Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

26 Kasım 2010 Cuma

Slovenya'nın Eurobasket 2013 Adaylığı Tehlikede

Slovenya Eurobasket 2013'e aday olmuş ve İtalya'yla birlikte finale kalmıştı. Slovenya Basketbol Federasyonu SKC, adaylık sürecinde kullanılmak üzere 6.5 milyon euroyu Slovenya hükümetinden talep etmişti ve bu para genel olarak Novo Mesto ve Ptuj'da yapılacak yeni salonlar, eski salonların modernize edilmesi ve tanıtım için kullanılacaktı. Slovenya hükümeti ise 1.2 milyon euro ayırdığını açıkladı. Bu para FIBA'nın organizasyona aday ülkelerden istediği paradan daha az. Slovenya Eğitim ve Spor Bakanı Igor Luksic sadece bu kadar yardım edebileceklerini belirtti, Slovenya Başbakanı Borut Pahor da 2013'te Maribor'un kültür başkenti olduğunu ve Universiade 2013'ün Slovenya'da düzenleneceğini hatırlatarak, finansal olarak krizin etkilerini hala atlatamayan Slovenya'nın bu mali yükü kaldıramayacağını söyledi. Eurobasket organizasyonunun karlılık ve tanıtım bakımından Universiade'la karşılaştırılamayacak olduğunu kabul eden Pahor, mali krizi bir kez daha hatırlattı.

Peki Slovenya adaylıktan çekilirse ne olacak? Bu durumda Yunanistan aday ülke olmak için en güçlü konumda. Britanya da adı geçen diğer ülke. 4-5 Aralık'ta toplanacak FIBA toplantısına kadar zamanı var Slovenya'nın. Bu kriz aşılmazsa Slovenya adaylıktan çıkarılacak. Slovenya gibi ülkeler için bu tür turnuvaların çok büyük değeri vardır. Herkes bunun farkında ancak hükümetin katı tutumu durumu zorlaştırıyor. Turnuvanın Slovenya gibi bir basketbol ülkesinde düzenlenmesi çok güzel olurdu. Gelişmeleri merakla bekliyoruz.

3 yorum:

ozgurr dedi ki...

2011 in grup kuraları ile ilgili bilgi göremedim hiçbir yerde.sizin bilginiz varmı?sanırım 4-5 aralıkdaki toplantıda olacaktır ama resmi bilgi yok .

Çağrı dedi ki...

bizim ülke mi çok zengin slovenya mı çok fakir anlamadaım ki sırf basketbolculara ve teknik ekibe 30 milyon dolar ödül verdik ..

oscar dedi ki...

tr aday olsun. salonlar da yeni süper olur.

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...