Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

19 Ekim 2010 Salı

Adriyatik Ligi NLB'de 3. Haftanın Görünümü

Hemofarm 88-76 Buducnost

Haftanın en önemli mücadelelerinden birinde Hemofarm, evinde Karadağ temsilcisi Buducnost'u farklı mağlup etmeyi başardı. İlk 2 haftay kayıpsız geçen Buducnost, burada rakibine direnç göstermekten çok uzaktı. 3. çeyrek sonunda 27 sayı farkla kenara gelen Buducnost'un son çeyrek performansı sadece farkı daha kabul edilebilir seviyelere çekti. Hemofarm'da galibiyetin asıl mimarları olarak tecrübeli guard Bojan Krstovic ve genç yıldız Milan Macvan sayılabilir. İlk 2 hafta Partizan ve Kızılyıldız'ı geçen Buducnost içinse bu mağlubiyet bir ilk oldu. Onlarda da kötü günün iyisi Vladimir Dragicevic, Adriyatik Ligi'nin değerli uzunlarından biri olan Dragicevic'in bu maç istatistiği 19 sayı, 7 ribaund.

Siroki tt Kabeli 86-79 Partizan

Bu sene tadı kaçmış bir Partizan göreceğiz desek Sırbistan ekibi yine bizi yanlış çıkarmaz herhalde. Vujosevic sonrası orada tadın kaçtığı kesin, tıpkı bizde olduğu gibi... Belki bu maç üzerinden büyük genellemeler yapmamak lazım onlar adına ama insan Vujosevic sonrası farklı da davranamıyor, neyse... Partizan 3. hafta sonunda 2. yenilgisini Siroki deplasmanında aldı. Ev sahibi ekipte genç oyuncular Darko Planinic ve Fran Prilepic; Ivan Grgat ve Vedran Morovic gibi oyuncuların performansı da galibiyette pay sahibiydi. 57-57 girilen son çeyrekte maçı veren Partizan'da ise Kecman, Vesely ve Milosavljevic'in performansları önemliydi. Bu sonuçla Siroki 3. maçlar sonunda ilk galibiyetini aldı, son şampiyon ise 1-2 gibi tatsız bir başlangıç yapmış durumda...

Cedevita 70-68 Cibona

NLB'nin ağır abilerinden birinin daha kayıpla tamamladığı hafta, o "biri" de Cibona Zagreb. İlk yarıyı 45-23 gibi felaket bir skorla geride kapatan Cibona'nın özellikle 24-10'luk son çeyrek performansı farkı kapattı ancak maçı kazanmaya yetmedi. Eski Fenerbahçeli Corsley Edwards'ın 18 sayı 12 ribaund'luk performansına kurban gittiğini söyleyebileceğimiz Zagreb temsilcisinde 40 dakika oynayan Leon Radosevic'in 20 sayı 12 ribaund 5 top çalma istatistiği göze çarpıyor ki Bojan Bogdanovic ve Rok Stipcevic'in de performansları fena değil. İki takımın da felaket yüzdelerle şut kullandığı (Cedevita 3/16, Cibona 3/24 3 sayı) günün kazananı Cedevita, kayıpsız gidiyorlar. Cibona ise 1-2, tıpkı Partizan gibi...

Union Olimpija 60-59 Krka

Sloven derbisi, haftanın en önemli maçıydı belki de... Geçtiğimiz sezon Slovenya'da uzun bir süreden sonra Olimpija'yı tahtından indirip lig şampiyonluğunu kazanan Krka (ki son 6 senede sadece Helios Domzale bunu 1 kez başarabilmişti), rakibine NLB'de de ilk mağlubiyetini tattırmak istiyordu. Maddi sorunlarla boğuşan, yaz döneminde transfer ettiği isimlerin hemen hepsini şu ana dek hiçbir resmi maçta oynatamayan Olimpija, ribaundlarda da 38-22 gibi ciddi bir handikap yaşadığı maçı kazanmasını bildi. Burada minnettar oldukları isimler hiç kuşku yok ki takımın tecrübelileri Ozbolt, Ilievski ve Jagodnik. Eski Fenerbahçeli Melvin Booker'ın formasını giydiği Krka ise yakın geçen maçta, son bölümde devrilen ekip oldu. Olimpija adına moral takviyesinin önemli olduğu günlerde kıymetli bir galibiyet; transferlerini oynatabilmeleri ve ödemelerde de daha az sorun yaşamaları durumunda bundan daha iyi bir ekip olacakları ortada.

Zagreb 65-63 Zadar

Lige kötü başlayan Zadar, konuk olduğu Zagreb'e de kaybederek üçte sıfır yaptı. Zadar'ın bu yaz kayıpları büyük oldu; özellikle Rok Stipcevic ile takımın beyni, Hrvoje Peric ve Tomislav Ruzic'le de kalbi gitti. Bu saate kadar alınan skorlar da bunu doğrular cinsten... Burada son çeyreğe kadar direnebildiler ancak mevcut kadronun gelecek için iyi sinyaller verdiğini iddia etmek çok zor. Ligin yenilgisiz ekiplerinden Zagreb'de önemli notlar Mario Kasun'un 18 dakika süre alması ve 6 sayılık katkısı, Ulusal Takım oyuncusu Luka Zoric'in de 23 sayı 11 ribaund ile maçın adamı olması...

CEZ Nymburk 70-65 Igokea

Adriyatik Ligi'nin yeni temsilcisi, Çek ekibi Nymburk yoluna kayıpsız devam ediyor. Chester Simmons ve Petr Benda'nın sürüklediği Nymburk bu hafta da Igokea'yı geçerken çok zorlanmadı, ligde 3. haftayı da galibiyetle kapattı. Yine çok düşük şut yüzdelerinin damgasını vurduğu bir maç ancak ev sahibi ekip karlı; Çek temsilcisinin lige gün geçtikçe daha çok renk katması muhtemel...

Kızılyıldız 83-85 Radnicki

Son çeyrekte gelen 20-7'lik seri maça tutunmalarını sağlasa da bu performans, ligin son sırasına demir atmış Kızılyıldız'ın ilk galibiyetini almasına yetmedi. Nemanja Nedovic, Strahinja Milosevic ve Uros Nikolic üçlüsüyle ayakta kalmaya çalışan Sırbistan temsilcisine Radnicki, Michael Lee'nin 32 sayı 9 ribaund'luk müthiş performansıyla karşılık vererek maçı alıp götürmesini bildi. Biri ligin galibiyetsiz, diğeri ise kayıpsız ekibi olarak yola devam ediyor; Kızılyıldız'ın durumu basketbolseverleri üzse de mevcut şartlar itibariyle yakın dönemde onlar adına olumlu gelişmeler olması çok zor gözüküyor.

4 yorum:

mcm dedi ki...

Sanırım burada ufak bir hata yapılmış; Krka Novo Mesto'da oynayan Booker Melvin Booker değil. Potaaltı oyuncusu Cristopher Booker doğrusu. Zaten Melvin önceki sene basketbolu bırakmıştı.

Marko dedi ki...

@ mcm

Krka'da oynayan Christopher Melvin Booker 2004-2005 sezonunda Fenerbahçe'de oynayan Booker, yani bir yanlışlık yok. Bilginize.

mcm dedi ki...

bahsettiğin oyuncunun ismi christopher monroe booker, kısaca da chris booker dediğimiz adamdı. wikipedia'da yanlış yazılmış sanırım ikinci ismi melvin yapılarak, bu da bir yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermiş. melvin booker deyince başka bir oyuncu anlaşılıyor, ki adamın bu adam melvin diye bir ada sahip dahi değil :)

Marko dedi ki...

Bu Booker http://www.adriaticbasket.net/www/player.php?id=936&sez= ile bu Booker http://tblstat.net/pd.asp?p=692 farklı yani? Ne diyeyim peki, anlaşamadık, sağlık olsun. :)

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...