Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

24 Aralık 2010 Cuma

Fenerbahçe Ülker: 93 - Cholet Basket: 61 (Mutlu Son)

Bugün her oyuncudan katkı almayı başardı Spahija'nın Fenerbahçe'si. Fenerbahçe'ninde Sinan Erdem'in atmosferinden kazandığı ivme gerçekten bambaşka. Sezonun bu bölümüne kadar üzerinde ölü toprağı olan Emir Preldzic bile 11 asist yaptı. Darjus Lavrinovic 6/6'yla 20 sayı üretti. Daha daha dersek, bütün istatistik kağıdını buraya geçirmek zorunda kalırız.

Maçın başında Fenerbahçe Ülker'in yanlış tercihlerine karşılık Cholet'de bir o kadar doğru oynadı. 9-0 öne geçen Cholet, 12-2'yle kendi lehine en yüksek farkı yakaladı. Sonra Fenerbahçe Ülker, sürekli doğru oynamaya başladı. Preldzic'in basketbol aklının 1 sene öncesine dönmesinin bu durumda katkısı çok büyük. Ukic'in aldığı süreyi boşverirsek, o benchte oturması bile parkede bulunan takım için rahatlatıcı. Tıpkı Vidmar'ın benchin arkasında maçı izlemesinin savunmaya etkisi gibi. Fenerbahçe pota altı savunması Vidmar sonrası ilk defa bu kadar sert savunma yaptı, yardım savunmasında bu kadar başarılı oldu.

Fark belli bir seviyeye geldikten sonra, Cholet pota altında sadece Fenerbahçeli oyuncuların kullanabildiği bir trombolin varmışçasına devam etti maç. Üstüste smaçlar geldi falan. İzlemesi büyük keyifti gerçekten. Bu maç için benim fikrime göre favori an, Preldzic'in pası verip Kinsey'nin alley-oopla bitirdiği pozisyondu. Fenerbahçe seyircisini de atlamayalım. Neredeyse formalite haline gelmiş bir maçta, resmi rakamlara göre 10.245 taraftar hiç de azımsanmayacak kadar fazla. Bu galibiyetle Fenerbahçe grubu 2. bitirdi ve Top 16'ya yükseldi. Bu turda Caja Laboral, Real Madrid ve Union Olimpija'yla eşleşmeyecek. İstek grubumuza gelirsek; Olympiacos, Zalgiris ve Lottomatica Roma. Umarım, Fenerbahçe Ülker bu gruptaki yükselişini, Top 16'da sürdürerek devam eder. İnsanlar Fenerbahçe Ülker grubu 2. bitirdiği için hayal kırıklığına uğruyor olabilir ama an itibariyle Barcelona'nın üstünde bitirdi Fenerbahçe. Üçüncülük için çekişmesi beklenen Lietuvos Rytas'ı her 2 maçta rahatlıkla yenerken, Barcelona'yı dışarıda, Montepaschi'yi içeride yendi. Sezon başı beklentilerinizi hatırlayın, şu duruma bir daha bakın. Zaten bildiğiniz şeyler ama tekrarda fayda olduğunu düşündüm. Detaylı istatistikler burada.

FENERBAHÇE ÜLKER (93): Roko Ukic 7 (3 ribaunt - 5 asist), Mirsad Türkcan 10 (8 ribaunt – 3 asist), Ömer Onan 8, Lynn Greer 5 (2 asist), Darjus Lavrinovic 18 (2 ribaunt - 1 asist), Kaya Peker 13 (2 ribaunt - 1 asist), Oğuz Savaş 8 (5 ribaunt - 3 asist), Tarence Kinsey 9 (1 ribaunt – 1 asist), Can Maxim Mutaf, Marko Tomas (1 ribaunt – 1 asist), Sean May 4, Emir Preldzic 11 (2 ribaunt - 11 asist)

CHOLET BASKET (61): Antywane Robinson 5 (2 ribaunt), Luc-Arthur Vebobe 4 (8 ribaunt - 1 asist), Sammy Mejia 17 (5 ribaunt - 3 asist), Claude Marquis 7 (2 ribaunt), Christophe Leonard 2 (3 ribaunt), Randal Falker 7 (3 ribaunt), Vule Avdalovic 4 (4 asist), DeMarcus Nelson 9 (4 ribaunt - 3 asist), Mamoutou Diarra 6 (2 ribaunt)

4 yorum:

Mitya dedi ki...

Top 16'da gecen sene ayni ulkeden iki takim ayni torbada yer alabiliyordu, ama interbasket forumunda bunun mumkun olmadigina dair soylentiler var. Prosedur hakkinda bir bilgi var mi? Bu turda ayni grupta yer alanlar haliyle top 16'da birbirlerine rakip olamiyorlar elbette, bunun disinda herhangi bir kisitlama var mi?

f ı R a t dedi ki...

eğer yanlış bilmiyorsam fenere roma çıkma ihtimali yok sanırım. mesela senin istek grubuna göre olimpiakos ile roma aynı grupta olduğu için birbirleri ile tekrar aynı gruba düşmez. Kuralları yanlış biliyor da olabilirim. eğer eşleşmeler benim düşündüğüm gibiyse fener şu gruplardan birisinde olacak. 1-olimpiakos, fener, zalgiris, valencia 2-maccabi, fener, malaga, valencia 3-panathiakos, fener, malaga, partizan. Seç bu gruplardan birini

hakancelep dedi ki...

ilki daha iyi. oaka ya da nokia arena'ya gitmektense SAFC'a gitmeyi tercih ederim. e belgrad deplasmanını kim ister ki?
burada seçimler genel olarak rakiplerin iç saha performansı odaklı olmalı. evinde hata yaparsan zaten son 8 şansın çok azalır. deplasmanda galibiyet alırsan, gruptan çıkarsın. denklem bence çok basit.

f ı R a t dedi ki...

mel'e
aynı ülkeden 2 takım aynı grupta olmayacak. geçen yıl maurossi sürpriz yapıp 3 yunan takımı da gruptan çıktığı için bir seferlik delindi diye biliyorum

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...