Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

25 Kasım 2010 Perşembe

Vujosevic'in Kara Günleri

Ünlü şahsiyetler belli bir yaş sonrası genelde kitap çıkarır, hayatlarını satırlara dökerler. Vujosevic de Moskova'daki çalışma odasında otobiyografisine başlasa başlığı herhalde "Zirveden Dibe Giden Yol" olur. 6 ay gibi kısa bir sürede efsane konumundan istenmeyen adam konumuna gelmek son dönemde koçlar arasında pek örneğini görmediğimiz cinsten. Öyle ki CSKA Moskova kulübü ve taraftarları Dule'ye sahip olmak için takıma üç kupa ve alışık oldukları Final Four'u getiren Pashutin'i bir kalemde sildiler. Hem de taptıkları Messina'nın veliahtı Pashutin'i. 

Yaz aylarının en gözde koçu Dusko Vujosevic şu anda zor günler hatta belki de zor saatler yaşıyor. Bunun sebebi de takımın winner özelliğini kaybetmiş olması. Rusya veya VTB ligindeki mağlubiyetler sezon sonuna kadar kapatılabilir defolar olabilirlerdi ama Eurolig'de rezalet tablonun mazereti yok. En azından taraftarın gözünde. 6 maçta 5 mağlubiyeti var CSKA Moskova'nın. Vatutin'in ılımlı ve profesyonel yapısında Vujosevic uzun dönem telafi şansı elde edebilirdi ama dünkü Armani Jeans Milano yenilgisi onu da çaresiz bırakabilir. Bu sezon Milano'ya ikinci defa yenildiler ve ikili averajda Top 16 için en önemli rakiplerini geçme şansları kalmadı. Artık Efes Pilsen'in ve Valencia'nın aynı anda dibe vurmasını bekleyecekler. Tabi bu periyodda da içeride dışarıda tüm maçları almaları gerekiyor. Kısacası Dule'nin Top 16 şansı yok denecek kadar az. 8 yıldır Final Four'dan aşağısını görmeyen bir kulüp için kara bir tablo. En son 96-97 sezonunda CSKA Top 16'ya ulaşamamış. 

Vranes'le, Djekic'le Final Four'a ulaşan bir koç için Khryapa, Siskauskas, Kaun gibi oyuncuların kısa dönemli sakatlıkları önemli olsa bile mazeret olmasa gerek. Esas problem resimde saklı olabilir. Dule'nin dil problemi Pionir'deki etkisini Rusya'da çok alt düzeylere çekti. İstediği hakimiyeti kuramadığı konuşuluyor. Belki de oyuncular da Dule'nin sisteminde mutlu değil, bilinmez. Rusya medyası Dusko Vujosevic'in İtalya'da etmese de Moskova'ya iner inmez istifa edeceğini yazdı. Sırp basını da Rusça "Elveda" başlığını attı. Taraftarın olağanüstü tepkisi Vatutin'in de direncini kıracak gibi görünüyor. Bazen diyorum Dule Partizan'a , Messina da CSKA Moskova'ya dönse. İnsanlar elele tutuşsa hayat bayram olsa falan filan...

1 yorum:

tozlu parkeler dedi ki...

Marjanoviç'ten kelli onu dinleyen yok resimde.

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...