Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

6 Ağustos 2011 Cumartesi

Dünyanın En Geniş Potası Eurobasket'e

2011 Avrupa Basketbol Şampiyonası için hazırlıklarını sürdüren Litvanya, başkent Vilnius'a dünyanın en büyük potasını astı. 326.5 metrelik Vilnius Televizyon Kulesi üzerine asılan potanın yüksekliği 170 metre, çapı 34.7 metre. Yapımında 2560 metre kablo ve 545 lamba kullanılan pota aşağıya doğru 40 metre sarkıyor. Aslında tam Türk işi bir yapıt. Biz böyle şeyleri severiz ve ülkedeki daha birçok önemli sıkıntıya rağmen zaman zaman birçok gereksiz işten alnımızın akıyla(!) çıkar, törenlerle kutlarız ama bu proje güzel olmuş. Görsel olarak fazlasıyla ilgi çekici ve Litvanya'ya yakışan bir görüntü. Geçen sene Dünya Şampiyonası için ülkeye gelenleri maket oyuncular dışında pek bir şey karşılamamıştı. Zaman ilerledikçe Litvanya'dan çok çok daha güzel görüntüler çıkacağına eminim. Turnuvanın başlamasıyla birlikte pota ışıklandırılacak ve yukarıdaki hale bürünecek. Turnuvanın sonuna kadar da orada ışıl ışıl duracak.

Bir basketbol ülkesinde basketbolun kıta çapındaki en büyük organizasyonu... Bu turnuvadan mükemmel bir fotoğraf albümü çıkar aslında ama bunun için Litvanya'da olacak bir fotoğrafçı var mı emin değilim. Umarım bunun üzerine çalışanlar olur.

3 yorum:

Murat dedi ki...

kaan kural röportajı ne zaman? maliano bir aydır bekliyorum, bari olmiycaksa bir haber vereydin.

maliano dedi ki...

Twitter'da konuyla ilgili bilgi verdim. İstanbul ziyareti iptal oldu ve bugün de Kaan abi baba oldu. Uygun bir takvim bulup yapacağız.

Murat dedi ki...

bilmiyordum. twitterım yok ve takip etmesi de zor geliyor. keşke buraya da yazsaydın. bilgi için teşekkürler.

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...