Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

15 Temmuz 2011 Cuma

Sasha Vujacic Anadolu Efes'te

Deron Williams transferinin ardından nispeten durulan transfer gündemini, Efes bugün D-Will kadar büyük olmasa da önemli bir isimle hareketlendirdi. Sasha Vujacic'in 1+1'lik bir sözleşmeye imza attığı kulübün resmi sitesinden duyuruldu. "The Machine" yeni sezonda İstanbul semalarında boy gösterecek ve Efes'in rotasyonunda geçtiğimiz 2 sezonda Rakocevic'in üstlendiği rolü üstlenmekle yükümlü olacak.

2004'te Lakers tarafından 1. tur 27. sırada seçilen ve o günden bu yana NBA'de forma şansı bulan Vujacic'in Avrupa'da İtalyan Snaidero Udine takımıyla yaşadığı 3 yıllık bir tecrübesi de var. 2007-08 yılında zirvesine ulaştığı NBA performansının geneli kendisi hakkında esasen pek de olumlu ipuçları vermiyor. Kariyer şut yüzdesi %40'ın üzerine geçememiş bir oyuncu olarak Sasha Vujacic, perdeden çıkarak alacağı topları kullanmasını ya da ceza şutlarını bitirmesini isteyeceğiniz bir oyuncu. 7 yıllık Lakers macerasının genelinde inişli çıkışlı bir grafik gösteren, Lakers'ın şampiyonluğuyla sonuçlanan 2010 Finallerinin 3. maçında attığı kritik iki üçlükle NBA kariyerinin zirvesini gören Vujacic, o günden bu yana sahadaki performansından ziyade Maria Sharapova'nın erkek arkadaşı olma niteliğiyle anılıyor. Lakers'ta oynadığı sezonların hiçbirinde sezon ortalaması 20 dakikanın üzerine çıkamamasının ardından aradığı şansı 2011 sezonunun ortasında nispeten iddiasız bir takım olan New Jersey Nets'te bulan Sloven istatistiklerini de aldığı süreyle paralel olarak attırdı. Ancak veriminin de aynı oranda arttığını söylemek güç. NBA'de ev geçindirecek bir kontrat bulma şansı  olsa da lokavtın da etkisiyle Avrupa yollarını tutmaya karar vermiş olsa gerek ki, nam-ı diğer Mr. Sharapova önümüzdeki sezon Dünya Şampiyonası'nda oynama şansını bulamadığı Sinan Erdem'de boy gösterecek.

NBA'de atletizm eksikliğinden kaynaklanan savunma zaaflarının etkisiyle hiçbir zaman güvenilen bir oyuncu olmayı başaramayan Vujacic'in stili aslında Avrupa'ya daha uygun. Komple bir skorer olarak Avrupa düzeyinde Rakocevic'ten daha iyi olmasa da, doğru sistemde alacağı bitirici rolde önemli işler başarabilecek bir oyuncu. Bu sebeple, Efes'in izlemeyi seçtiği yolda aynı mevki için adları geçen Rakocevic ve Spanoulis'ten daha doğru bir tercih olması muhtemel. Huertas'ın da peşinde olduğu bilinen ve şablonunu ikili oyunlar üzerine temellendireceği aşikar olan Efes için önemli bir A planı olmasa dahi çok güçlü bir B planı olabilir Vujacic. 

Bunların ötesinde Vujacic hakkında ufukta görünen en büyük olası sorun zaman zaman yaşadığı karakter buhranları. Youtube'a "Sasha Vujacic fight" yazdığınızda yeterli materyale ulaşmak mümkün. Sahada kavgaya karıştığı ve dirsek attığı Goran Dragic'in dahilinde bulunması sebebiyle Slovenya milli takımından affını istemiş olması bunlardan en bilineni. Takım arkadaşı Ariza'yla maç sırasında kapışmışlığı, Iverson'la yaptığı sert bir faul sonrası didişmişliği de mevcut. Egosu oyununa kıyasla daha cüsseli olan "The Machine", yeni sezonda kontrol edilmek üzere bundan böyle Ufuk Sarıca'nın ellerine emanet. Saçlarını adam gibi kestirmesi, chest bump'larıyla izleyenleri şenlendirmesi ve yengeyi bol bol Sinan Erdem'de maç izlemeye getirmesi kendisinden üç dileğim. Blogu okuduğunu biliyorum, artık beni kırmaz Sasha'cığım.

2 yorum:

Mert Alpaya dedi ki...

Efes, Sasha Vujacic'in ardından bir de Marko Jaric'i alsa, önümüzdeki sezon her maç 16.000 kişiye oynar.(yengelerimiz maçlara gelirse tabi)

Berke B. dedi ki...

oo harika haber, Sharapova'da gelir arada artık :D

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...