Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

28 Kasım 2009 Cumartesi

Unicaja Malaga : 57 - Barcelona : 63

ACB'de haftanın maçında Barcelona deplasmanda Unicaja Malaga'yı 57-63 mağlup etti. Perşembe günü namağlup Siena deplasmanında rahat kazandılar, bugün de Eurolig'in bir diğer namağlup takımı Malaga'yı deplasmanda yenerek form açısından Nirvana'ya ulaştıklarını ispat ettiler. Maçın en dikkat çekici detayı iki takımın da yaptıkları top kaybıydı. Maçta Malag 19,Barcelona 15 top kaybıyla oynadı. Bunların yarısından çoğunun çok basit top kayıpları olduğunu söylesem sanırım yanılmış olmam. Geri kalanlar da iki takımın yaptığı sert savunmadan kaynaklandı. Ben yüksek skorlu bir maç bekliyordum ama bu maçta hem savunmalar konuştu,hem de iki takım hücumda çok düşük yüzdeyle attı. Oyun olarak Siena maçının bir kopyası oldu. Barcelona ilk periyodda öne fırladı ve kolay kolay Unicaja'nın yakalamasına izin vermedi. Bir ara Jimenez'in arka arkaya iki üçlüğüyle fark 1 sayıya kadar indi ve Malaga seyirciyi de arkasına aldı ama Victor Sada'nın tam top kaybı yaparken topu kurtarıp attığı üçlük maçın belki de en kritik anı oldu ve Barcelona'yı rahatlattı. Navarro 18 sayıyla Barcelona'nın ve sahanın en skorer ismiydi ama 5 top kaybı yaptı. Birçoğu da kendine yakışmayacak türden hatalardı. Yine Rubio da 4 top kaybıyla oynadı. Maçın önemli bölümünde de formayı Grimau'ya kaptırdı. Lorbek de benchten gelip 13 sayı ve 6 ribaundla oynadı,takımın en verimli oyuncusuydu. Malaga'da da Welsch çok iyi başladı ama daha sonra duruldu,maçı da 12 sayıyla tamamladı. Freeland de 10 sayı atmasına rağmen pota altında çok kaçırdı,birçoğu da pota dibinden kolay atışlardı. Carlos Jimenez de 8 sayısının 6'sını çok kritik iki üçlükle buldu,6 da ribaund aldı. Keşke Printezis'le aynı takımda olmasalar da Jimenez'i her maç 30 dakika izleyebilsek. Türkiye'de izlemek istediğim oyunculardan biri de Carlos Jimenez. Cabezas-Berni-Jimenez üçlüsünden Cabezas'ı Khimki kaptı,inşallah kalan ikisine de bizim takımlarımız kanca atar. Jimenez'in yaşı çok ilerledi,Berni Rodriguez de Malaga'nın simge isimlerinden biri ama artık spor piyasasından para konuşuyor,olmayacak işler değiller. Barcelona'nın bu form durumunu görünce haftaiçi için çok endişeleniyorum. Fenerbahçe Ülker'i gerçekten çok zor bir maç bekliyor. En ufak bir konsantrasyon kaybında Barcelona maçı erkenden koparıp alır,çünkü hiçbir hatayı affetmiyorlar. Maçın detaylı istatistikleri burada

Unicaja (57) : Cook (4) , Dean (7) , Welsch (12) , Archibald (2) , Guillem Rubio (-) , Williams (7) , Berni Rodríguez (-) , Lima (2) , Freeland (10) , Saúl Blanco (5) , Jiménez (8).

Regal FC Barcelona (63) : Rubio (2), Navarro (18), Mickeal (4), Morris (5), N'dong (7) , Sada (5), Lakovic (3), Grimau (6), Rabaseda (-), Trias (-), Lorbek (13) , Vázquez (-)



Link

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...