Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

24 Şubat 2011 Perşembe

Pesic'in Sakatlıklarla İmtihanı

Svetislav Pesic geldiğinden beri Valencia'nın ne kadar doğru yolda olduğunu bilmeyen yok. İşin arka planında Pesic'in topu elinde isteyen bu kadar oyuncuya rağmen doğru rotasyonu ve şut dağılımını yaptığı yatıyor. Ancak, Pesic'in kafasındaki rotasyon bir türlü oturmamış durumda. 

Sezon başında Victor Claver'i yedeklemesi ve onun istikrarsızlıklarına karşı benchten gelip bu negatif durumu pozitife çevirmesi beklenen Jeremy Richardson'ın müzmin sakatlıkları Pesic'i kara kara düşündürüyor. Richardson sezon başından beri 39 maçın yalnızca 16'sında oynayabildi ve üç kere farklı sebeplerden sakatlandı. Victor Claver'in de sakatlığından sonra burada eli iyice sıkıştı Sırp hocanın. Aslında kısa forvet pozisyonu için Victor Claver ve Jeremy Richardson iyi bir rotasyon sayılır. Ayrıca burada oynayabilecek Savanovic, Martinez, Florent Pietrus da iyi sayılabilir. Ancak belli bir çıtanın üstündeki takımlara karşı bu üçoyuncunun eksiklikleri  ortaya çıkacaktır ve Valencia'nın hedefleri doğrultusunda ihtiyacı karşılamayacaklardır. Rotasyonu genişletmek için JR Giddens alınmıştı ama o da malum sebeplerden dolayı gönderildi. Şimdi Pesic sıkışık bütçesine rağmen oraya kaliteli bir ismi eklemek istiyor. Ancak bütçesinin buna elvermediğini de söylemek gerekiyor.

Şimdilik Claver ve Richardson'ın yokluğunda ilk beşte Florent Pietrus'un çıkması bekleniyor. Florent Pietrus'un sözleşmesi ise 4 Nisan'da sona eriyor. Büyük ihtimalle o sözleşme sezon sonuna kadar uzatılacak. ACB'deki gerçekçi final hedefi, daralan rotasyon nedeniyle gerçekleşmeyebilir ve Pesic sezon sonunda sırf bu yüzden hayıflanmak istemiyor. 

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...