Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

30 Mayıs 2011 Pazartesi

Predrag Samardziski Lietuvos Rytas'ta

0 yorum

Birçok yerde yazılan dedikodu bugün resmiyete kavuştu ve Lietuvos Rytas resmi sitesinden Samardziski ile 1+1 sözleşme imzaladığını duyurdu. Avrupa kupası kozu, transfer sezonunda bazılarını hep bir adım öne çıkartıyor. Samardziski'nin de performansı itibariyle bir ömür Olin'de kalmayacağını düşünmek kahinlik değildi. Seibutis'i de Galatasaray Cafe Crown'un bitirdiği yazılıyor birçok yerde. Olin için çok ciddi iki kayıp olacak bu gelişmeler. Gökhan Taştimur'un bu iki transferde gösterdiği beceriyi tekrarlaması gerekiyor. Sistemleri zaten tıkır tıkır işliyorken iyi iki dişliyle kaldıkları yerden devam etmeleri zor olmayacaktır.

Panathinaikos Kazandı Teodosic Kontrolü Kaybetti

0 yorum

Tüm ülkelerde yavaş yavaş sona geliniyor ve playoffta yarı finaller - finaller oynanıyor. Yoğun tempoda "Aaa Olympiakos - Panathinaikos serisi başlamış" demeye kalmadı, ikinci maç da bitti ve Panathinaikos seride 2-0 öne geçti. Şampiyonluğa bir adım uzaktalar artık. Sezon içinde hiç yenemedikleri Olympiakos'u önce SEF'te, ardından da OAKA'da mağlup ettiler. Olympiakos'un üstün götürdüğü, ama üçüncü son çeyrekte Panathinaikos'un bileti kestiği maçta en çok konuşulan Teodosic'in VIP seyircilere attığı şişe oldu. Görüntüler aşağıda. Olympiakos benchine ve oradan gelen şişeye dikkat edin. Teodosic için her zaman büyük oyuncu, zayıf kişilik diyoruz. Bir kez daha bu düşünceleri boşa çıkarmadı. Üçüncü maç 1 Haziran'da yine Olympiakos'un salonu SEF'te oynanacak. Geçen sene o salonda PAO şampiyonluk kutlamasın diye kıyamet kopmuştu. Yine şampiyonluk için gidiyor Panathinaikos. Allah masum basketbolseverleri korusun... İstatistikler burada.


23 Mayıs 2011 Pazartesi

Prigioni Madrid Macerasını Noktaladı

0 yorum

Önce Messina, ardından Molin'le ciddi sıkıntılar yaşayan Pablo Prigioni Madrid kariyerini bitirme noktasına gelmişti, son Fuenlabrada maçındaki tavrıyla da noktayı koydu. Ligin son haftalarında yine aynı deplasmanda rakip tribüne su atan Prigioni koç Molin'in ciddi tepkisini görmüştü. Playoff ikinci maçının son anlarında yoğun tepki görünce koç tarafından Sergio Rodriguez ile değiştirilen Arjantinli çıkarken bu sefer Molin'e ciddi tepki gösterdi ve seneye Madrid'de olma ihtimalini ortadan kaldırmış oldu. Belki Molin (şampiyon yapamazsa) takımda kalmayacak ama bu kadar sıkıntı yaratan bir oyuncuyu da koç kim olursa olsuun Valdano ve Herreros takımda tutar mı, hiç sanmıyorum. Bir mucize olmazsa bu yaz pazarın en değerli veteranlarından biri Prigioni olacak. Yolu Türkiye'ye düşer mi bilinmez. Düşerse de bizler için hiç fena olmaz. 

22 Mayıs 2011 Pazar

Maccabi Yeni Sezonda Adriyatik Ligi'nde

0 yorum

Efes Pilsen ve Maccabi Tel Aviv'in önümüzdeki sezon Adriyatik Ligi'nde mücadele etmek için görüşmeler yaptığı uzun süredir yazılıp, çiziliyordu. Efes Pilsen ismini Anadolu Efes olarak değiştirerek mevcut krizi sonlandırdı ama Maccabi Tel Aviv'in durumu daha farklı. Kendi liginin kalitesizliğinden yakınıp VTB ve Adriyatik ligleri arasında gidip gelen İsrailliler Adriyatik Ligi ile anlaşma sağladı ve önümüzdeki sezon bu ligde mücadele edecek. Tabi bu ligin yanında THY Euroleague'de ve kendi liglerinde de oynamaya devam edecekler. THY Euroleague maçlarını çarşamba veya perşembe oynayacak olan Maccabi, Adriyatik maçlarını cumartesi günü, kendi ligini ise pazartesi günü oynayacak.. Maç temposundan ziyade yolculuklar onları çok yoracak ki zaten oyuncuların bir kısmı da bu sebeple Adriyatik Ligi'ne karşı çıkıyorlardı. Bu ligde bulunan ve havaalanı bulunmayan şehirler Maccabi Tel Aviv'in önündeki en büyük zorluk. Resmi açıklamanın bugün yapılması bekleniyor.

Vesely'den Bayrak Kanunu’na Muhalefet

0 yorum


20 Mayıs 2011 Cuma

Batiste'den Takım Arkadaşlarına Eleştiri

0 yorum


Kaybedilen Yunanistan kupası sonrası Mike Batiste takım arkadaşlarına pek ince olmayan bir serzenişte bulunuyor. Hayli kızgın olduğu açık. Birebir olmasa da konuşmanın çevirisi aşağıda. "Bu oyun 12 oyuncu için dizayn edilmiş. her zaman 2 veya 3 kişi için olmaz." cümlesi gayet açıklayıcı...

Gazeteci: Sanırım finali kaybettikten sonra ağzında acı bir tat kaldı?
Batiste: Öyle!! Her zaman başaramadığında acı bir tat bırakır.. Kupaya sahip olamadığında..
Gazeteci: Peki ne oldu bugün ?
Batiste: Hmm bilmiyorum, çocuklara çıtayı yükseltmemiz ve işlerimizi yapmamız lazım dedim. Biliyorsun, sadece bir kaç oyuncuna güvenemezsin. Bu oyun 12 oyuncu için dizayn edilmiş. Her zaman 2 veya 3 kişi ile olmaz. Kötü oynayıp 6 sayıyla kaybedersen bir yere kadar pozitiftir aslında. Herkes çıtayı biraz daha yükseltmeli, arttırmalı ve işini yapmalı ve bunu yapabiliyorsan eğer Haziranın sonu itibarı ile bir anlamı olur. Yapmamız gereken bir çok iş var ve göreceğiz.
Gazeteci: Avrupa şampiyonu için Yunanistan kupa finalini kaybetmek ne kadar tuhaf?
Batiste: Gerçekten çok tuhaf, çocukların kafalarının nerede olduklarını bilmiyorum fakat işte öyle yapacak bi şey yok.

17 Mayıs 2011 Salı

ACB'de 34. Haftanın En İyi 5 Hareketi

0 yorum



Rondo musun mübarek Salgado ?!?!?

Roma Euroleague A Lisansını Kaybetti

1 yorum

Euroleague'e şartlar ne olursa olsun garanti sözleşmeyle katılacak 13 takımın mevcudiyeti her zaman için büyük bir tartışma konusu olmuştur. Bu 13 takım kendi liginde bırakın şampiyonluğu, 4. veya 5. olsalar bile Euroleague'e doğrudan katılıyorlar. Ama bazı kurallar var ki onları ihlal ettiğiniz zaman bu lisansı kaybediyorsunuz. Yerel ligden düşmek, Eurolig'de 3 sezon ortalamasında son sırada olmak (2012-2013'te devreye girecek) ve kendi liginde playoff dışında kalmak. Yanlış bilmiyorsam bu üç kural A lisansını kaybetmenize sebep oluyor. Lottomatica Roma da İtalya liginde 9. sırada yer alarak playofflara katılma şansını kaybetti ve Euroleague A lisansını kaybetti. Tanjevic'i göreve getirerek yeniden ayağa kalkmaya çalışan Roma üstüste darbelerle sendeliyordu ki bu haberle sanırım nakavt oldular. Konuyla ilgili Euroleague resmi sitesinden yakın zamanda açıklama gelecektir diye düşünüyorum. Yerine o linsansı kime verirler o en büyük merak konusu.

16 Mayıs 2011 Pazartesi

Enes Kanter Röportajı (ESPN)

0 yorum



Enes Kanter son durumunu ve çalışmalarını ESPN'den Chad Ford'a kısa röportajda anlatmış. Enes bomba gibi geliyor diyebilir miyiz?

Siena'da Akindele Gönderildi

0 yorum

Siena'da sezon ortasında takviye olarak takıma katılan Nijeryalı Jaleel Akindele'nin sözleşmesi karşılıklı olarak feshedildi. Çok az süre bulmasına karşın özellikle Panathinaikos ile oynanan yarı final maçında damağımızda "Nijeryalı Fatih Solak" tadı bırakan Akindele'nin bu seviyenin oyuncusu olmadığını Pianigiani de biliyor ki yeni sezon öncesi o bölgeyi boşalttı. Kafamda "Değişen Siena'nın da Değişmesi Gerekiyor" şeklinde başlığı hazır bir taslak var ama vakit en büyük problem. Değişimin yaşanması gereken en önemli bölge 2-3 numaradan sonra pota altı. Akindele'den sonra Ress de şutlanıp Micheal Wright tarzında siyahi bir uzuna ihtiyaçları var. Bakalım Pianigiani skor sıkıntısını kısalarda da mı uzunlarda mı çözecek. Bu yazın en çok merak ettiğim cevaplarından biri.

Yunanistan Kupası Olympiakos'un

0 yorum

İki aylık ertelemeden sonra Yunanistan Kupası finali bugün büyük güvenlik önlemleri altında oynandı ve Ivkovic bu düellodan yine galip ayrılan taraf oldu. Obradovic'e karşı kupada durumu 3-0'a, Panathinaikos'a karşı 4-0'a getirdi. Bu sezon da üçüncü kez Panathinaikos'u mağlup etmeyi başardılar. 74-68 biten maçın en değerli oyuncusu 18 sayı 7 asistle Milos Teodosic oldu. Tabi bu performansı gösterirken Spanoulis'in maçta oynamadığını da eklemek gerekiyor. Nesterovic de bu karşılaşmada forma giymedi. Olympiakos medyası çoktan dalgasını geçmeye başladı. Ben de maçı izledikten sonra (bu sefer söz) detaylı bir şeyler karalama niyetindeyim. Maçın detaylı istatistikleri burada.




14 Mayıs 2011 Cumartesi

Alvertis'in Motivasyon Yöntemi

0 yorum

Yarın Yunanistan Kupası finali oynanırken tarih 15 Mayıs'ı gösterecek. Yani Panathinaikos'un Barcelona'da THY Euroleague şampiyonu olduğu günün üzerinden sadece ve sadece 7 gün geçmiş olacak. Euroleague kupası ile kıyaslandığında Yunanistan kupası ancak rakının yanındaki domates olabilir ama rakip Olympiakos ise o kupa beyaz peynirdir, kavundur, balıktır. Hal böyle olunca takım menajeri efsanevi Alvertis de 1 hafta önce aldıkları kupaya güvenmeyip soyunma odasına bir çalışma yapmış. Ligin sonuna doğru SEF'te Olympiakos Panathinaikos'u bu sezon ikinci kez mağlup ettikten sonra Olympiakos basınında çıkan tüm haberleri toplayıp panoya asmış. Altında da (yanılmıyorsam)  "3-0 yapmak istediklerini.. Daha sonra da yenilmeden duble yapacaklarını söylüyorlar" yazıyor. Ivkovic kupada Obradovic'e karşı 2-0, Panathinaikos'a karşı 3-0 önde. Yarın yine muazzam bir final ve medya savaşı olacak.

Yunanistan Kupası Sahibini Buluyor

0 yorum

Daha önce oynanması gereken ancak kulüpler ve federasyonun anlaşamaması sebebiyle ileri bir tarihe ertelenen Yunanistan Kupası finali yarın oynanacak ve iki ezeli rakibi bir kez daha karşı karşıya getirecek. Kupa finalinde salonun tamamının ilkokul çocuklarıyla doldurulması gibi bir fikir sunulmuştu daha önce ve buna daha sonra polis okulları öğrencileri vb birçok fikir eklenmişti ama bir türlü uzlaşma sağlanamamıştı. Sonunda da final ileri bir tarihe ertelenmişti. 

Yarın için her iki tarafa 900'er bilet verildi ki bu da salonun yarısına yakınının polis tarafından doldurulabileceği anlamına geliyor. Güvenlik önlemleri de oldukça fazla. Tüm biletlerin üzerinde isim yazılacak ve sadece o kişiye ait olacak. Salona girişte de kimlikler kontrol edilecek. Salona bozuk para, çakmak vb gibi sahaya atılabilecek hiçbir şey alınmayacak. Girişte üç ayrı kontrol noktası olacak ve tüm taraftarlar maç boyu kamerayla gözetim altında tutulacak. Kısacası maç öncesi ve maç sonrası olay çıkaranlar tereyağından kıl çeker gibi bulunacak. Federasyon Genel Sekreteri bunun bir milat olduğunu söylese de esas miladın bu kadar önlem alınmadan sakin geçecek bir maç olacağını herkes biliyor. Biletlerin fiyatları 75 euro ve kulübe ismini yazdıran herkes kontenjan dahilinde bilete sahip olabiliyor. Olympiakos kulübü her bilet için 40 euroyu kulübün ödeyeceğini, taraftarın biletlere 35 euro ödeyerek sahip olabileceğini açıkladı. Panathinaikos cephesinde ise ses seda yok. Taraftar oldukça tepkili ve biletlerin yarısının satılmadığı söyleniyor. Hatta 200 taraftar Panathinaikos antrenmanına giderek tepkilerini dile getirdiler.

Geçtiğimiz sene final serisinde yaşananları herkes hatırlıyordur. Olympiakos taraftarı kendi salonunda PAO şampiyonluk kutlamasın diye maçı tamamlatmamış ve bunun sonucunda 8-9 maç civarı bir saha kapama cezasına sebep olmuştu. Hatta Obradovic de olaylar sonrası ailesi ve çocuklarından bahsederek ayrılma noktasına geldiğini ifade etmişti. Federasyon iki tarafa da bu açıdan hiç taviz vermiyor ama bu sene de iki tarafın finale çıkacağını düşünürsek yeni seride yeni hadiselerin yaşanması sürpriz olmayacak. Obradovic'in sözleri 2011 yılında holiganizmin geldiği noktayı ve Yunanistan için umutsuzluğu en iyi şekilde ifade ediyor:  "Geçen sene 600 taraftar vardı, bu sene 900. Umarım önümüzdeki senelerde salonun tamamı seyirciyle dolar ve sadece basketbol konuşuruz."

Rubio'ya Reklamda Bile Güvenilmiyor

1 yorum




(ACB sitesindeki link hatasından dolayı pencereye tıklayınca video açılmıyor. Rubio'lu video için aşağıdaki Link yazısına tıklayınız.)


ACB'de normal sezon yarın sona eriyor ve playofflar başlıyor. Pazarlama konusunda Avrupa'nın açık ara en iyisi İspanyollar da playofflar için bir reklam filmi çektiler. Bazıları montaj mı yoksa tamamı gerçek mi bilmiyorum ama bazı şutların montaj olmadığı kesin. Çok zor şutlarda montaj ihtimali olabilir. Yalnız benim dikkatimi çeken başka bir şey var. Tüm takımlardan oyuncular karşı sahadan, tribünden, orta sahadan arkası dönük tek elle vs. üçlük sokarken Ricky Rubio üçlük çizgisinin iki metre gerisinden yüzü dönük üçlük atıyor. Adamın zaten dış şut performansı alay konusuyken bu da ilginç olmuş. ACB çekimlerini yapanlar herhalde uzak mesafe şut denettirip salonda sabahlama riskini almak istemediler.

13 Mayıs 2011 Cuma

Milan Macvan Kiralık Gidebilir

2 yorum

Maccabi Tel Aviv'in bonservis bedeli ödeyerek Hemofarm'dan transfer ettiği Milan Macvan'ın önümüzdeki sezon kiralık olarak gönderilebileceği konuşuluyor. Hemofarm'da sahip olduğu role Maccabi'de sahip olmasına tabi ki imkan yoktu ama geride kalan sezonda Macvan'ın ne Eurolig'de ne de İsrail Ligi'nde çok fazla öne çıkamadığını, kendinden beklenen patlamayı gösteremediğini söylemek gerekir. Silahı yeterince bol olan Maccabi'de Macvan uzun bir süre görev adamı olarak rotasyonda süre beklemek zorunda ama bu söylenti doğruysa Macvan kendini daha fazla gösterebilecek bir takıma gitme şansını yakalamış demektir. 2001-2002 sezonunda Nikola Vujcic de aynı şekilde Asvel'e kiralık olarak gönderilmiş ve bir sonraki sezondan itibaren Maccabi tarihine imza atmıştı. Tabi ki iki oyuncunun özellikleri çok farklı ama İsrail basınının aktardığı bu dipnotu paylaşmakta yarar var.

11 Mayıs 2011 Çarşamba

Robert “Traktör” Traylor Hayatını Kaybetti

0 yorum

Ülkemizde Antalya Kepez Belediyesi forması da giyen Robert "Traktör" Traylor 34 yaşında Porto Riko'daki evinde ölü olarak bulundu. Ölüm sebebinin kalp krizi olduğu söyleniyor. En son takımı Bayamon Cowboys da facebook sayfasında olayı doğrulayıp bir mesaj yayınladı. İri cüssesiyle basketbolun sevimli yüzlerindendi Traylor, mekanı cennet olsun diyelim.



10 Mayıs 2011 Salı

2012 THY Euroleague Final Four'u İstanbul'da

0 yorum

Beklenen bir gelişme olduğu için bu çok önemli olayı es geçmişiz. Daha önce Londra'da yapılması planlanan 2012 THY Euroleague Final Four'unun İstanbul'da yapılacağı Final Four finalinden önce açıklandı. Bu organizasyonun öne alınmasında bana göre tek pay Türk Hava Yolları'na aittir. Yıllardır gücümüzle kuramadığımız lobiyi THY parasıyla 1 senede kurdu ve bu büyük organizasyonu İstanbul'a getirdi. Gerçi THY işin içinde yokken de bu organizasyonun 2012 veya 2013 yıllarından birinde İstanbul'da yapılacağı söylenmişti ama öne almak çok önemli. İşin içine Dünya Şampiyonası'ndaki gibi siyaset bulaştırmadan, basketbolun içinde kalarak umarım güzel bir turnuva düzenleriz. Biz de başarabilirsek basın olarak, başaramazsak da seyirci olarak orada olmak için elimizden gelen herşeyi yapacağız. Takımlarımız için ise hiçbir şey demiyorum, 20+ milyon dolar harcayıp çeyrek finale bile çıkamayan anlayışlar için ha İstanbul olmuş ha Lizbon olmuş farketmez. Bir sene olup diğer sene olmamak önemli değil, önemli olan oralarda kalıcı olabilmek. İnşallah bu sefer başarırlar.

9 Mayıs 2011 Pazartesi

Panathinaikos'a Coşkulu Karşılama

0 yorum

Sabah 5'e doğru Atina'ya inen Panathinaikos kafilesini 2500'e yakın taraftar karşıladı. Esas psikopatların Barcelona'da olduğunu düşünürsek yakın zamanda çılgın bir eğlence kapıda. Ben de bu hızla gidersem 40 gün 40 gece kutlayacağım şampiyonluğu.























Spahija'ya Real Madrid Kancası

0 yorum

Birkaç yıldır yaptığı tüm hamlelere rağmen Joan Plaza’dan sonraki dönemde başarıyı yakalayamayan Real Madrid THY Euroleague Final Four’da elde ettiği dördüncülükten sonra yeni sezonun çalışmalarına başladı. Messina’nın asistanı Molin’e takımı sezon sonuna kadar emanet eden Real Madrid büyük ihtimal yeni sezonda yeni bir koçla devam edecek. Koç adaylarından biri de Sloven basınına göre Fenerbahçe Ülker’in koçu Neven Spahija. Avrupa’da istediği herşeyi elde etmesiyle ünlü Real Madrid Spahija’yı ne kadar istiyor bunu görmek gerekiyor çünkü Fenerbahçe Ülker’le kontratı olmasına rağmen yüksek bir ikna güçleri olduğunu biliyoruz. Marca ve AS gazetelerinde konuyla ilgili haberleri beklemek lazım çünkü onlar yazmadan Real Madrid’in transferleri söylentiden öteye gitmiyor. 

Herreros gelecek sene için daha kuvvetli ve tempolu bir takım kurma niyetinde ki zaten gidecek ve kalacaklara daha sonra değineceğim. Ama Real Madrid kadrosu ve önümüzdeki sene için planları Spahija’ya çok çok uygun. Şimdilik haberin linkini verelim. İstanbul’daki Final Four için iştahı kabaran, yeni salonuna kavuşacak ve daha şimdiden bazı isimlere sözleşme imzalatan Fenerbahçe Ülker üstelik de bu isimleri Spahija’nın tercihine göre yapmışken bu mücadelede bütün kozlarını oynayacaktır diye düşünüyorum.

Manşetlerle Panathinaikos'un Şampiyonluğu

0 yorum








THY Euroleague Finalinden Kareler

0 yorum



























Tüm resimler Yahoo'dan alınmıştır.

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...