Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

1 Mayıs 2011 Pazar

Rakocevic'in Milli Takım Özlemi

Sırbistan Basketbol Federasyonu yeni yönetimini belirledi ve en çok ilgi çeken isimler asbaşkanlar Dejan Bodiroga ve Dejan Tomasevic oldular. Parke üzerinde başarılı  olsalar da arka planda oldukça sıkıntılı yıllar geçiren Sırbistan, basketbolun unutulmaz isimlerini işin tepesine getirince de tüm ülkede umutlar tekrar yeşerdi. Bu konuda açıklama yapan isimlerden biri de Efes Pilsen forması giyen Igor Rakocevic. Ülkemizde basına konuşması kulübü tarafından ilginç bir şekilde yasaklanan Rakocevic Sırp basınına yeni yönetim ve milli takıma olan özlemi konusunda açıklamalar yaptı:

"Dejan Tomasevic, Dejan Bodiroga ve diğerleri gibi isimlerin basketbol federasyonunda görev almasından dolayı oldukça memnunum. Onlar basketbolu gerçekten seven ve bu işi kişisel çıkarları için yapmayan gerçek profesyoneller. Sırp basketbolunu daha iyi duruma getirmek istiyorlar ve ben buna gerçekten inanıyorum. Umarım onlarla birlikte en iyi sonuçlar da gelecek. Ivkovic'e gelince; bence takımda kalması çok iyi bir karar çünkü geçtiğimiz yıllarda Duda ile birlikte milli takım harika sonuçlar aldı.

Sırbistan formasını henüz giyemedim. En son 2006 Dünya Şampiyonası'nda Sırbistan-Karadağ forması giymiştim. 2001'de İstanbul'da ve 2002'de Indianapolis'te kazandığım altın madalyalar kariyerimin en önemli zaferleriydi.

Benim için sezon devam ediyor ve her şey yolunda. Tanrıya şükürler olsun ki sakatlıklarla ilgili hiç bir problemim yok. Milli formayı giyme isteğim hala devam ediyor buna şüphe yok ve eğer bir çağrı gelirse karar tamemen fiziksel durumuma bağlı olacak. "

Mevcut form durumuyla Rakocevic'in milli takım isteği anlaşılabilir tabi ki ama onun şansızlığı da sanırım Sırbistan vatandaşı olması. Normalde her koç genç takımına liderlik edebilecek ve el yakan anlarda sorumluluk alabilecek tecrübeli bir skorere ihtiyaç duyar ama sanırım dünya üzerinde bu kadar genç olup da bu kadar tecrübeli olan oyuncular sadece Sırbistan'da mevcut. Ivkovic'in bu yaz Rakocevic'i tercih edip etmemesi sanırım Rako için de kariyerinin geri kalanında milli takım formasını giyip giymeyeceğinin işareti olacak.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...