Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

15 Kasım 2009 Pazar

Galatasaray Cafe Crown - Fenerbahçe Ülker (Günün Tahmini)

.Bugün ligde çok önemli bir derbi var. Galatasaray Cafe Crown'un evsahipliği yapacağı Abdi İpekçi'ye yani Fenerbahçe Ülker kendi evine misafir oluyor. Maçtan önce Galatasaray'ın aynı zamanda bayan takımının maçı olduğu için salonda en az 7-8 binlik bir kalabalığın olması bekleniyor.

Fenerbahçe Ülker'de Tanjevic hadisesi doruklara çıkmış bulunuyor. Son Siena maçında hücumda iyi olmasına rağmen Fenerbahçe Ülker'in savunmada kötü oynaması mağlubiyeti de beraberinde getirdi. Greer'in düşük savunma performansı olmasına rağmen hücumdaki aktif ve yüzdeli oyunu onu kenara almayı güçleştiriyor. Giricek'in de bir türlü istenilen seviyeye gelememesi Solomon'un gidişinden sonra skor yükünü üstlenecek isimlerden birini devredışı bırakıyor. Sevindirici olan Oğuz'un yükselen formu ve Serhat Çetin'in yavaş yavaş takıma entegre olması. Aynı zamanda Kinsey de Solomon'dan sonra daha cesur bir oyun sergiliyor.

Galatasaray Cafe Crown da inişli çıkışlı bir performans sergiliyor. Jasaitis gibi yetenekli bir ismin olduğu takımın tek pivotunun Cemal Nalga olması kadro dengesi açısından oldukça düşündürücü bir tablo oluşturuyor. Wilkinson da henüz Aris'teki seviyesine ulaşabilmiş değil. Aslında kadro fena değil. Evren Büker,Murat Kaya,Polat Kocaoğlu,Caner Topaloğlu gibi yetenekli Türk isimler var ama takımı sürükleyip gidecek oyuncu konusunda önemli sıkıntıları var. Washington'ın performansı Galatasaray için çok önemli.

Ben bugün pota altı üstünlüğü ve kadro farkı neticesinde Fenerbahçe Ülker'in çok avantajlı olduğunu düşünüyorum. Rancik Cemal'in handikapını kapatabilir ama yine de o bölgede Fenerbahçe Ülker çok üstün kalıyor. Savunmada da Fenerbahçe Ülker Washington'u Greer ile değil de Kinsey veya Ömer ile savunursa işi biraz daha kolaylaşabilir. Bugün seyircinin itici gücüyle Galatasaray Cafe Crown çok yüzdeli atmazsa Fenerbahçe Ülker'in 10 sayı üzerinde bir farkla galip gelmesi sürpriz olmaz. Hem Galatasaray CC hem Fenerbahçe Ülker cephesinde teknik heyetlere karşı bir tepki varken bu maçı kim kaybederse o taraf yönetimi için pek iyi olmayacak. Ama olası bir Fenerbahçe Ülker mağlubiyeti Tanjevic için yolun sonu olabilir. İdari olarak olmasa bile taraftar için olay tamamen bitmiş maç olacak.

Bir aksilik olmazsa Abdi İpekçi'deyim. Maç sonrası notları da aktarırız.

FENERBAHÇE ÜLKER KAZANIR @ 1.60

6 yorum:

maliano dedi ki...

Galatasaray Cafe Crown : 74 - Fenerbahçe Ülker : 72

dejavu dedi ki...

Fotodaki Rashid Atkins'i de anmış olalım bu galibiyet ile. :) Her sene değişik bir siyahi guard felsefesi doğrultusunda alınmış bir isimdi o da.

Ferhat Yeşiltaş dedi ki...

Yarından itibaren skorun kimsenin aklında kalmayacağı bir maç oldu. O kadar çok aksiyon vardı ki, maç hangi ara bitti anlamadık bile. Maçın bana göre dönüm noktası ise ilk uzatmanın sonunda Ömer Onan'ın yaklaşık 5-6 saniye kalmasına rağmen acayip bir yerden şut atması oldu. Kısacası enteresan bir maçtı herşeyi ile..

travolta bt dedi ki...

Mali senin maç gittiğini bildiğim için G.Saray ml almıştım :)Fenerbahçe maçlarına tahmin girersen maça gidip gitmediğini de mutlaka belirt :)

nazarlık olsun bu lost ;)

maliano dedi ki...

Eheh kalbimi kırıyorsun Oktay abi :)

hasanerdem dedi ki...

evet mali, maça gidicem deseydin bende direk gs'ye oynardım. bi daha ki sefere atlama bu ayrıntıyı :))

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...