Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

6 Kasım 2010 Cumartesi

Saso Ozbolt: Yaşananlar Umarım Ders Olmuştur!

Union Olimpija'da Panathiniakos galibiyetiyle beraber Euroleague sezonuna  3-0'lık seriyle girilmesi sunucunda kahramanlık hikayeleri konuşulmaya başlandı ve doğaldır ki bu haftanın kahramanı Mike Batiste'nin insanlık dışı hareketine maruz kalan Saso Ozbolt. Dudağından, kafasından ve göz çevresinden kanlar akarken galibiyet için savaşan Ozbolt'a Yunanistan'dan ve Slovenya'dan herkes ulaşmaya çalışıyor. Ozbolt da bu çağrılara kulak vermiş ve sonunda Yunan basını ile röportaj yapmış:

-Saso öncelikle tebrik ediyorum, tam kapasite ile dolu Stozice Arena'da muhteşem taraftarınızla bir zafer aldınız, taraftarınızın bu coşkusu sizi nasıl etkiledi?
 -Elbette taraftarın coşkusu bizim için ekstra motivasyon oldu. 13.000 kişi önünde ve onların mükemmel desteğiyle oynamak bizim için bir fırsat ve biz de onları hayal kırıklığına uğratmamak için mücadele veriyoruz.

-Konuyu maçta yaşanan olaya getirmek istiyorum. Mike Batiste yaklaşık 8 yıldır Panathinaikos'ta ve bu tarz olaylara karıştığını pek görmedik, gerçekten ne oldu? Hepimizin onun kasıtlı bir şekilde senin başına bastığını gördük, onu bu hareketlere yöneltecek ne yaptın?
-Lütfen, ben ona ne yaptığımı bilmiyorum ama onun yaptığının aptalca olduğunu söyleyebilirim. Birçok arkadaşım şikayetçi olmam gerektiğini söyledi, şu anda beklemedeyim, gerçekten neler olacağını merak ediyoruz, çünkü ben böyle tepki vermesine sebep olacak birşey yapmadım.

-Mike ile konuştuğumda senden tekrar özür dilediğini iletmemi söyledi, üzgün olduğunu, maçtan sonra kendisi de yaptığı bu harekete inanamadığına ve samimi olarak çok büyük bir içtenlikle pişman olduğunu söyledi, Batiste seni aradı mı? Bir özür kabul eder misin?
-Bugün sabahtan beri Sloven ve Yunan gazeteciler beni aradılar her dakika benimle konuşmak istediklerini söylediler. Bildiğiniz gibi konu ile ilgili hiçbir açıklama yapmadım ve sessiz kalmak istedim ama o kadar büyük bir baskı oluştu ki üzerimde artık dayanamadım çünkü konuyu kapatmak istiyorum. Mike iyi bir adam, Euroleague'in en iyi oyuncularından biri. Ben onu affedebilirim!

-Saso, senin bir kızın ve 7 aylık bir oğlun var, dün yaşananlar hakkında bir sporcu ve bir baba olarak ne söylemek istersin Batiste'ye?
-Neyse ki çok ciddi bir şey yok. Bazı kötü yaralar var onlara da dikiş atıldı ama daha da kötüsü olabilirdi, umarım bunlar ona bir ders olur.

-Atina'daki rövanş maçında yaşananlar gerçekten unutulmuş olabilecek mi?
-Kesinlike. Benim için geçmiş geçmişte kaldı. 

- Olimpija ile Euroleague'de dördüncü grupta zirvedesiniz ve bunu kimse beklemiyordu, bu işin sırrı ne?
Bu sezon yeni salonumuza kavuştuk ve bu salonda taraftarımızın yarattığı atmosfer bize ilham veriyor, bu şekilde özellikle içerdeki maçlarımızda rakiplerimize iyi baskı yapıtğımızı söyleyebilirim.

Bu röportaj hazırlanıp yayına verildikten bir süre sonra, Mike Batiste Ozbolt'u aradı, ikili uzun bir süre konuştular ve Sloven oyuncu Batiste'nin özürünü kabul etti.

5 yorum:

Unknown dedi ki...

Resmen olayın daha fazla büyümemesi,ceza almaması için ellerinden geleni yapıyorlar.1 sene ceza alması lazım bu hayvanın..

Erman Tüneri dedi ki...

Yunanlıların her zaman yaptıgı seyler bunlar tekme tokat kavgadan bile 2 maç ceza aldılar bundan nasıl kurtulacaklar bakalım Ergünün dedigi gibi en az 1 yıl bekliyorum bende hatta dava açsa hapse girme durumuda sözkonusu olabilir.Çıkacak ceza ise 3-5 maç sonra gel geri oyna

ersien dedi ki...

Bu ne genişliktir Ozbolt!? Ben burda izlerken gerildim, kafana bilerek basan, tekme atan oyuncuya karşı bu ne rahatlık!

Bu yapılan insanlık dışı hareketin cezası ağır olmalı. Özür diledi, konu kapandı diye birşey söz konusu olamaz. O hareket sonucunda beyninde geri dönüşü olmayan kalıcı bir hasar da olabilirdi.

Batiste'i oyundan atmayan hakeme ceza verilmeli, Batiste Euroleague'den men edilmeli.

Bu rakibe yumruk atmak gibi birşey değil çok daha ağır ve adi bir hareket ve cezası çok ağır olmalı.

bahadır dedi ki...

pepe(real madrid) nasıl bir ceza verildiyse aynısı verilmesi lazım hatta daha fazlası ama 3 maçtan fazla vericeğini zannetmiyorum.

oscar dedi ki...

bence de saldırı davası açması lazım çünkü sporla alakalı bi şey değil.

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...