Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

19 Aralık 2010 Pazar

Barcelona'da Transfer Çalışmaları

Barcelona'da rotasyonda önemli süreler alan bazı oyuncuların uzun süreli sakatlıklarının yol açabileceği sorunlar, transfer yoluyla çözüleceği herkesin bildiği bir durum. İlk önce Joe Ingles alındı ama sakatlıklar arka arkaya gelince, Barcelona tekrar gözünü transfere dikmek zorunda kaldı. Basile ve Mickeal'in en erken dönüşlerinin şubat ayında gerçekleşecek olması, döndüklerinde de hem maç eksikleri hem kondisyon sorunları dolayısıyla Top 16'da da bu isimleri neredeyse yok sayabiliriz. Ancak, gelecek oyuncuyla imzalanacak sözleşme sene sonuna kadar olacak. Bu da gelecek oyuncuyu ikna etmekte bir sorun demek. Üstelik, ACB kuralları dolayısıyla gelecek oyuncu Avrupalı olmazsa, Mickeal'in dönüşü sonrası sadece Euroleague'de forma giyebilecek. Barcelona'nın 3 yabancısından (AB dışı) 2'si Morris ve Ingles. Yani gelecek oyuncu mart ayı itibariyle tribünlere çıkacak. Transferde ismi geçen oyunculara bakacak olursak;

Konuşulan ilk isim eski Maccabi Tel-Aviv oyuncusu Alan Anderson. Sene başında Olympiacos, Valencia ve Real Madrid'le anılan oyuncu sezona NBDL takımlarından New Mexico Thunderbirds'de başlayan oyuncu en önemli aday. 2 ve 3 numaralarda oynayabilen oyuncu Pete Mickeal ve Basile'nin yokluklarında ikisini de yedekleyebilecek. Hem Euroleague tecrübesinin fazla oluşu sebebiyle oldukça cazip görünüyor. Zira, Barcelona sakatlıklar dolayısıyla Euroleague hayallerine zarar gelsin istemiyor.

İkinci isim Cibona'lı Bojan Bogdanovic. Ingles tranfer olmadan önce ismi geçen oyunculardan Bogdanovic'in maliyetinin düşüklüğü, Avrupalı olması onu cazip kılan etkenler. 1989'lu oyuncu genç olması sebebiyle de Barcelona'nın kafasını karıştırıyor. Ancak, Barcelona'nın ilk ve öncelikli beklentisi gelecek oyuncunun direkt ve istikrarlı bir şekilde katkı yapacak olması. Genç oyuncuların istikrar problemi bilinen bir durum. Rubio bile bu sene istikrar problemi yaşıyor. Adı geçen ama transfer ihtimali düşük isimler Fuenlabrada'lı Xavi Rabaseda ve Roma'lı Nihad Djedovic. Öte yandan Barcelona ne olursa olsun herkes döndüğünde bazı isimleri kadronun dışında bırakacak. ACB kuralları ise sezon içinde en fazla 10 oyuncuyu alıp, göndermeye izin veriyor.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...