Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

3 Eylül 2010 Cuma

Gruplarda Son Günün Sonuçları ve Eşleşmeler

A Grubu

Angola: 55 - Avustralya: 76
Arjantin: 82 - Sırbistan: 84
Almanya: 91 - Ürdün: 73

Liderlik maçında Sırbistan Arjantin'i kılpayı geçerek istediğini aldı. ABD riskinden kurtulmuş olsalar da finale kadar önlerinde birçok favori Avrupa ülkesi olacak. Hırvatistan'ı geçebilirlerse önce İspanya - Yunanistan galibiyle, arkasından da Türkiye tarafından gelecek bir takımla final için karşılaşacaklar. Arjantin de Sırbistan'a oranla daha kolay bir seride ama o şablonda ABD'nin olması başlı başına bir problem. Grubun üçüncüsü Avustralya da Kayseri'nin sürprizini gerçekleştiren Angola'yı son maçta rahat geçti ve 7 Avrupa'lının olduğu bölümde şampiyonanın en renkli takımlarından Slovenya ile eşleşti. Grup lideri Sırbistan'a tek yenilgisini yaşatan Almanya da bu bomba galibiyetin ardından ikinci galibiyetini Ürdün karşısında almasına rağmen elenmekten kurtulamadı.

B Grubu

Hırvatistan: 74 - Brezilya: 92
Slovenya: 65 - İran: 60
A.B.D: 92 - Tunus: 57

Grubun lideri son maç öncesi yerini garantileyen ABD idi. Grup sonuncusu Tunus'u geçerken de terlemediler. Yarı finale kadar işleri çok rahat gözüküyor. İlk rakip Angola. Grup ikincisi Slovenya Avustralya ile eşleşti ve onları da Avrupa tarafında zorlu rakipler bekliyor. Hatta bir sürpriz olmaz da Fransa'yı geçersek çeyrek finaldeki rakibimiz Slovenya olacak. Üçüncülüğü elde eden Brezilya Arjantin'le, dördüncü Hırvatistan da Sırbistan ile eşleşti.

C Grubu

Rusya: 73 - Yunanistan: 69
Porto Riko: 79 - Fildişi Sahili : 88
Türkiye: 87 - Çin: 40

Grubumuzda bir tek bizim yerimiz kesindi. Son günden önce lider çıkmayı garantilemiştik. Merakla beklenen karşılaşma ise Yunanistan - Rusya maçıydı. Tüm hesaplar Yeni Zelanda'nın Fransa'yı geçemeyeceği ve İspanya'nın 3. olacağı yönündeydi. Dolayısıyla soru işareti oluşturan da Rusya veya Yunanistan'ın kaybetmek isteyip istemeyeceğiydi. Yunan takımı istedi ve başardı. Belli ki ellerine kalem kağıt almadan bu hesabı yapmışlardı. Yeni Zelanda'nın Fransa'yı 12 sayıyla yenmesi onları yine İspanya'nın karşısına getirdi. Yeni Zelanda bu galibiyetle Rusya'nın rakibi olurken milli takımımızın rakibini de Fransa olarak belirledi. Yunanistan'ın sportmenlik dışı bu hareketi de yanına kara bir leke olarak kar kalmış oldu.

D Grubu

Lübnan: 66 - Litvanya: 84
Yeni Zelanda: 82 - Fransa: 70
İspanya: 89 - Kanada: 67

İzmir'in flaş takımı Litvanya grup maçlarını Lübnan galibiyetiyle noktaladı ve grubumuzun dördüncüsü Çin'in rakibi oldu. Zaten daha önceden liderliği garantilemişlerdi. 2,3 ve 4. sıralar için ise ince hesaplar sözkonusuydu. Belki de en az ihtmal verilen sonuç gerçekleşti ve Yeni Zelanda son dakikalardaki inanılmaz atışlarla Fransa'yı 12 sayıyla yenip grubu şekillendirdi. İspanya'yı 2. sıraya taşıyıp Yunanistan'a, Fransa'yı da 4. lüğe atıp Türkiye'ye rakip yaptılar. Bu özel galibiyetin ödülü olarak da bir alt seviyedeki Rusya'yı rakip olarak seçtiler.

Eşleşmeler ;

Rusya - Yeni Zelanda
Sırbistan - Hırvatistan
Litvanya - Çin
İspanya - Yunanistan
Slovenya - Avustralya
Türkiye - Fransa
Arjantin - Brezilya
ABD - Angola

2 yorum:

Adsız dedi ki...

yunanistanın yaptığı rezilliğin ve onlara ders vermek isteyen fransızların yaptığı rezilliğin spor sahalarında yeri yok. ikisi de kendi kazdıkları kuyuya düştüler oynayabilecekleri en zor takımlarla eşleştiler.umarım ispanya ve türkiye gerçek basketbolun masa başında değil sahada oynanması gerektiğini gösterir bu gelişmiş(!) modern(!) avrupalılara.

Adsız dedi ki...

Bu kumpaslara bir çözüm bulması gerekiyor FİBA nın. Maçlar aynı saatte oynanmalı. Bu da tam çözüm gibi görünmüyor.Grup maçlarından sonra yeni bir kura çekilmeli 1. ler-4. ler arasında ve 2.ler- 3.ler arasında. Ertan Ürkmez

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...