Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

12 Haziran 2010 Cumartesi

Caja Laboral'den Tarihi Galibiyet

Bu sene ilk defa diyemeyiz çünkü bunu başaran Eurolig playofflarında Real Madrid olmuştu. Ama ligde Barcelona'yı evinde ilk deviren takım Caja Laboral oldu. Hem de 1,5 yıllık yenilmezlik serisinden sonra. 1,5 yıl önce Barcelona'yı Palau Blaugrana'da yenen son takım yine onlardı. 70-74 kazandıkları maç normal sezon içinde değerli olsa da iki gün önceki çok başka bir galibiyetti. 58 sayıda tuttular Barcelona'yı. Sezonun en düşük rakamı, üstelik de kendi evlerinde Barcelona'yı 60 sayının altında tutabilmek muazzam bir başarı. Maçı izleyemedim ama İspanyol basını Splitter ve Huertas'ın Barcelona'nın işini bitirdiğini yazıyor. İzleyen arkadaşlar değerlendirmeler yaparsa ben de zevkle okurum.

Xavi Pascual seri başlamadan "Çok başarılı oynamadan da bizi yenebilirler." diyerek belki de Real Madrid'e taş atmıştı ve korktuğu başına geldi. N'dong'un 12 sayısı benim için oldukça dikkat çekici çünkü skor tabelasında N'dong'un ön plana çıkması Barcelona hücumunun sıkıntılığı olduğu anlamına gelir. Barcelona aynı baskıyı yine evinde kaybettiği Real Madrid maçı sonrasında yaşamıştı ama inanılmaz bir performans ile geri dönüş yapmışlardı. İstatistikler Barcelona'nın yenilgisinde pota altındaki etkisizliği birinci neden gösteriyor ki bu da Real Madrid'i tek başına deviren Splitter'i yine ön plana çıkarıyor. Şu anda performansı atmosferin dışına çıkmış vaziyette ama kollektif takım istikrarı konusunda Caja Laboral'in Barcelona'nın çok altında olduğu da ayrı bir gerçek. İlk raundun bir diğer galibi de Ivanovic oldu. Basın Ivanovic'in taktik dersi verdiğini yazıyor. İkinci maç bu akşam 19:00'da. TRT 3 yayın akışında 21:30 olarak gözüküyor ama maç saatinde kontrol etmekte fayda var.



2 yorum:

Adsız dedi ki...

acb.com da maçı veriyor canlı.acb360 yazıyor.

Erman Tüneri dedi ki...

Tau sürpriz yapmaya devam ediyor real finale cıksa süpürülecekti boyle oldugu daha iyi olmuş 58 sayıda kalması dış oyuncuların ne kadar kotu oldugunun bir gostergesi

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...