Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

21 Aralık 2010 Salı

Scariolo Khimki'den Ayrıldı

BC Khimki koçu Sergio Scariolo gelen başarısız sonuçlar sonrası yönetimle anlaşarak ayrıldı. Scariolo Khimki'ye Aralık 2008'de geldikten sonra Eurocup finali oynamış ve 09/10 sezonunda da Euroleague'de boy göstermişti. Takımının tarihinde ilk defa Euroleague Top 16 gruplarına kalmasını sağlayan Scariolo, bu sezon eleme turlarında 6-0'lık derecesiyle takımını Euroleague gruplarına götürmeyi başarmıştı. Ancak, Partizan mağlubiyeti sonrası Top 16 ümitlerini kaybeden Khimki, 3-6'lık derecesiyle A grubunda Prokom'un üstünde 5. sırada bulunuyor. Rusya Ligi'nde ise 4-2'lik derecesiyle 3. sırada.

Scariolo yaptığı açıklamada, "2 yıl boyunca bulunduğum Khimki ailesine ve genel menajere teşekkür etmek istiyorum. Bulunduğum süre boyunca çok mutlu günler oldu ve Rusya'nın en önde gelen takımlarından biri olduk. Bu hayatımda aldığım en zor kararlardan biri oldu ama aynı zamanda kulüp ve benim için en iyi karar olduğuna inanıyorum." dedi. Khimki genel menajeri Victor Bychkov ise "Sergio'ya 2 yıl boyunca güzel ve başarılı çalışmaları dolayısıyla teşekkür etmek istiyorum. Bu bizim için alınması çok zor bir karardı. Takımın bundan sonra Rusya'da başarılı olmasını umut ediyoruz."

Takımın aldığı başarısız sonuçlar bu kararda oldukça etkili. Scariolo olsun, mağlubiyetler sonrası takımdan bazı oyuncuların açıklamaları olsun sürekli takım içinde birlikte oynayamama problemi olduğunu belirtiyordu. Rotasyonda önemli süreler bulan ve takım içinde önemli roller verilen yeni transferlerin tam uyum sağlamaması da bu sebeplerden biri. Bu kadrosuyla Avrupa'nın başaltı takımları arasında kabul edilen Khimki'nin Prokom'a bile mağlup olması bazı noktaları belli ediyor zaten. Yönetiliş şekli, planları ve uygulamalarıyla çok doğru işler yapan Khimki için bu sonuçlar gerçekten büyük hayal kırıklığı. Bychkov da tıpkı Vatutin gibi gelecek seneye bakmak zorunda. Yanlış yapılan çok fazla şey yoktu ama sporun doğasında çoğu şeyi doğru yapsanız bile başarılı olamayabiliyorsunuz. Khimki'nin başına gelen de bu.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...