Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

6 Kasım 2010 Cumartesi

Oberto'dan Basketbola Veda

Bir kaç gün önce bir haber geçti: "Fabricio Oberto kalbindeki ritm bozukluğu dolayısıyla aktif basketbolculuk kariyerine son verdi." Peki neydi benim ilgimi çeken?

Efes Pilsen pivot bölgesi için sezon başında biraz da geleceğe yatırım olarak Miroslav Raduljica'ıy transfer etmişti ve onu yedekleyici olarak da Türk pasaportuna sahip Erwin Dudley'i kadroya eklemişti. Basketbolu seven ve iyi takip eden kesim Dudley'in asla bu seviyelerde bir oyuncu olmadığını hatta tam bir pivot bile olmadığını çok iyi biliyordu ama yönetim bu şekilde sezona girmeye kararlıydı. Raduljica'nın sakatlığından sonra da takke düştü kel gözüktü tam anlamıyla. Euroleague'in ilk haftasında binbir sorunla ve zayıf kadrosu ile mücadele veren Union Olimpija'ya karşı rahat bir galibiyet bekleniyordu ki uzatmaya giden maçta komik hatalar sonrası gelen şok bir mağlubiyet ve Efes pota altının evlere şenlik hali... Acil transfer gerekliliğini fark eden yönetim  boşta olan iki isme yönelmişti ve işte o isimlerden biri Fabricio Oberto diğeri de bilindiği gibi takıma katılan Nikola Vujcic'ti.

Oberto için geçen haberlerden sonra birkaç yerde yorumlar okudum. Yok işte buraya gelseydi bu sakatlığın kimse farkına varmazdı, Allah muhafaza sahada birşey olurdu da bütün herkese rezil olduğumuzla kalırız vs... Şimdi şöyle bir hatırlatma yapmak istiyorum. Ülkemizde oynayan Antonio de Nigris adlı Meksika'lı bir futbolcu vardı. Türkiye'de oynadığı üç takımda da çok iyi performans sergiledikten sonra Yunanistan'ın yolunu tuttu. Bu kadar iyi oynayan bir futbolcunun Yunanistan'a gitmesine ülkemiz kulüpleri nasıl izin verdi? O dönemki mevcut kulübü ve diğer kulüpler bu oyuncuyu kadrolarında görmek istiyordu ama sebebini pek kimse duymadı. Bu futbolcuya Türkiye Futbol Federasyonu lisans yenilemesi için izin vermedi! Nedeni neydi peki? Lisans yenilemek için gerekli olan sağlık raporu sonucunda kalbinde sorun olduğu ve futbol oynamasının tehlikeli olduğu! Federasyon izin vermeyince istedikleri halde kimse sözleşme imzalayamadı ve adam Yunanistan'ın yolunu tuttu. Sonrası ise malum, dünyada genel kanı olarak Türkiye'den daha modern sayılan Yunanistan'da doktorlar ve Yunan federasyonu sakıncalı bir durum görmemiş, futbolcunun oynamasına müsade etmişti. Ve yürek burkan acı son... Maskeli Meksikalı Yunanistan'dayken kalp krizinden hayatını kaybetti.

Tabi ki modernleşme yolunda ülke olarak çok büyük eksiklerimiz var. Bu ülkede yaşanan bazı olaylardan herkes üzüntü duyuyor. Refah seviyemizde, adalet seviyemizde, yönetim seviyemizde aksaklıklar var, bu ülkede haketmeyen kişiler hak etmedikleri yerde olabilir ama yine de burada güzel şeyler de oluyor ve ben inanıyorum ki Fabricio Oberto'yu Efes Pilsen transfer etseydi bu hastalığı yine ortaya çıkardı. Efes Pilsen'in bağlı bulunduğu Anadolu Holding'in Gebze'de kurduğu Anadolu Sağlık Merkezi diye bir yer var ki Allah kimseyi muhtaç etmesin ama gidip görülesi bir sağlık merkezi. Bir yakınım da kalbiyle ilgili bir sorun yaşadığından dolayı biraz bilgim oldu,. Dünya çapında hekimlerle çalışıyorlar ve dünya kalibresi çok modern bir hastane. İşte bu hastanenin varlığı sebebiyle Efes Pilsen Spor Kulübü'nde çalışan kişilerin işlerini şansa bırakmadıklarını düşünüyorum veya düşünmek istiyorum.

Keşke ne De Nigris hayatını kaybetseydi, ne de Oberto bi sorun yaşamasaydı da, biz de böyle bir konuyu düşünmeseydik ama hayatın içinde herşey var. Geçmiş olsun diyelim Oberto'ya.

Bu arada da Portland Trail Blazers uzunlar için ne talihsiz takımmış, kim gittiyse belini doğrultamadı. Heralde bundan sonra coachlar uzunları Portland'a göndermekle tehdit edicek.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...