Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

16 Aralık 2010 Perşembe

NBA'deki Türklerin Performansı #4

Semih Erden; için muhteşem zamanlar diyebiliriz. Hiç bir Avrupalı çaylağın işleri bu kadar kolay olmaz aslında. Celtics'deki takım kimyasının bunda katkısı çok büyük kuşkusuz. Ancak, odak noktası Semih olan konuşmaların ve manşetlerin hepsinde olumlu anlamda şaşırmaları görebilirsiniz. Shaq'ın yokluğunun da etkisiyle 3 maçtır üstüste ilk 5 başlıyor ki Charlotte karşısında 41 dakika süre aldı. İlk kez 5 çıktığı maçta Chicago maçında da 30 dakika süre aldı. New York maçında koçun memnuniyet durumundan çok, yorgunluk nedeniyle sadece 19 dakika süre aldı. Yalnız bu noktanın altını çizelim. Sene başında Semih Erden'den bizim beklentilerimiz 19 dakikayı bulmasının bile büyük başarı olacağı yönündeyken, 19 dakika için "sadece" ifadesini kullanıyoruz. Bu süreleri bulmasında sakatlıkların da büyük şansı oldu. Ancak, Semih bu fırsatı dibine kadar olumlu bir şekilde kullandı. Yoksa, sadece sakatlıklar dolayısıyla kimse kimseye 30 dakikaların üstünü göstermez. Charlotte maçı sonrası Doc Rivers'a Semih Erden sorulduğunda, çok olumlu cümleler kullandı. Keza takım kaptanı Paul Pierce, Kevin Garnett falan çok memnunlar. Semih için muhteşem başlayan sezon, öyle de devam ediyor. Semih için bahsedilen 2 kötü duruma gelirsek; ilki ribauntlar, ikincisi ise dil. Semih'in İngilizcesi oyun içinde bazı problemler yaratabiliyor ve KG yok aslında öyle değil falan dese de bazı anlarda anlaşmakta güçlük çektiğini de satır aralarında söylüyor. Semih için son sözümüz ise ESPN'den geliyor. "Kimse ona şans vermiyordu ama benchten gelerek muhteşem bir sürpriz yaptı."

Ersan İlyasova; sene başındaki istikrarsızlığını bir nebze üzerinden attı. En azından en düşük performansı bile bir seviyenin üstündeki, bu Bucks türünde bir takım için bulunmaz nimet. Öncelikle şunu kabul etmemiz gerekiyor. Ersan büyük bir süper yıldız olmadığı için takımı ne olursa olsun muhteşem performanslar ortaya koyamaz. Bu yüzden, takımının kötü olduğu bir günde Ersan'da çok iyi bir performans ortaya koyamıyor ama mücadeleyi bırakmamaya gayret ediyor. Kaan Kural'ın sıkça dile getirdiği gibi, olabilecek en kötü takımda oynuyor. Bir de tek sezonluk Scott Skiles'ın ikinci sezonu olduğunu düşünürsek Ersan'ın bu dalgalanmalardan etkilenmesi gayet normal. Aldığı süreler olarak sene başındaki gibi değil yine de. Minimum 20'li dakikaları buluyor. Kenardan gelip takım oyununa direk etki eden yegane oyunculardan biri. Belki de bu yüzden ESPN yazarı Chris Sheridan, Ersan için yılın 6. adamına aday gösteriyor.

Hidayet Türkoğlu; kariyerinin Toronto'da geçirdiği sezonla birlikte en kötü yıllarını geçiriyor diyebiliriz. Hep umutluyduk, bir yerlerde toparlayacağına inanıyorduk ama sanırım böyle bir şey olmayacak. Hidayet şu an serbest düşüş yaşıyor ve bir yerlerde mukavemet gösterip tutunacak. Fena olmayan maçlar çıkarıyor, güzel katkılar yapıyor falan ama takımın ana rolündeki oyunculardan yavaş yavaş "role player"a dönüşüyor. Takımı son 5 maçın 3'ünü kaybetti ki 2'si Portland'a karşıydı. Tamam, hücumda top dolaşıyor, tepe oyunlarına katılabiliyor Hidayet ama bu sezon 5 asist rakamını geçemiyor. Hidayet tanımlamak ve ne olduğuna karar vermek için biraz daha durup gözlemlemeye ihtiyacımız var.

Ömer Aşık; şu an tehlikeli bir dönem geçiriyor. Takımı üstüste 7 maçını birden kazanırken, Boozer'ın da dönüşüyle birlikte Ömer'in süreleri ciddi manada azaldı. Hatta, şunu söyleyebiliriz; Ömer bir "Garbage Time" oyuncusu oldu. Bunun yanında, maçların Chicago lehine erken bittiği maçlarda şanslar bulacak. Chicago'nun rahatlıkla kazandığı Minnesota maçında 17 dakika süre buldu Ömer ve 3 sayı 7 ribaunt istatistiklerini tutturdu. Savunmada elbette istenilen düzeyde ama hücumda bir "kara delik" olması işini zorlaştırıyor. Korkum, Tom Thibedeau'nun maç kazanma yollarını kafasında netleştirirken, Ömer'i bu denklemlerin içinden çıkarması ki hiç de yersiz değil. Yine de daha önce sözünü ettiğimiz gibi, Ömer kopan maçlarda dakikalar bulacak ve bunları çok iyi kullanması gerekiyor.

Mehmet Okur; idmanlara çıkmaya başladı. Salt Lake Tribune gazetesinin hem koç Sloan'la hem Mehmet Okur'la yaptığı görüşme bu konudaki tek kaynak. Sloan, Mehmet Okur'un döndüğü zaman fit olmasını, oyuncuyu böyle istediğini söylüyor. Mehmet Okur ise şimdilik 2'ye 2 maçlara çıkabildiğini, şu an için maça çıkarsa en fazla 4-5 dakika alabileceğini söylüyor. Yani, Mehmet'in dönüşü artık çok uzak bir tarih değil, yakın bir gelecek.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...