Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

26 Aralık 2010 Pazar

Ricky Rubio'dan Minnesota Yorumu

Zaman zaman blogda RealGM'den Erildas Budraitis'in yaptığı röportajları yayınlıyorum. Bu hafta da röportaj Ricky Rubio'ya ait. Önemli sorular, çok çok çok klasik cevaplar var. Vakit kaybetmek isteyenler için orjinali burada. Benim daha çok ilgimi çeken NBA konusundaki yorumu. Aslında yorum demek yanlış olur çünkü Rubio sorulan soruları yorumsuz geçiştirmiş. Ben bundan bir anlam çıkardım. Daha önce NBA'e gidiş tarihini bile açıklayan Rubio geçirdiği kötü sezonda kendisi hakkında en çok yapılan "overrated" yorumunu zaman zaman doğrulayacak maçlar çıkardı. Bana göre bu tanım doğru değil ama bu görüşü savunan çok insan var. Birçoğu da ABD'de üstelik. Erildas ve Rubio'nun sohbetinde NBA bölümü şöyle;

Erildas: Minnesota ile temas halinde misin? Önümüzdeki sene için konuşuyor musunuz?
Rubio: Bunun hakkında konuşmak istemiyorum çünkü şu anda NBA'e odaklanmış değilim. Sadece herşeyi bir kenara bırakıp takımıma yardımcı olmak istiyorum.

Erildas: Lokavt NBA'e gelme kararını etkileyecek mi?
Rubio: Herhangi bir karar vermedim bu yüzden de etkileyemeyecek. Sezon bittiğinde bakacağız ve o zaman düşünmeye başlayacağım. Ama şu anda bu konuda konuşmak ve düşünmek istemiyorum.

Rubio için işlerin iyi gitmediği ve NBA planlarının ilk günkü gibi parlak olmadığı ortada. Dominant annesi de büyük bir eforla, sık sık Kahn ile buluşup yemek yiyerek oğlunun NBA kariyerini çizme çabasında. Bu şartlarda performansı kafaüstü çakılan Rubio'nun kariyeri ne tarafa doğru akacak henüz belli değil. Muhtemel bir lokavt neticesinde tüm ABD'li yıldızlar Avrupa'ya gelirse Rubio da San Fermin festivalinde ezilen halk durumuna düşebilir. Navarro ve Mickeal'in yokluğunda daha çok ön plana çıkma şansı yakalayan, Lakovic hariç neredeyse tüm takıma asist ziyafeti çektiren Rubio, Navarro'nun dönüşü ve Anderson'un takıma dahil olmasıyla tekrar geri plana düşebilir. Bu noktada röportajda yapılan "roller coaster" tabiri müthiş. Rubio tam manasıyla "roller coaster" bir sezon yaşıyor. Bu yüzden belki yanılıyorum ama söylediklerine bakınca Rubio'nun da NBA kariyeriyle ilgili endişeler taşıdığını düşünüyorum.

1 yorum:

oscar dedi ki...

daha hic bir sey yapmadan 2-3 hareketini cevirip cevirip yayinlayarak harika cocuk pohpohlamasi yapilip duruyordu us tv'leri. barcelona ile 1 sene reality check oldu herkese.

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...