Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

26 Mart 2011 Cumartesi

Eurolig Çeyrek Finalde İlk İki Maç Sonuçları


22 Mart Salı (İlk Maçlar)

24 Mart Perşembe (İkinci Maçlar)

Çeyrek final eşleşmeleri belli olduğunda bu senenin nefes kesici olacağı her halinden belliydi. Birkaç fire hariç tüm kaliteli takımlar yerlerini aldılar ve Final Four öncesi sezonun belki de en çetin dönemecine girdiler. Form durumları dikkate alındığında çeyrek finaller başlamadan Barcelona, Olympiakos, Maccabi Tel Aviv ve Power E. Valencia son dörde en yakın adaylar olarak öne çıkıyorlardı.

İlk maçlar sonunda gecenin tek sürprizi Yunanistan'da yaşandı. Tarihte eşine az rastlanacak türden bir maça ev sahipliği yapan Olympiakos ilk yarıda sadece 9 sayı atmasına izin verdiği Siena'yı 48 sayı farkla yenerek rekorları altüst etti. Kuşkusuz kimsenin beklemediği, özellikle de Siena gibi bir sistem takımından beklenmeyen bir neticeydi bu. Herşeyin kötü gittiği kara geceler olur ya, Siena da aynen bunu yaşadı. İlk maçların sonunda tüm evsahipleri kazanarak seride 1-0 öne geçtiler. 

İkinci maçlar ise Murat Kosova'ya "İşte Eurolig bu !" dedirtecek cinstendi. Bu turda da tüm deplasman takımları kazanarak seriyi eşitlediler. 2 gün önce Pire'de darmadağın olan, tarihe geçen Siena o skorun sadece bir kaza olduğunu herkese ispatladı ve deyim yerindeyse namusunu temizleyerek Yunanistan deplasmanından 17 sayılık farkla galip çıktı. Pesic'in öğrencileri de sessiz ve derinden yürüyüşlerine devam ederek avantajı ellerine geçirdiler. Çeyrek finallerin en çok merak edilen serisinde Panathinaikos ilk maçta elinden kaçırdığı Barcelona'yı bu sefer affetmedi ve Palau Blaugrana'dan galibiyet çıkarmayı başardı. Maccabi Tel Aviv de geçtiğimiz sene Partizan'a verdiği avantajı bu sefer İspanya'da Caja Laboral'den alarak seriyi Nokia Arena'da bitirme şansı yakaladı.

Maçlarla ilgili ilginç detaylar, dikkat çekici istatistikler var. Bütün haftasonunu bloga ayırıp maçları inceleyerek aktarmak arzusundayım. Bu yüzden serilerle ilgili detaylı değerlendirmeleri o mesajlara saklayalım.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...