Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

29 Aralık 2010 Çarşamba

Galatasaray CC:67 - Fenerbahçe Ülker:56 (Galatasaray Liderliği Söktü Aldı)

Son yaşanan barbarca olaylar ve derbinin doğası gereği perke üzerinde gergin başladı maç. Çok uzun bir süre iki takımın oyununa da direk etki etti bu gerginlik. Buna 35 dakika izin verip son 5 dakika normal seviyeye gelen Galatasaray Cafe Crown, 40 dakika boyunca bu telaşı dizginleyemeyen Fenerbahçe Ülker'i 67-56 yenerek liderliğe yükseldi. Maçın bütününe bakınca hakem hataları, oyuncuların ve koçların davranışları tartışılır ama Galatasaray takımının sahadaki kazanma arzusu ve defans ciddiyeti tartışılmaz. Hem Ermal'de, hem Andric'de, hem de Rancik'te faul sıkıntısı yaşayan Galatasaray Cafe Crown bazı dönemlerde Fenerbahçe Ülker oyuncularının boyalı bölgeye girmesine izin vermedi. Sertlik düzeyi TBL'in çok üzerindeydi. Hatta neredeyse Eurolig F4 düzeyindeydi. Zaman zaman hakemler çıtayı belirlemekte hatalar yapsalar da ligin kalitesi açısından umut verici bir maçtı. Fenerbahçe Ülker'de Lynn Greer sıkıntısı yine başrolde. O direksiyondayken takım sağa sola savruluyor. Tam aksine bugün Tutku Açık alev alev yanıyordu. Tutku'nun performansı Ukic'in kötü oyunuyla birleşince Galatasaray oldukça avantajlı bir şekilde bütün maçı götürdü. Panik atışlar ve maç kazanma telaşı biraz kontrol edilebilse Galatasaray Cafe Crown maçı çok daha erken koparabilirdi.

Tutku Açık bana göre Türkiye'nin en zeki oyun kurucusu. Bunu her zaman dile getiririm ama performans istikrarı konusunda sıkıntıları vardı. Keşke kariyerinde Türk Telekom sayfası hiç yaşanmamış olsaydı demeden edemiyorum. Maç boyu dış atış dengesi korumaya çalışan Galatasaray'da bu konudaki tek serbest isim belli ki Shumpert'ti. Kaçırdı, kaçırdıkça denemeye devam etti. En kritik anda da isabet bularak noktayı koydu. Fenerbahçe Ülker Aralık ayında gelen mesajlarla artık yere basmalı ve Top 16 öncesi gereken hamleleri yapmalı. Kalitesi düşük TBL'de zirveye çıkmak çok zor değil ama artık hedef F4 ise bunun için erken davranmak gerekli. Galatasaray Cafe Crown'un geçirdiği evrim de muazzam. Bu takım yakın bir dönemde Eurolig seviyesine gelecektir. İnşallah kendini futbola kaptırmış Galatasaray yönetimi de aynı seviyeye ulaşmayı başarır.

GALATASARAY CAFE CROWN (67): Joshua Shipp 11 (8 ribaund), Caner Topaloğlu 2 (1 ribaund), Preston Shumpert 16 (4 ribaund-1 asist), Taylor Rocheste (2 ribaund- 1 asist), Tutku Açık 12 (6 ribaund- 7 asist), Luksa Andric 5 (2 ribaund), Radoslav Rancik 11 (3 ribaund- 2 asist), Haluk Yıldırım (1 ribaund- 1 asist), Evren Büker 5 (3 ribaund), Sertaç Şanlı, Ermal Kurtoğlu 5 (4 ribaund).

FENERBAHÇE ÜLKER (56): Roko Ukic 8 (1 ribaund- 3 asist), Mirsad Türkcan 3 (3 ribaund), Ömer Onan 16 (2 ribaund- 1 asist), Lynn Greer (1 ribaund), Darjus Lavrinovic 1 (7 ribaund- 2 asist), Kaya Peker 6 (9 ribaund), Oğuz Savaş 14 (4 ribaund- 1 asist), Tarence Kinsey 2 (5 ribaund- 1 asist), Marko Tomas 3 (3 ribaund), Emir Preldzic 3 (1 ribaund- 1 asist)

7 yorum:

Burak Eren dedi ki...

Abi şu istatistiklerini izninle alıyorum, blogda kullanmak için.

maliano dedi ki...

tabi ki, kaynak TBF ;)

Burak Eren dedi ki...

benim kaynak sensin :)

bahadır dedi ki...

tbl maçlarını yazmaya başlamışsınız sevindim.

mucho dedi ki...

Bence son üç cümle geri kalan tüm yazıdan daha önemli. Böyle büyük harflerle, en kalın yazı tipiyle renkli falan yazılması lazım. Hatta son cümleyi pankart haline geitirip Florya'ya asmalıyız.

YZ Şahin dedi ki...

"Galatasaray Cafe Crown'un geçirdiği evrim de muazzam. Bu takım yakın bir dönemde Eurolig seviyesine gelecektir. İnşallah kendini futbola kaptırmış Galatasaray yönetimi de aynı seviyeye ulaşmayı başarır."

Bizim için kritik nokta işte bu cümleler. Öyle bir durumdayız ki, emin değiliz, umuyoruz sadece yönetimin bu branşı sahiplenmesini. Taraftar açısından da bakmak gerekiyor. Bir daha bu doluluğa olası play-off'taki Fenerbahçe maçında ulaşırız.

Heimdall dedi ki...

kendiliğinden manyak bir istatistik belirdi istatistikte aslında bildiğin hurafe :D fenerbahçe ülker izlediğim hangi maçında çubuklu formasını giydiyse kaybetti.(euroleague'de cholet barcelona, ligde yanlış hatırlamıyorsam karşıyaka maçında)çubuklu formayı görünce galatasaraylı olarak heh hadi bakalım çubuklu forma göster kendini seiryi bozma dedim:D neyse çok saçmaydı ama durum böyle.(burdan kimse 40 ulaşmaya çalışmasın 40 yapmıyo.)

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...