Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

11 Ekim 2012 Perşembe

THY Euroleague 2012-2013 Sezonu İlk Hafta Sakatlık Raporu

0 yorum

A GRUBU
BC Khimki : Paul Davis dizindeki sakatlık yüzünden sezon öncesi hazırlık döneminin tamamında forma giyemedi.
Fenerbahçe Ülker : Herhangi bir eksiklik yok. Eurolig için JR Bremer transfer edildi. Kadrodan üç isim bu akşam 12'nin dışında kalacak.
Cantu :  Scekic kadroya döndü ama haftasonu oynamadı. Durumu net değil.
Panathinaikos : Derwin Kitchen 10 gündür sakattı ama Madrid'e götürüldü. Oynaması bekleniyor.
Real Madrid : Herhangi bir eksiklik yok.
Union Olimpija : Aron Baynes ve Alen Omic'in durumları şüpheli.

B GRUBU
Alba Berlin : Nathan Peavy dizindeki sakatlık yüzünden 6 ay yok. Brian Randle ile iki aylık sözleşme imzalandı.
Asseco Prokom : Drew Viney and Roszyk bu haftasonu oynamadılar. Durumları şüpheli.
Chalon : Denmon sakatlığı yüzünden 6 hafta yok. Yerine Brion Rush transfer edildi.
Maccabi Tel Aviv : Devin Smith oynamayacak.
Montepaschi Siena : Herhangi bir eksiklik yok.
Unicaja Malaga : Sergi Vidal 6 hafta daha yok.

C GRUBU
Anadolu Efes : Kerem Gönlüm ve Jamon Lucas takımdaki yerlerini alacak. Kerem Tunçeri sakatlığı sebebiyle 10 gün yok.
Caja Laboral : Rochestie, Calbarro ve Pleiss yok.
Cedevita : Marko Tomas sakat, durumu net değil.
Emperio Armani : Langford düzeldi ve oynaması bekleniyor.
Zalgiris : Javtokas ve Klimavicius sakatlıkları sebebiyle normal sezonda oynayamayacaklar. Takımdan ayrılan Kalnietis'in yerine Bobby Brown transfer edildi.
Olympiakos : Perperoglou'nun durumu maç saatinde belli olacak. Sakatlığı sebebiyle Acie Law'ın dakikaları da azalabilir.

D GRUBU
Beşiktaş : Herhangi bir eksiklik yok.
Brose Baskets : John Goldsberry'nin durumu şüpheli. Ogilvy sakatlığı sebebiyle oynamayacak.
CSKA Moskova : Herhangi bir eksiklik yok.
Barcelona : Herhangi bir eksiklik yok.
Lietuvos Rytas : Herhangi bir eksiklik yok.
Partizan : Herhangi bir eksiklik yok.

NOT: Sakatlık raporu THY Euroleague resmi sitesindeki bilgilere göre düzenlenniştir. 
BAŞLIYORUZ...

15 Mayıs 2012 Salı

Ve Şampiyon Atina'ya İner

2 yorum


Bugün Olympiakos resmi sitesi gibi olduk ama madem böyle bir zafer var ortada, bize de bunları paylaşmak düşer. Olympiakos bu seneki Panathinaikos maçlarını saymazsak sanırım en yüksek seyirci sayısına önce İstanbul'da ulaştı, ardından da çıtayı havaalanında yükseltti. Ben bu sahnelerde en çok Angelopoulos kardeşlere seviniyorum. Zaman zaman eleştiriyoruz, hatta dalgasını da geçiyoruz ama böyle bir tutku, böyle bir sahiplenme de az görülür cinsten..


























Resimler ve video için kaynak https://www.rednews.gr/

14 Mayıs 2012 Pazartesi

Yunanistan'da Manşetler Kırmızı Beyaz

1 yorum







Ettore Messina & Fenerbahçe Ülker

2 yorum

Daha yarım saat önce "Biz aynı mantıkla gittiğimiz sürece.." demiştim ama son dakika gelişmesiyle şok olmuş vaziyetteyim. Ahmet Ercanlar (@chemedya) twitter üzerinden Ettore Messina ve Fenerbahçe Ülker'in biri Avrupa'da, biri ABD'de olmak üzere iki kere görüştüğünü ve prensipte anlaştığını yazdı. Ahmet Ercanlar'a göre takım tamamen Messina'ya emanet edilecek ve isteği üzerine baştan yaratılacak. Zaten Messina'nın çalıştırdığı bir takım için aksi düşünülemez. Ümit Avcı da özel mesajla yazılanları doğruladı.

El ayak boşalmış vaziyette, tansiyon zirvede. İmza atılmadan, %99 ihtimal %100 resmi olmadan tabi ki hiçbir şey belli olmaz ama heyecanlanmak, bu ülkede güzel şeyler de planlanıyormuş demek bedava. Olmazsa da sağlık olsun deriz, hayali bile güzel. Ama bu sefer gerçek olsun.

THY Euroleague Şampiyonu Olympiakos ! (Bana Bir Masal Anlat Duda)

1 yorum

Böyle bir zaferi tarif etmeye kalkmak herşeyden önce onu elde edenlere haksızlık etmek olur. Hangi masalı isterseniz Olympiakos'a ithaf edebilirsiniz ama başrolünde mutlaka bir bilge olsun, yoksa haksızlığın en büyüğü Ivkovic'e yapılmış olur. Tüm sezon yazılan hikayeyi çöpe atalım, hatta final maçının 28 dakikasını da buna dahil edelim. Yine de anlatmakla bitmiyor. Avrupa'nın en derin ve performans anlamında en istikrarlı kadrosu karşısında 28. dakikada 53-34 geridesiniz, rakip 9 oyuncusundan sayı bulurken sadece Spanoulis, Papanikolaou ve Antic ile 34 sayı bulabilmişsiniz. Bazı koçlar böyle anlarda yedeklerini "havlu atma" işareti olarak sahaya sürerken Ivkovic Mantzaris ve Sloukas'ı basketbolcuların maç sonu yaptığı açıklama gösteriyor ki "kaos yaratmak" ve maçı çevirmek için sahaya sürdü. Spanoulis'i yanında oturtup CSKA Moskova'nın hücum düzenini yerle bir etti. Siskauskas son hücumda iki serbest atış kaçırdığında eminim herkes "sanırım bu bir işaret" demişti ve işaret fişeğinin kralını Printezis yakıp potaya doğru bıraktı.

Olağanüstü, tarifsiz bir sezon oldu Olympiakos adına. İçinde de birçok ders barındırıyor aynı zamanda. Sahaya yürek koyan, mücadele eden, inanan her zaman kazanır dersem klişeler klişesi yapmış olurum bu yüzden bunu demeyeceğim. Olympiakos sadece bazı şeyleri başarmanın imkansız olmadığını gösterdi. İyi bir koç, özür dilerim dahi bir koç ve etrafında takım kurabileceğiniz iyi bir lider ile kupalara uzanmanın imkansız olmadığını gösterdi Yunanlar. Aynı faktörlere sahip Panathinaikos'un ünvanını koruyamaması ise işin bu kadar kolay olmadığının göstergesi.

İstanbul 2005 Liverpool'dan sonra İstanbul 2012 Olympiakos için unutulmaz oldu. Gözümüzün önünde kırmızı beyazlar böyle mucizeler yaratırken aradan geçen 7 senede asıl rengi kırmızı beyaz olan bir milletin hiçbir şey elde edememiş olması üzücü. Ve aynı mantıkla gittiğimiz sürece bu zaferleri yaratanlar olarak değil de sadece evsahipliği yapanlar olarak hatırlanacağız hep. Tarih şampiyonları ve mucizelerini hatırlarken onlara evsahipliği yapanlar yıllar ilerledikçe unutulacak. Evimizin bahçesinde yaşanan her olay bize bir ders olur inşallah. Burnumuzun dibinde batan bir ülkenin, anlamsız bütçeler diyarı Türkiye'ye iki takımla gelerek kupayı alıp dönmesi acı tokatların en büyüğü.

Ustanın önünde eğilmek, elini öpmek lazımdı şimdi ama gidemedik, yerinde yaşayamadık malesef. Darısı diğer Final Four'lara olsun inşallah..

  
"Calm down..I'm still here.." 

31 Mart 2012 Cumartesi

Biraderlerin Final Four Sevinci

0 yorum


27 Mart 2012 Salı

Ilias Zouros FIBA Avrupa'ya Konuştu

0 yorum

Ufuk Sarıca kaosu sonrası sessiz sedasız Anadolu Efes'e koç olan Ilias Zouros basketbol anlayışını, bakış açısını ve koçluğun kendisi için ne ifade ettiğini gayet samimi cümlelerle FIBA Avrupa resmi sitesine anlattı. Benim için dikkat çekici birkaç cümleyi aktarayım, gerisini okumak size kalsın.

"Bir iş teklifi ekonomik açıdan değil de basketbol açısından ilgi çekici gelirse nerede olduğunu düşünmeden dikkate alırım. Eğer projeye ikna olmazsam ekonomik koşullarını önemsemem, dikkate almam çünkü işime aşık olamazsam ve her gün %200'ümü veremezsem iyi performans gösteremem."

"Öğrenmek sonu olmayan bir süreçtir, her zaman öğrenecek yeni şeyler vardır. Her zaman deneyeceğiniz ekstra birşey mevcuttur ve bu sizi güçlendiren bir süreçtir."

"Bence basketbolu bir gün bile düşünmeyi bırakırsanız, geride kalırsınız. Çok hızlı gelişen bir spor ve heryerde yeni gelişmeleri takip etmelisiniz. Mümkün olduğunca fazla seyahat etmelisiniz ve yazın ara olduğunda veya boş kaldığınızda sürekli çalışmalısınız."

"Önemli olan herhangi bir seviyede veya yaş grubunda düşük maaşla veya maaşsız bile olsa sahada olmak, sürekli çalışır halde olmaktır."

Özellikle son cümle bence çok önemli. Belki de bol tavizli Anadolu Efes tercihinin birinci ağızdan açıklaması...

THY Euroleague Çeyrek Final Üçüncü Maçlar Programı (27-28 Mart)

0 yorum

27 Mart Salı
19:00 Unics Kazan - Barcelona Regal (0-2) (NTV Canlı)
21:45 Maccabi Tel Aviv - Panathinaikos (1-1) (NTV Canlı)

28 Mart Çarşamba
20:00 G. Bilbao - CSKA Moskova (0-2)
21:00 Olympiakos - Montepaschi Siena (1-1) (NTV Spor Canlı)

Seriler bitip Final Four yolcuları belli olana kadar maçlarla ilgili karalama yapmayacağım. Hepsi bittikten sonra tek tek üzerinden geçeceğiz. Ama fırsatı olanlar özellikle Maccabi Tel Aviv - Panathinaikos serisini kaçırmasın.

22 Mart 2012 Perşembe

THY Euroleague Çeyrek Final İkinci Maçlar Programı (22-23 Mart)

0 yorum

22 Mart Perşembe
20:00 Barcelona Regal - Unics Kazan
22:00 Panathinaikos - Maccabi Tel Aviv (NTV Spor Canlı)

23 Mart Cuma
18:15 CSKA Moskova - G. Bilbao (NTV Spor Canlı)
21:45 Montepaschi Siena - Olympiakos (NTV Spor Canlı)


20 Mart 2012 Salı

THY Euroleague Çeyrek Final İlk Maçlar Programı (20-21 Mart)

0 yorum



 
20 Mart Salı
20:00 Barcelona Regal - Unics Kazan (NTV Spor Canlı)
22:00 Panathinaikos - Maccabi Tel Aviv

21 Mart Çarşamba
18:15 CSKA Moskova - G. Bilbao (NTV Spor Canlı)
21:45 Montepaschi Siena - Olympiakos

28 Şubat 2012 Salı

David Blatt 2 Yıl Daha Maccabi'de

0 yorum

Maccabi Tel Aviv ve David Blatt sezon sonu bitecek olan kontratı 2 yıl daha uzattılar ve bir yıl da uzatma opsiyonu koydular. Müthiş yoğun bir fikstür, hiç durmadan maç yapan ama sürekli kazanan bir takım. Blatt'ın bu sene bir nevi yeniden kurduğu Maccabi Tel Aviv hem ligde, hem Adriyatik liginde, hem de Eurolig'de yoluna devam ediyor. Aldıkları İsrail Kupası da bonus. Tamam belki Eurolig hariç diğer liglerde aşırı zor rakipler mevcut değil ama maç trafikleri de Avrupa'da her takımın kolay kaldırabileceği bir trafik değil. David Blatt "Şu anki durumumuz pek ideal değil. Pazar ve Pazartesi maç yaptık, yorgunuz. 4 günde üç tane maç oynamak çok zor ama Barcelona maçını çok ciddiye alacağız, tüm gücümüzle oynayacağız. Bazen vücudun başarısız olduğu yerde, akıl ve yürek başarılı olabiliyor." diyerek durumu gayet iyi anlatmış.

İstikrar güzel şey, hele de ülkemizde başarısız olup giden koçlar böyle başarılar yakalayıp sözleşme uzattıkça insanın içi burkuluyor "Hata hep mi koçlarda mı acaba?" diye soruyor kendi kendine.

Efes'te Sarıca Gitti Zouros Geldi

2 yorum

Efes Pilsen'de Ufuk Sarıca dönemi resmen kapandı ve takımın başına sezon sonuna kadar Ilias Zouros getirildi. Bazı koçların iyi dönemleri, kötü dönemleri, formda ve formsuz dönemleri olabilir ama Ufuk Sarıca'nın henüz bu seviye için yeterli olmadığı ortadaydı. Efes Pilsen'de koç değişikliği tek başına yaraya uzun vadede merhem olmayacaktır orası ayrı ama kulüp yönetimi kangreni kesip aldı. Zouros yakın dönemde Zalgiris ve Yunanistan Milli Takımı'nı çalıştıran tecrübeli bir antrenör. Sezon sonuna kadar yapılmış olan sözleşme günü kurtarma hamlesinin bir yansıması olarak tekrar tekrar sahnede. Zouros için erkenden yorum yapmak istemiyorum ama özellikle Zalgiris'te can sıkıcı anıları var. 

İlk sözleşme imzaladığında Romanov'un odasında toplantı esnasında odada sportif direktör Grigas'ın önünde bir tahta ve tahtada yazılı notların olduğu bir resim basına sızmıştı. Kısaltma olarak görünen harflerin ve rakamların daha sonradan oyuncuların periyod periyod kaçar dakika oynayacağının talimatı olduğu ortaya çıktı. Bizzat takım sahibi tarafından oyuncuların rotasyonu hazırlanmış, tahtaya yazılmış ve koçun önüne koyulmuştu. Bu şartlarda çalışan Zouros'un daha sonra maç esnasında protokol tribününden elçi vasıtasıyla gelen kağıdı okuyup iç cebine koyduğu görüntüler medyada konuşuldu. O da sonuçta her koç gibi Romanov'un arenasında boğazı kesilen gladyatörler listesine girdi ama bu anılar biraz can sıkıcıydı. Zaten yarım dönemlik sözleşmeyi kabul edişi ve göreve getirildiği haberi resmi sitede ayrılan koçun haberinin altına sıkıştırılması (ki bana göre kabul edilemez bir uygulama) tavizkar karakterinin bir parçası. Efes'e lazım olanın ise Obradovic gibi masaya yumruğunu vurduğunda ses getirecek bir isim olduğu aşikar ama oralara sonra gireriz. Şimdilik Zouros'u Zalgiris'e gelişinde tanıttığım yazı dursun buralarda. Bakalım Efes'te perke üzerinde neleri değiştirebilecek. Kulüp önümüze duvar koymazsa son hafta Mersin'e geldiğinde bunların hepsini sorarız kendisine.




 Kaynak : Talkbasket

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...