Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

5 Kasım 2010 Cuma

Partizan MT:S: 54 - Maccabi Electra: 67 (Galibiyetin Anahtarı Savunma)

Çocukluk yıllarımdan itibaren Maccabi’ye özel ilgi duyan bir basketbolsever olarak bu kulübü görmek istediğim yer her zaman için final four olmuştur. Adını tarihte Yunanlara karşı isyan eden atalarından alan kulüp bu sezon özlemini duyduğu noktalara dönmek için David Blatt yönetiminde yeniden yapılanmaya gitmiş olsa da halen büyük bir kesim Maccabi’nin gelebileceği yerden ciddi anlamda şüpheli.

Premier Lig’e iyi bir başlangıç yapan Tel-Aviv ekibi oynadığı 3 maçı da kazanarak Bnei Hasharon ile zirvedeki yerini almış durumda.

Eurolig’e Caja Laboral mağlubiyetiyle başlayıp, ardından Zalgiris’i 86-70 yenmeyi başaran İsraillilerin karşısında bu gece Eurolig’deki tek galibiyetini Khimki karşısında alan Partizan vardı. Kimi kaynaklarda haftanın maçı olarak gösterilen bu karşılaşmanın beklentilerin oldukça uzağında kaldığını söylemeliyim.

Geçtiğimiz yıl Belgrad’da oynadığı iki maçı da kaybeden Maccabi bu sefer kolay bir galibiyet alarak hesabı şimdilik kapattı. Eliyahu’nun sayılarıyla maça oldukça hızlı başlayan deplasman takımı ilk çeyrekte 23 sayı bularak maçın gidişatını erkenden belirledi.

İkinci çeyrekte Partizan’ın savunmayı bir kademe yukarıya taşıdığını gördük; öyle ki ilk 10 dakika 23 sayı bulan Maccabi, bu çeyrekde yalnızca 10 sayı atabildi ve ilk yarı 22-31 sona erdi. Maçın genelinde başarılı savunmasını sürdüren Maccabi için hücumda problem yaşanılan tek çeyrek bu oldu. Pargo ve Eliyahu ikilisine cevap vermekte zorlanan Sırp takımı Oliver Lafayette’nin 11 sayı ile oynadığı maçta kontrolü bir türlü eline geçiremedi. Hem Gist hem Katic yalnızca 9 sayı üretebildiler.

Dış atışlarda %25,6’lık bir performans çizen Partizan ekibine %41.1’lik yüzdesiyle karşılık veren Maccabi üçüncü çeyrekte hücumunu toparladı ve Pnini - Blu ikilisinin kritik üçlükleriyle son 10 dakikaya skor avantajıyla girdi.

4.çeyrek farkı korumak isteyen Maccabi ve maça tekrar ortak olmaya çalışan Partizan arasında oynandı. Dün akşam Belgrad deplasmanında galibiyetin anahtarı tam anlamıyla savunmaydı. Maccabi’nin 11 kez top çalmayı başardığı karşılaşmada Schortsanitis’in 6 sayı, 8 ribaund’luk performansı da oldukça önemliydi. Aynı zamanda gecenin en harika bloğuna imza atan Yunan oyuncu çizgiden 4/4’lük bir başarı sağladı.

Partizan’ın tüm çabalarına karşılık veren Maccabi maçı 54-67 kazanmasını bildi ve grupta oldukça önemli bir galibiyet aldı.

En başında söylediğim gibi İsrail tarafının bu maça bakışı daha çok rövanş niteliğinde olsa da maç sonunda Doron Perkins buna zıt bir açıklama yaparak henüz yeni bir takım olduklarını ve bu galibiyetin rövanş değil, grubu zirvede tamamlamak için önemli bir zafer niteliği taşıdığını vurguladı.

Partizan deplasmanını başarıyla geçen Maccabi, Khimki karşısında gruptaki konumunu belirleyecek maçlardan birini oynayacak. Gruptaki ikinci galibiyetini Polonya'da arayacak olan Partizan ise Eurolig'de 0-3 ile devam eden Asseco Prokom'un konuğu...

1 yorum:

oscar dedi ki...

david blatt'ın kariyerini kurtarmak için son şansı. savunma yapmayı hatırlatması şaşırtıcı.

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...