Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

14 Mayıs 2011 Cumartesi

Yunanistan Kupası Sahibini Buluyor

Daha önce oynanması gereken ancak kulüpler ve federasyonun anlaşamaması sebebiyle ileri bir tarihe ertelenen Yunanistan Kupası finali yarın oynanacak ve iki ezeli rakibi bir kez daha karşı karşıya getirecek. Kupa finalinde salonun tamamının ilkokul çocuklarıyla doldurulması gibi bir fikir sunulmuştu daha önce ve buna daha sonra polis okulları öğrencileri vb birçok fikir eklenmişti ama bir türlü uzlaşma sağlanamamıştı. Sonunda da final ileri bir tarihe ertelenmişti. 

Yarın için her iki tarafa 900'er bilet verildi ki bu da salonun yarısına yakınının polis tarafından doldurulabileceği anlamına geliyor. Güvenlik önlemleri de oldukça fazla. Tüm biletlerin üzerinde isim yazılacak ve sadece o kişiye ait olacak. Salona girişte de kimlikler kontrol edilecek. Salona bozuk para, çakmak vb gibi sahaya atılabilecek hiçbir şey alınmayacak. Girişte üç ayrı kontrol noktası olacak ve tüm taraftarlar maç boyu kamerayla gözetim altında tutulacak. Kısacası maç öncesi ve maç sonrası olay çıkaranlar tereyağından kıl çeker gibi bulunacak. Federasyon Genel Sekreteri bunun bir milat olduğunu söylese de esas miladın bu kadar önlem alınmadan sakin geçecek bir maç olacağını herkes biliyor. Biletlerin fiyatları 75 euro ve kulübe ismini yazdıran herkes kontenjan dahilinde bilete sahip olabiliyor. Olympiakos kulübü her bilet için 40 euroyu kulübün ödeyeceğini, taraftarın biletlere 35 euro ödeyerek sahip olabileceğini açıkladı. Panathinaikos cephesinde ise ses seda yok. Taraftar oldukça tepkili ve biletlerin yarısının satılmadığı söyleniyor. Hatta 200 taraftar Panathinaikos antrenmanına giderek tepkilerini dile getirdiler.

Geçtiğimiz sene final serisinde yaşananları herkes hatırlıyordur. Olympiakos taraftarı kendi salonunda PAO şampiyonluk kutlamasın diye maçı tamamlatmamış ve bunun sonucunda 8-9 maç civarı bir saha kapama cezasına sebep olmuştu. Hatta Obradovic de olaylar sonrası ailesi ve çocuklarından bahsederek ayrılma noktasına geldiğini ifade etmişti. Federasyon iki tarafa da bu açıdan hiç taviz vermiyor ama bu sene de iki tarafın finale çıkacağını düşünürsek yeni seride yeni hadiselerin yaşanması sürpriz olmayacak. Obradovic'in sözleri 2011 yılında holiganizmin geldiği noktayı ve Yunanistan için umutsuzluğu en iyi şekilde ifade ediyor:  "Geçen sene 600 taraftar vardı, bu sene 900. Umarım önümüzdeki senelerde salonun tamamı seyirciyle dolar ve sadece basketbol konuşuruz."

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...