Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

5 Kasım 2010 Cuma

Virtus Roma: 56 - Real Madrid: 74 (Sıkı Savunma)

 
Euroleague'de gevşek giden ilk haftalardan hiçbir izleyeci memnun kalmamıştı. Maçlar bir türlü özlenen seviyeye çıkmıyordu fakat 3. haftada özellikle bugünün maçlarında gerçekten sıkı savunmalar konuştu. Birçok maç son saniyelere kadar çekişme içinde gitti ama Real Madrid öyle bir duvar ördü ki Roma karşısında silindir gibi ezdi geçti. 26-6'lık Real Madrid önderliğinde biten 2. çeyrek herhalde maçı özetliyor.

Maç genel itibariyle düşük tempoda başlayıp düşük tempoda devam etti ve iki takımın da ilk stratejisi mutlaka içeriyi zorlamaktı. İki takım da her hücumda mutlaka topu içeriye indirdi. Topların uzunlarla buluşması sonrasında gelen fualler çeyrekteki sayıların çoğunu oluşturdu. Roma'da guard Nihad Djerdovic'in hırslı ve istekli oyunu en azından bu bölümde oyunu dengede tuttu ve Roma bu periyodu 2 sayıyla önde kapadı. 1. periyottaki tek üçlük isabet olması oyunun özetiydi. 2 çeyrekle beraber muhteşem bir Madrid savunması vardı sahada, Roma bu bölümde gerçekten nefes alamadı. Charles Smith top çalmalarıyla takımını ayakta tutmaya çalışsa da İtalyanlarda kimse ona ayak uyduramıyordu. Messina'nın takımının çektiği set Roma için hücumda her topun sıkışmasına, her şutun zorlama son saniye atışmasına dönmesine sebep oldu. Madrid içinse hücumda Novica Velickovic ve Clay Tucker bu çeyrekte oyunu sürükleyen oyunculardı. 3. çeyrekte de aslında işler değişmedi. Oyuna girdiğinden beri kötü oynayan Daruis Washington bütün toplarda duvara çarptı. Roma'da coach'un çeyrek başında mola alması da işi değiştirmedi. 2. çeyrekten başlayan savunma karşısında bir tane doğru düzgün hücum seti oynayamadılar. Bir ara Andrea Crosariol takımını ayağa kaldırmaya çalışsa da Sergio Rodriguez'in üçlüğü darbeyi indirdi. Bu üçlükten sonra inanılmaz rahat top çevirip çok rahat sayılar bulan Madrid çeyrek sonundan itibaren işi gevşetmeye başladı. Son çeyrekte Real Madridli oyuncuların bitse de eve geri dönsek havasında oynaması Roma için belki de ayıplanacak bir skordan kurtulmaya yaradı.

Real Madridli taraftar ezeli rakipleri Barcelona'nın gerisinde kaldıkları için Ettore Messina'ya karşı tam da güvenlerini yitirmeye başladığı anda İtalyan coach için Euroleague'de muhteşem bir hafta geride kaldı. Muazzam bir savunma, iyi oyun, grup liderine karşı farklı bir deplasman galibiyeti ve ezeli rakibiniz evinde yeniliyor. Messina bir kaç gece rahat uyuyabilir artık.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...