Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

21 Kasım 2010 Pazar

Sean May Fenerbahçe Ülker'de

Gasper Vidmar'ın sakatlığından sonra pivot arayışında olduğunu bildiğimiz Fenerbahçe Ülker, geçen sezonu Sacramento Kings'te geçirmiş Sean May'le anlaştı. 26 yaşındaki forvet-pivot 2.06 boyunda 121 kg ağırlığında. North Carolina Üniversitesi'nde başarılı sayılabilecek bir sezon geçiren Sean May, 2005 yılında NCAA şampiyonluğu yaşayıp, takımının bu zaferine liderlik ettikten sonra drafta katıldı ve Charlotte Bobcats tarafından 2005 draftında 1.tur 13. sırada seçildi. 2005 sezonunda düzenlenen bir yaz liginde MVP ödülü de aldı. Ancak, çaylak sezonunda sakatlanan oyuncu sezonu kapatmak zorunda kaldı. 2007 yılında sağ dizinden bir daha mikro-cerrahi ameliyatı olan May bu sezonu da kapattı. 2009'da Sacramento'da 37 maça çıkarak kendi adına bir rekor kırdı! 2010 sezonu için Ağustos sonunda New Jersey Nets'le imzalayan oyuncu, 7 Kasım'da serbest bırakıldı.

Bu transferi yorumlayacak olursak, oyuncu sakatlıktan çok fazla çekti. Yeteneklerinin çok önemli bir kısmı köreldi. 2007 yılında mikro-cerrahi ameliyatı olmadan önceki sezon aslında lige yeni katılan ve sakatlıktan yeni çıkmış bir oyuncuya göre oldukça başarılı sayılabilecek performanslar ortaya koydu. Ancak, bu ameliyattan sonra tükendi diyebiliriz. Charlotte Bobcats'te koçu Larry Brown, onun kondisyon, yorgunluk ve tendinit problemleri yaşadığını söyledi. Tendiniti açıklayacak olursak; kaslar zorlandığı anda direkt sakatlık riski artıyor. Sürekli ağrı yapar ve otururken bile rahat edemezsiniz. Böylesine fiziksel sorunları olan bir oyuncunun tercih edilme nedeni nedir bilemiyorum. Fenerbahçe adına May transferi şimdiden başarısız olacak bir deneme gibi gözüküyor. Boyuyla da orayı kapatacak bir oyuncu değil. Yine de bekleyip görmekte fayda var. Yeni bir sayfa olmasını ümit ediyoruz.

1 yorum:

ML Bilgisayar dedi ki...

vidmar'ın getirdiği sertliği getirmesi olası bile değil. hücumda özellikle de sırtı dönük 1e 1'lerde etkilidir ama sakatlıklar çok şey götürdü bu adamdan. bitik resmen eleman. başarısız bir deneme olacağı kesin. bakalım yerine kim gelecek...

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...