Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

29 Kasım 2009 Pazar

Olympiakos - Panathinaikos (Büyük Derbi Maç Yazısı ve Günün Tahmini)

Sezonun en önemli derbisinde Olympiakos ve Panathinaikos Pire Barış ve Dostluk Salonu'nda saat 22:00'de karşı karşıya gelecekler. Bugün aynı zamanda saat 19:30'da iki kulübün futbol takımları da karşılaşacağı için Yunanistan'da tam bir derbi günü olacak.

İki takımda da derbi öncesi önemli eksikler bulunmuyor. Panathinaikos'ta Tepic'in durumu şüpheli ve oynayıp oynamayacağına maç saati karar verilecek. Olympiakos'ta yabancı sınırı yüzünden bugün Wafer sahada olmayacak. Domuz gribine yakalanan Papaloukas tamamen iyileşti ve bugün sahada olacak. Ayrıca PAOK maçında rakip tribüne hareket yapan Sofo da korkulan cezayı almadı ve para cezasıyla bir nevi yırttı. Bir tek dün babasını kaybeden Childress'ın mental durumu can sıkıyor.

Her iki takıma baktığımızda kadro olarak mükemmele yakın isimler göze çarpıyor ama takım oyunu gözönüne alındığında Panathinaikos 1 hatta 2 adım önde duruyor. Panathinaikos'ta oyunu kuran ve organize eden Spanoulis,Calathes ve Diamantidis Olympiakos'a oranla daha fazla kader tayin edebilen isimler. Olympiakos oyununu daha çok Kleiza'nın ve pota altında Sofo-Boroussis ikilisinin üzerine kurmuş durumda ve bu isimlere Childress,Beverley,Vasilopoulos gibi oyuncular katkı yapmazsa Olympiakos çok zorlanıyor. Ama Panathinaikos'un hücum opsiyonları çok daha fazla çeşitlilik gösteriyor. Spanoulis ve Diamantidis oyunu yönlendirmenin yanında rahatça skor bulabilen,kendi şutunu yaratabilen isimler. Yine Nicholas gibi çok etkili bir skorer,Perperoglou gibi savaçşı bir isim,pota altında Batiste gibi boyalı alanı etkili kullanabilen,Fotsis gibi dışarı çıkıp skor bulabilen,Pekovic gibi pota altını domine eden isimler Panathinaikos'a büyük zenginlik katıyor.

Olympiakos'un Partizan önündeki oyununu maçtan 1 gün sonra izledim. Bir kere dış alan savunmasını inanılmaz kötü yaptılar ve hem Maric'in içeriden oyununa,hem de Partizan kısalarının içeriye yaptıkları driplinglere çok fazla izin verdiler. Olympiakos Belgrad'ta "Atarım,kazanırım" taktiğini benimsedi ama Partizan'dan beklemedikleri savunma direncini görünce maçı da kaybettiler. Panathinaikos da Oldenburg önünde maça rahat başladı ama daha sonra kötü hücumlarla geriye düştüler. Devre arasından sonra da müthiş savunmalarıyla 60-21 gibi bir seri yakalayarak farklı galip geldiler.

Panathinaikos'ta ne olursa olsun değişmeyen bir şey var o da müthiş savunma. Bunun sebebi de tamamen Obradovic'in maça konsantrasyonu ve müdahaleleri. Bugün iki takım için de "Hücum maç kazandırır,savunma şampiyon yapar." felsefesinin sorgulanacağı bir maç olacak. Müthiş savunmasıyla büyük başarılar yakalayan Panathinaikos veya hücum ederek maçı kontrol altında tutmaya çalışan Olympiakos'un sistemleri sahada çarpışacak.Batiste'in etkili olduğu bir maç izleyebiliriz. Yine aynı şekilde Kleiza'nın çok fazla şut denemesini ve maça ağırlığını koymasını bekliyorum. Ben form durumu ve daha fazla takım oyunu benimseme gibi etkenleri gözönüne alarak muhtemel bir Panathinaikos galibiyeti bekliyorum. Panathinaikos sezon başından beri kötü başladığı maçları çevirme başarısını gösterdi. Bir tek Real Madrid'e mağlup oldular ki onda da maça çok iyi başlayıp daha sonra kaybettiler. Olympiakos da iyi başladığı Partizan maçını kaybederken,kötü başladığı Malaga ve Efes Pilsen maçlarında sadece Efes Pilsen'in kötü oyununu değerlendirerek galip gelebildi. Maçı Panathinaikos'un baştan sona kadar kontrol altında tutmasını ve Olympiakos'un savunma zaaflarını değerlendirerek galip gelmesini bekliyorum.

PANATHİNAİKOS +2.5 @ 1.70 (İddaa)
PANATHİNAİKOS 76.5 SAYI ÜSTÜ @ 1.75

1 yorum:

maliano dedi ki...

Olympiakos : 87 - Panathinaikos : 76 Kara bulutlar devam :)

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...