Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

2 Eylül 2011 Cuma

Eurobasket Günlüğü C Grubu (1 Eylül)


İlk gün Bo McCalebb  ile girdiği devşirme savaşından galip çıkan Omar Cook, dün bir diğer devşirme oyuncu olan Henry Domercant karşısında zafere ulaşamadı. Dengelerin eşit göründüğü grupta üst tur bileti için çok çekişmeli bir maç oldu ve Bosna Hersek son çeyrekte geriye düşmesine rağmen Mirza Teletovic'in seriye bağlayarak attığı üçlüklerle maçı koparttı. Zaten iki takımın eşit sayıda basket bulduğu maçta, kazananı atılan üçlükler belirledi. Dün Yunanistan karşısında felaket üçlük atan ancak bu galibiyetle gruptaki rekabeti iyice kızıştıran Bosna bize ''öyle yüzde her zaman olmaz'' mesajını da verdi.


Turnuva başlamadan önce "Yunanistan turnuvaya üç guardı olmadan geliyor, bu sene işleri çok zor" en çok kullanılan cümleydi. Ancak eksik Yunanistan bize her gün ayrı bir hücum örneği sergiliyor. İlk gün nasıl takım oyunu oynanır dersini veren Yunanistan'ın dünkü programında pota altı nasıl kullanılır dersi vardı. Fark yaratan oyuncu ise 19 sayı ve 10 ribauntluk performansıyla Bourousis oldu. Her ne kadar Yunanistan'a pek direnemese de dün sürpriz yapmaya çok yaklaşan Finlandiya gruptaki kalan maçlarda galibiyetle tanışıp, grubu iyice karıştırabilir.


Turnuvanın ilk günü favoriler güçsüz takımlara karşı galibiyeti son ana kadar kovalamış ama bir sürpriz bile çıkmamıştı. Ancak favorilerin saltanatı ikinci güne kadar sürdü. İlk gün yalpalasa da Finlandiya karşısında galibiyeti çıkaran Hırvatistan, dün Makedonya karşısında devrildi. Üçüncü çeyrekte 10 sayıyla önde olan Hırvatistan'ı geriden gelip yıkmasında başrollerde ise devşirme Bo McCalebb ve taze Efes'li Vlado Ilievski vardı. Makedonya'nın alığı bu galibiyetle, C grubunda tam 4 takım (Karadağ,Makedonya,Bosna-Hersek,Hırvatistan) eşit puana sahip oldu. Makedonya'nın bu sürpriziyle Balkan Şampiyonası kıvamındaki grup iyice karıştı. Hırvatistan bu dörtlü arasında ''ağır abi'' kalsa da diğer takımların da ''abiye çelme takmak isteyen güçlü çocuklar'' olduğunu unutmamak gerek...

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...