Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

4 Kasım 2010 Perşembe

PE Valencia: 82 - CSKA Moskova: 57 (CSKA'nın Çilesi Bitmiyor)

CSKA Moskova'da kara bulutlar bir türlü dağılmıyor. Siskauskas , Viktor Khryapa ve Sasha Kaun'u sakatlıklara kurban veren Rus takımı Euroleague'de her hafta bir sürprize imzasını tersten atarken üç maç sonunda da 3 yenilgiyle grubun dibinde hazine arıyor. Bu haftaki sürpriz Valencia'dan: 82-57.
Valencia da maça aslında çok rahat çıkmadı. Sabah girdiğim posttan da hatırlanacağı gibi coach Manolo Hussein'in yerine adaylar bile düşünülüyordu ama bu akşamki galibiyet en azından bir süreliğine nefes aldırdı. Valencia oyunun her alanında maçın başından sonuna rakibi tam anlamıyla sürklase etti. Özellikle 1. çeyrekte (30-18) ve 3. çeyrekte (23-10) resmen diz çöken Moskova'da 23.5 iki sayılık yüzdesi Viktor Khryapa ve Sasha Kaun'un eksikliğinde ne hallere düştüklerini gösteriyor. 17'de 13 üçlük atarak yüzde 76.4 ortalama tutturan Valencia çizgi dışından 39 sayı üreterek CSKA'nın çilesine çile kattı, bu özgüven sonucunda son çeyreğin sonlarına doğru Robertas Javtokas da bir üçlük gönderip coach Dusko Vujosevic'i benchte derin düşüncelere sevk etti. Maçı yayınlayan televizyon ekibi Javtokas'ın üçlüğünden sonraki CSKA coachunun boş bakışlarını uzun süre ekranda gösterdi.
Valencia'da Omar Cook 14 sayı, 4 asist, 3 top çalma, 4 top kaybı, Victor Claver 11 sayı, 3 ribuand, 3 asist, 0 top kaybı, Dusko Savanovic 10 sayı, 1 ribaund, 2 asist, Robertas Javtokas 15 sayı, 7 ribuand, Florent Pietrus 7 sayı 10 ribuand ile oynayıp galibiyette önemli katkı sağlarlarken, CSKA Moskova'da direnmeye çalışan tek oyuncu Trajan Langdon 16 sayı, 5 ribuand, 1 asist ve 3 top kaybı ile oyndı.
Bir dönem Avrupa'nın zirvesinde mutlak hakimiyet kurup NBA takımlarını karşı koyabilen CSKA Moskova'nın ne zaman toparlanacağını gerçekten merak ediyorum. Haftaya evlerinde peri masalı yaşayan Union Olimpija'yı konuk edecekler. Valencia da rahat bir nefes alsa da bu nefesin onları üst turlara taşımaya yetmeyeceği ortada, bekleyip görmek lazım.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Bu kadarı da süpriz olmuş. CSKA'da antrenörün oyun yapısı ile oyuncu yapısı arasında doku uyuşmazlığı var gibi bir algılama söz konusu.

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...