Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

28 Temmuz 2011 Perşembe

Kardeşler Buluşuyor

Dün itibariyle iki ilginç transfer haberi internet sitelerinde yerini aldı. Panathinaikos Pat Calathes'le 2 yıllık sözleşme imzalarken, Caja Laboral ise Milko Bjelica'yla anlaştı. Transferlerin ilginçlik sebebi ise bu iki takımın kadrolarında mecvut birer Calathes ve Bjelica bulunduruyor olmaları. Bu transferlerle birlikte Milko ve Pat, küçük kardeşleri Nemanja ve Nick'le beraber aynı takımda forma giyecekler.

Drew Nicholas ve Antonis Fotsis'i Emporio Armani Milano'ya kaptıran Panathinaikos'ta Pat Calathes yeni sezon öncesi yapılan ilk transfer. Gidenlere kıyasla ismen daha az bilinir bir oyuncu olması bir tesadüf değil. Bütçe kesintisine gideceğini daha önceden yazdığımız Panathinaikos'ta Calathes transferi iyiden iyiye o tarafa yöneldiklerinin bir göstergesi. Milano'yla yıllık 1 milyon Euro'dan fazla bir miktar için el sıkışan Fotsis ve ona yakın miktarda bir para alacağını düşündüğüm Nicholas'ın yerine transfer edilen ilk oyuncunun PAO'ya maliyetinin yıllık sadece 200 bin Euro olacak olmasının sebebi bir başka deyişle tamamen duygusal.

Adı daha düne kadar Beşiktaş'la sıkça geçen ve imza aşamasına geldiği söylenen Bjelica'nın ise Beşiktaş'taki belirsizlik ve Euroleague'te oynama isteği sebebiyle İspanyol ekibine imzayı attığı belirtiliyor. Barac ve Batista'yı Efes'e kaybeden Caja Laboral'in Milko Bjelica'dan beklentisi selefleriyle benzer tipte bir oyuncu olmasa da pota altında oluşan boşluğu doldurmak için Lampe ve Teletovic'e yardımda bulunması. Pota altı oyuncusu olarak tabir edilen bu üçlünün fiziken pota altında ne kadar bulunacağını tahmin etmek ise pek güç değil. Önümüzdeki sezon uzunuyla kısasıyla bolca şut atan bir Caja Laboral takımı bizi bekliyor gibi görünüyor.   

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...