Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

2 Mayıs 2011 Pazartesi

Pianigiani Röportajı (Euroleague)

 Final Four öncesi Euroleague resmi sitesi tüm koçlarla röportaj gerçekleştirdi. Pianigiani ile çevirilere başladık. Senin çevirine muhtaç değilim diyenler için röportajın orjinali burada.

Merhaba Simeone. Her dörtlü final birbirinden farklı. Bunu, sizin ve Montepaschi Siena için farklı yapan nedir?

Dörtlü finale kalmak her zaman özeldir çünkü büyük bir yolculuk yaptığınız ve Avrupa’daki en güçlü takımlarla karşılaşarak zorlu yolun sonuna geldiğiniz anlamına gelir. Bizim için bu sene daha fazla çünkü yeni bir devrin başlangıcındayız. Yeni bir takımımız var, birçok oyuncumuz ilk defa Eurolig’de forma giyiyor ve birçok ciddi sakatlığın üstesinden gelmek zorunda kaldık.

Dörtlü finale önce asistan koç olarak, sonra da baş antrenör olarak katılıyorsunuz. Bu tecrübeler size Barcelona’da kullanabileceğiniz neler öğretti?

Geçmiş tecrübelerim bana dörtlü finalde herşeyin mümkün olabileceğini öğretti – herşey olabilir – ve en önemli şey etrafınızdaki atmosferden dolayı dikkatinizi dağıtmamak ve sadece basketbola odaklanmak. Kimliğini koruyan, bütün sezon boyunca yaptığını yapan, istikrarlı olan takımların kazanma şansı daha fazla olacak.

Takımınız üç maçı üstüste kazanarak müthiş bir geri dönüş yaptı. Olympiakos’u durdurdu ve müthiş bir ivme yakalayarak dörtlü finale ulaştı. Bu ivmeyi Barcelona’ya kadar nasıl koruyabilirsiniz?


Playoff serileri esnasında takımım karakterini, sorun ve baskı altında zamanında karşılık verebileceğini ve iyi basketbol oynayabileceğini ispatladı. Bunlar Barcelona’ya bizimle beraber götüreceğimiz önemli özellikler.

McCalebb’in iyileşmesi, Jaric ve Hairston’ın takıma tam anlamıyla monte olmasıyla takımınız Barcelona’da tüm sezon boyunca olduğundan daha komple bir takım mı olacak?


McCalebb aylarca süren yokluğundan sonra iyileşiyor ve hala zamana ihtiyacı var. Onun gibi diğer bireylerin de durumu şimdi ölçülebilir. Konuşmak için çok erken ama sezonun başına göre daha tecrübeliyiz ve bu bizi daha komple bir takım yapıyor.

Rimas Kaukenas, Nikos Zisis, Shaun Stonerook ve Ksistof Lavrinovic gibi veteranların dörtlü finalde tecrübelerini nasıl kullanmasını istiyorsunuz?


Organizasyonun öncesindeki günlerde diğer oyuncuların atmosferi, heyecanı anlamasında ve organizasyon boyunca takım içinde ve tabi ki medya düzeyinde onlara yardımcı olabilirlerse memnun olurum. Dörtlü finalde herşey farklıdır ve yeteneklerimizin en iyisini gösterebilmek için çok daha dikkatli ve oyuna odaklanmış durumda olmalıyız.

Yarı finaldeki rakibiniz Panathinaikos basketbolun içindeki herkes için çok şey ifade ediyor. Sizin için ne ifade ediyor?

Avrupa’da modern çağda en başarılı olmuş, hala da olmaya devam eden bir takım ve teknik kadro. Bu da bu tip maçlarda müthiş bir tecrübeye sahip oldukları anlamına geliyor. Bizim içinse dileğimiz bu seferlik onları sollayıp geçebilmek.

Panathinaikos’u durdurmak Dimitris Diamantidis’in üstesinden gelmek anlamına geliyor. Bu mümkün mü?

Biz takıma odaklanmalıyız. Yenmemiz gereken takım ve farkı yaratan da budur. Diamantidis tartışmasız bir star ama Panathinaikos oyunu değiştirebilecek birçok oyuncuya sahip. Bir oyuncuyu durdurmak için kaygılanamayız, bütün takımı durdurup üstesinden gelmeliyiz. Bunun tek yolu sadece basketbola konsantre olmak.

Tabi ki bu ayrıca Zeljko Obradovic’e karşı koçluk yapmak anlamına geliyor. Onu ve takımlarını bu kadar yenilmesi zor yapan şey nedir?

Oyuncularına aktardığı ve onların da her zaman sahada gösterdiği sertlik ve zihinsel güçleri. Şu da bir gerçek ki taktiksel anlamda sizi her zaman çok fazla düşünmeye zorluyorlar. Onlara karşı şansınız olmasını istiyorsanız sahada her zaman yeni ve farklı bir çözüm bulmak zorundasınız.

Montepaschi Siena daha önce üç kez dörtlü finale kaldı ama hiç şampiyonluk maçına çıkamadı. Bu hedefe, finale ulaşmak sizin için ekstra baskı mı daha büyük motivasyon mu yoksa her ikisi mi?

Daha çok motivasyon faktörü çünkü herzaman finale ulaşmaya yaklaştık ama yarıfinallerde galibiyet bir detay yüzünden ellerimizin arasında kayıp gitti. Bu seferki detayların bizim lehimize çalıştığı olabilir.

Bu dörtlü finalde takımınızı çoktan Real Madrid, Panathinaikos ve Maccabi Tel Aviv gibi tarihi takımların yanına koydunuz. Avrupa basketbolu tarihinde yerini almak için kulübünüz Eurolig şampiyonluğunu kazanmalı mı?

Yapabileceğimizi düşündüğümüz herşeyi yapacağız. Büyük kulüplere ve başkentlere karşı Siena gibi model olan ve basketbol oynamak için özel bir yer olan küçük bir kasabayla mücadele ettiğimiz gerçeği bence gurur duymak için yeterli bir sebep. Bunun haricinde çok şey başardık, son adımı atabilmek tarihte harika ve unutulmaz bir parça olabilir.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...