Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

15 Aralık 2010 Çarşamba

Efes Pilsen: 79 - Panathinaikos: 78 (Obradovic Bile Kerem'in Turnikesine Doyamadı)

6 dakika geride kaldığında 19 - 3 Efes Pilsen üstünlüğü vardı. Sadece savunmada mükemmel yardımlaşma ve baskıyla kalmadılar, hücumda da oldukça yüzdeli atınca daha ilk dakikalardan maçı bitirir gibi oldular. Devre de 42-24 bittiğinde birçok kişi bu kadar önemli ve çekişmeli geçmesi beklenen maçın bu kadar rahat geçmesinden dolayı rehavete girip rahatlamıştır eminim. Takım da onlara ayak uydurunca Panathinaikos en iyi yaptığı şeyi bir kez daha sahneye koydu ve 32-17 'lik üçüncü periyoddan sonra son çeyrekte Drew Nicholas'ın basketiyle ilk kez de öne geçti. Ondan sonrası tam bir korku filmi! Panathinaikos ikinci yarıda ikili oyunlarla Efes Pilsen'e darbe üstüne darbe indirirken, kötü hücumlarla onları maça ortak edip avucumuzun içindeki maçı son topa bırakmayı başardık. Açıkçası 3 saniye kala Diamantidis'in basketinden sonra işin bittiğini ve 3D'nin geçen haftadan sonra bu haftaya da damga vurduğunu düşündüm. Efes Pilsen maç içinde oyun kurmaya ancak 10. saniyede başlarken 3.5 saniyede topu yarı sahadan sokup Panathinaikos'a hücum etmesi bana pek ihtimal dahilinde gelmiyordu. Ama Kerem Tunçeri Sırbistan maçının aynısı son hücumuyla maçı ve Top 16'yı Efes Pilsen'e getirmeyi başardı.

Galibiyet güzel, geçen sene şans eseri katılabildiğimiz Top 16'yı 1 hafta kala garantilemek de ayrı güzel ama bir de acı gerçekler var. Bugün karşıda Avrupa'nın geçen seneki en dominant 5 numarası Maric yoktu. Avrupa'nın orta mesafeden ve boyalı bölgeden en yüksek yüzdeli oynayan, fiziğini muhteşem kullanan oyuncusu Batiste de yoktu. Ama Atina Anadolu Lisesi'ne müzik hocası diye koysan kimsenin itirazının olmayacağı, tekniği yüksek sertliği düşük Vougioukas bile çok çok rahat sayı buldu. Roberts doğru dürüst katkı vermedi, Kerem çabaladı ama erken 5 faul aldı, Vujcic de ağır kaldı. Yarın öbürgün Top 16 başlarken tüm iddialı takımlar takviyelerini yapacaklar ve son kulvara hazır girmeye çalışacaklar. Umarım Efes Pilsen de hem oyun kurucu bölgesine, hem de pota altına takviyelerini yapıp bu dönemi boş geçirmez. Çünkü çok net ortada ki Kerem Tunçeri'nin olası bir sakatlığı Efes Pilsen'i 2 gömlek aşağı düşürür. Wisniewski geçen sene Maccabi Tel Aviv'in temposunu yükselten, dış şut kullanma özgürlüğü olan bir isimdi. Ama yaşlı Efes Pilsen kadrosu onun oynatacağı tempoda sezonu geçirecemeyeceğine göre burada mutlaka bir değişiklik yapılmalı. Belki de set hücumunu iyi oynatabilen ama skor gücü zayıf bir Avrupalı guard Efes Pilsen'in çok daha fazla işine yarayabilir. Pota altına da enerjisi yüksek, sırtı dönük oynayabilen güçlü bir ABD'li gerekiyor. Veya en azından Archibald tipinde bir oyuncu da olabilir ama oraya da mutlaka takviye şart. Yoksa Efes Pilsen'in çeyrek finalden ilerisini, hatta çeyrek finali bile görmesi ancak çekeceği iyi bir kuraya bağlı olur. 

Melih Gümüşbıçak'ın da Rakocevic ile ne alıp veremediği var bilmiyorum ama maçı anlatan spiker olduğunu unutmaması, kişisel hesaplarını kamera arkasına saklaması gerekiyor. Çünkü bu iş artık iyice çirkin bir hal almaya başladı. Rakocevic iyidir kötüdür, verimlidir verimsizdir o ayrı konu ama ben artık bu sunumlarda art niyet aramaya başladım. Her baskette kendini parçalayan Melih Gümüşbıçak'ın 1:30 dakika kala en kritik anda cesurca topu alıp basketi bulan Rakocevic'in atışını "Atış isabetli, 2 sayı" diye anons etmesi hoş değildi. Adını anmak istemiyor olabilirsin ama sen spikersen anmak zorundasın Melih Gümüşbıçak !

Kerem Tunçeri'nin son saniye imzasına doyamayan, tekrar tekrar izlemek isteyen Obradovic'e de sevgilerimi yolluyorum. Yakında youtube'a da düşer bol bol, döne döne izler Itoudis ile beraber. Detaylı istatistikler burada.

EFES PİLSEN (79): Andrew Wisniewski (1 ribaunt – 2 asist), Igor Rakocevic 18 (1 ribaunt - 2 asist), Lawrence Roberts (1 ribaunt), Kerem Tunçeri 15 (4 asist), Bootsy Thornton 15 (4 ribaunt - 2 asist), Kerem Gönlüm 10 (3 ribaunt), Nikola Vujcic 10 (3 ribaunt – 4 asist), Bostjan Nachbar 11 (5 ribaunt), Sinan Güler (1 ribaunt)

PANATHİNAİKOS (78): Milenko Tepic (1 asist), Stratos Perperoglou 7, Antonis Fotsis 9 (4 ribaunt – 2 asist), Romain Sato 11 (4 ribaunt - 2 asist), Drew Nicholas 8 (3 asist), Kostas Tsartsaris 2 (5 ribaunt – 1 asist), Dimitris Diamantidis 17 (3 ribaunt - 9 asist), Ian Vougioukas 18 (2 ribaunt – 1 asist), Nick Calathes, Kostas Kaimakoglou 6 (3 ribaunt – 4 asist)

1 yorum:

Sarıkaya dedi ki...

Niye yahu? Diamantidis yine maça damgasını vurdu!:-)) Son topta Perperoglu'na koyduğu perde müthiş!:-)) Bi' de gider yapıyo' sonra..

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...