlikle yasak ve Enes bu kuralı çiğnemiş gözüküyor. NCAA Başkan Yardımcısı Kevin Lennon da açıklamalarında bu kurala atıfta bulunuyor ve Enes'in NCAA yönetimi ve katılımcı üniversiteler tarafından geliştirilen spor-üniversite modeline aykırı davranışta bulunduğu için oynayamayacağını söylüyor. Kentucky Üniversitesi ise bu karara ay sonunda tekrar itiraz edecek.

1 yorum:

oscar dedi ki...

baştan beri ineligible olduğu biliniyordu zaten ama uk ve calipari yüzünden belki bir esneklik olması beklentisi vardı. herhalde ncaa son yıllarda zaten baya esnediği için burda aksi karar verdi.

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...