Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

14 Eylül 2011 Çarşamba

Makedonya: 67 - Litvanya: 65 (İskender'den Büyük McCalebb Var)

Muazzam... Olağanüstü.. İnanılmaz... Bu sıfatlar yeter mi yoksa bu galibiyeti anlatacak sıfat var mı bilmiyorum. Bu kadar olumsuzluğa rağmen Litvanya takımını, kendi sahasında, üstelik de iyi başladığı bir maçta yenmenin tek bir açıklaması var, o da sahadaki insanüstü mücadele. Gündüz Misli.com sitesinde yaptığım tahminde "Ben turnuvanın en büyük sürprizinin bugün gerçekleşebileceğini düşünüyorum. Makedonlar Rusya karşısında yaptıkları savunmayı Litvanya’ya karşı tekrarlayıp dış şut ritimlerini bozabilirlerse binlerce Litvanyalıyı evlerine başları önde gönderebilirler. " demiştim. Makedonya takımının Litvanya takımını yenmesi ben dahil bir çok kimse için sürpriz değildi. Ama yeni statüyle turnuvaya gelmiş Makedonya'nın evsahibi Litvanya'yı yenmesi Eurobasket 2011'in en büyük sürprizidir.

Antic ve Samardziski erken ikişer faul aldılar ve Litvanya, pota altını rahat kullandı. Bununla da kalmadı Antic, Ilievski ve McCalebb'in maçın sonlarına doğru toplam üçlük isabeti 3/15'di ama Ilievski 3 kötü tercihin ardından öyle bir şut soktu ki şu an Üsküp yerinden oynuyor. Litvanya iki sayı öndeyken son 30 saniye içinde hücumu kullanamayan Makedonya, Songaila'nın tarihi hatasıyla galibiyete uzandı. Songaila Kolombiyalı olsa herhalde bu gece helvası kavrulurdu. Hata dediğin saha, seyirci, tecrübe vs. dinlemiyor.

İçeriyi iyi kullandı Litvanya. Zaten maç öncesi de Gechevski'nin yokluğunda bu bölgeyi domine etmeleri bekleniyordu. Ama esas sürpriz 2/15 olan üçlük isabetleri. Maç başında Jasaitis'le üçlük bulan Litvanya kalan sürede sadece 1 üçlük bulabildi. Bun karşılık Stojanovski'nin 5/5 üçlüğü maçın kader rakamlarından. Makedonya direncinin kırılmasına müsade etmedi. Ama iki takım arasında çok önemli bir fark vardı, o da Bo McCalebb. İnanılmaz oynadı. Son anlarda nice 30'lukların el süremeyeceği topları kullandı ve teslim bayrağının çekilmesine izin vermedi. Her gün daha da büyüyor Bo McCalebb.

Şimdi yarı finalde İspanya ile oynayacak Makedonya ve kadro farkından dolayı çok büyük ihtimal turnuvada finale çıkamayacaklar. Ama hiç önemli değil. Makedonya çoktan şampiyon oldu bile. Madalyayı kim takarsa taksın turnuvanın esas galibi Makedonya.


0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...