Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

8 Ocak 2011 Cumartesi

Salenga'da Yasaklı Madde Tespit Edildi

Zalgiris'in başı bir türlü dertten kurtulmuyor. Önce Begic, menajerinin Real Madrid ile anlaşması üzerine sözleşmesindeki açığı kullanarak Zalgiris ile bağlarını kopardı, şimdi de tecrübeli Dainius Salenga'nın 23 Aralık'ta Eurolig'de oynanan Khimki maçında girdiği doping testinin ilk numunesi pozitif çıktı. Salenga'da rastlanan "Methylhexanamine", WADA tarafından 2009 yılında yasaklı maddeler listesine eklendi.

FIBA Salenga'nın tüm ulusal ve uluslararası maçlara çıkmasını yasakladı, 10 Ocak'a kadar da B numunesinin açılmasını talep etmek üzere süre tanıdı. Salenga B numunesinin açılmasını talep etmezse A numunesi geçerli sayılacak. Zalgiris Kaunas da hemen bir açıklama yaparak Salenga'da yaşanan bu olayın kulüp doktorlarıyla alakası olmadığını ve Salenga'nın takımla beraber antrenmanlara çıkmasının yasaklandığını ilan etti. Eğer Litvanyalı'nın B numunesi de pozitif çıkarsa ve maddenin vücuduna nasıl girdiğini izah edemezse Salenga'yı 2 yıl müsabakalardan men cezası bekliyor. Bu da 15 Nisan'da 34 yaşına girecek oyuncunun basketbol kariyerinin sona ermesi anlamına geliyor. Begic'in boşluğunu Marjanovic'le dolduran Zalgiris buraya da bir takviye arayışına girecektir. Belki geçtiğimiz sene bu hadise yaşansa Zalgiris derinden etkilenebilirdi ama bu sene hem Delininkaitis, hem Jankunas, hem de Collins'in gelişiyle hücumdaki rolü iyice düşen Salenga'nın yokluğu bu sene Zalgiris için hayati bir önem taşımıyor bence. Yine de kritik anlarda rahatça topu teslim edebilecekleri bir isimdi, Top 16'nın özel, kritik anlarında kulakları fazlasıyla çınlayabilir.

6 Ocak'ta VTB Ligi'ndeki Khimki maçına çıkmadı Salenga. Benzer durumun yaşandığı bir diğer isim Taurasi. O konuya da özel olarak değineceğim.

2 yorum:

Saban dedi ki...

Konuyla alakasız da, Salenga haricinde, resim çok acayipmiş.

maliano dedi ki...

Aynen :)

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...