Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

21 Ağustos 2011 Pazar

Almanya: 64 - Türkiye: 52 (Hücum Etmemeye Yeminli Misun?)

Almanya'daki BEKO Super Cup nihayet sona erdi. Biterken de geriye 12 Dev Adam ile ilgili birçok soru işareti ve Merkel'in Avrupa Birliği konusunda Türkiye'ye çektirmediği kadar sıkıntı bıraktı. Yine ilk iki maçtaki sıkıntılar, bizleri üzen performanslar ve takımımızdan görmeye alışık olmadığımız sahneler miras kaldı.

Daha bir derli topluyduk bugün aslında. İzmir'de komutanları olmadan savaşan Almanya'nın bugün sahada Nowitzki ve Kaman gibi iki kaliteli ismi daha vardı. Zaten sadece skorun sıkıştığı anlarda değil, maçın önemli bir bölümünde de bu iki ismi topla buluşturdular. Kaman hem orta mesafe şutlarıyla, hem de pota altını etkili kullanarak, Nowitzki de herhangi bir basketbolcu için zorlama, kendisi için gayet olağan şutlarıyla tüm maç boyunca etkili oldular. 

Bizde ise yazılmaya değer en önemli sıkıntı top paylaşımındaki verimsizlikti. Topu iyi çevirdiğimiz, sahaya iyi yerleştiğimiz pozisyonlarda potaya daha rahat ve dengeli gittik. Şut yüzdemiz sadece bu maç değil tüm turnuva boyunca kötüydü bu ayrı bir konu ama iyi top çevirip doğru atışı bulduktan sonra bugün kaçan şutlar yarın bir takıma altın madalya kazandırabilir. Yeter ki bu paylaşım düzenli bir şekilde devam etsin. Topu iyi paylaşmadığımız ve hızlı hücum silahını kullanabileceğimiz enerjiyi bir türlü sahaya koyamadığımız için üç gündür çok kötü hücum ediyoruz. Maç başında Ömer Aşık'ın tepede perdelerini kullanarak akılcı şutlar aradık ama maçın geride kalan bölümlerinde aynı şeyi söylemek zor. Zaten tabloya bakınca da bu açıkça görülüyor. 

Şu net olarak anlaşıldı ki Litvanya'da milli takımın üç olmazsa olmazı aynı şekilde devam edecek;
1) Kerem Tunçeri'nin performansından ziyade bizzat sahadaki varlığı ve liderliği,
2) Ersan'ın rakip takımı bozan hareketliliği ve dış şut tehdidi,
3) Hidayet'in maçın dengede olduğu veya geride olduğumuz dönemlerde değil tüm maç boyunca alacağı sorumluluk.

Doğuş'un (kadroda kalacak mı net değil) ve  Ender Arslan'ın oyun kurucu olarak, Sinan'ın (O daha favori ama kesin değil), Emir ve Hidayet'in de zaman zaman o bölgede alacağı dakikaların Kerem Tunçeri'ye alternatif olamayacağı net bir şekilde ortada görünüyor. Şu ana kadarki hazırlık sürecinde ise düşük şut yüzdelerini yaşanmamış bile saysak Hidayet ve Ersan'ın arkasında yaratıcılığını ön plana çıkarmış bir oyuncu yok. Kısacası turnuvada işler yolunda gitmediğinde bir değil bir çok x-factore ihtiyacımız olacak. Umarım bir an önce bu formsuzluğu üzerimizden atar, rakipleri maç öncesi skor gücü ve temposuyla tedirgin eden performansa tekrar kavuşuruz. Hücum sistemimizi oturttuğumuz sürece iş biraz günlük psikolojiye kalıyor. Onun motivasyonunu da skora göre günlük taze yorum yapan medyadaki bazı isimler gayet güzel yapacaktır. Hıncal Uluç çoktan siper almış beyler...

Kaman + Nowiztki vs Ersan + Hidayet


Detaylı istatistikler burada.

ALMANYA (64): Robin Benzing 5 (2 ribaund), Johannes Herber (1 ribaund), Steffen Hamann 3 (1 ribaund- 2 asist), Sven Schultze 11 (3 ribaund), Heiko Schaffartzik 2 (4 ribaund- 5 asist), Tim Ohlbrecht 1 (3 ribaund), Philipp Schwetheim 3, Tibor Pleiss 5 (2 ribaund), Chris Kaman 16 (9 ribaund), Dirk Nowitzki 14 (5 ribaund), Jan Jagla 4 (1 ribaund- 1 asist), Lucca Staiger (1 ribaund)

TÜRKİYE (52):
Cenk Akyol 3 (5 ribaund), Ömer Onan 5 (2 ribaund- 1 asist), Ersan İlyasova 8 (7 ribaund- 1 asist), Semih Erden (2 ribaund- 1 asist), Kerem Tunçeri 4 (1 ribaund- 1 asist), Oğuz Savaş 2 (1 ribaund), Ömer Aşık 8 (6 ribaund), Ender Arslan 3 (1 asist), Enes Kanter 12 (4 ribaund), Hidayet Türkoğlu 7 (2 ribaund), Doğuş Balbay Emir Preldzic (4 ribaund)

2 yorum:

hakan dedi ki...

Savunmamızın hala çok iyi olduğunu düşünmüyorum siz de biliyorsunuz ki biz çok iyi savunmanın verdiği gazla hücum yapan ya da çok hoş bir hücumun verdiği gazla iyi savunma yapan takımız (1. tercihi daha çok uyguluyorduk bence). Hatta geçen sene gerek Fransa gerek Slovenya maçında iyi savunma yapıyorduk sonra hızlı hücumda Ersanla, Hidoyla smaç şovlar Sinanla Ömer le basket fauller her şey vardı. Sonra onun gazıyla daha iyi savunma sonra daha iyi hücum diye gider :). Zaten bugün de 10 sayı geri düştüğümüz bölümde hücumda feleğimiz şaştı savunmadada düştük savunmada düşünce gene daha kötü bir hücum. Hop maç koptu . Orhun hoca da sanki mola almak için çok geç davranıyor herhalde hazırlık kampında molalara da çok yükleme yapmışız fazla almıyoruz maçlarda.

Bizim oyunumuz bir kişiye çok bağımlı kalıyor oyun kurucular yönlendirmeyince. Misal ilk çeyrek Hidayet geliyor atıyor geliyor atıyor Ersan ı bi ara unuttuk resmen, ikinci çeyrek full Enese oynadık Semih topu görmedi.
Sonuçta ne oldu Ersan ve Semih 5 dk sonra ellerine gelen ilk topu kendileri kullandı, Ersanın atışı başarısız Semih ise direk airball attı (gerçi 24 sn doluyordu ama olsun). Zaten siz de twitter da bahsetmişsiniz takım 3. pası yapamıyor diye :) . İkinci yarı biraz Kerem kıpırdandı kendimize geldik. Endere falan zaten yorum yapmıyorum.

Cenk gene kadroda olacak gibi duruyor, ilk rotasyondakilerden olduğuna göre... Ben İzmir deki bir maç dışında iyi oynadığını görmedim. Zaten kötüyüz bari sağlıklıyken daha çok iş yapabileceğini bildiğimiz Sinanı oynat biraz alışsın maç eksiğini kapatsın. Benimde ceza şutum keskindir, ayrıca Cenke göre daha iyi penetre, pikenrol, savunma yaparım acaba beni de alırlar mı ki milli takıma, maddi manevi bölümünü de istemiyorum katkı yapsam yeter maşallah o çok kazandı.



Bir de artık mümkün değil ama 2013 den itibaren mümkünse kimsenin yeri garanti olmasın şu milli takımda. Bir Ersan bir Hidayet bir Ender in oyununa bakın ama ne de olsa milli takımda yerleri garanti kendilerinin milli takıma değil milli takımın onlara ihtiyacı olduğu biliyorlar ve hazırlık maçlarını ti ye alıyorlar. 2013 ten sonra yap 8-9 hazırlık maçı güzel oynamayan mı var hadi kardeşim sen git seneye gene aday kadroya çağırırız ha kendini üstün görürse mi kökten bye bye kimse kusura bakmasın.

FBlackmamba dedi ki...

Bu işler belli olmuyo abi yha geçen sene adidas cupta perişan ettiler bizi sonra dünya şampiyonasında giderek yükselen bir grafiğimiz vardı.Bizzat izlemiştim maçları sinan erdemde orda da çok formsuzduk şut açısından.Önümüzde tehlike olarak görülebilecek iki şey var aslında birincisi sağlık sorunları Ömer,Semih,Sinan'ın yüzde kaç sağlıklı olcakları
ikinci olarakta çok uzun bir turnuva olacak malum turnuva içinde form tutup yükselmek çok daha iyidir böyle turnuvalarda ama sorun şu ki grup çok zor daha kendimize gelemeden iş işten geçmiş olabilir.
Hayırlısı bakalım umutları kaybetmeyelim...

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...