Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

21 Kasım 2010 Pazar

NBA'deki Türklerin Performansı #2

Hidayet Türkoğlu; için hoş sözler söylemek çok zor. Yine de tahminimiz bu yönde olmuştu zaten. All-Star hafta sonuna kadar giderek toparlaması. Şu an Toronto'da gösterdiği performansından daha iyi durumda, Orlando'ya göre kötü. Şu an takıma yön veren değil takımı o gece nasılsa o da öyle. Alvin Gentry'nin onun daha verimli olması için değiştirdiği planlar bazı geceler Hidayet için olumlu olsa da, Chris Bosh gibi dominant performans vermeye müsait oyuncular tarafından ezildiğini gördük. Zaten, fizikli ve hızlı Odom, Randolph gibi uzunlara karşı faul problemi yaşıyordu. Kenardan gelmesi onun adına çok daha iyi bir gelişme. En azından Nash yokken hücumlara yön veren oyuncu o olacak. Ancak, şu ana kadar bu yönü verecek bir performansı yok oyuncumuzun. Hidayet performansını incelediğimiz dönemde, ilk 5 başladığı maçlarda 26.7 dakika süre alıp %42.2 isabet oranıyla 9.6 sayı atarken 2.2 asist yapıp 3.7 ribaunt aldı. Kenardan geldiği maçlarda ise 27.8 dakika süre alıp %39.5 isabet oranıyla 8.8 sayı atarken 3.4 asist yapıp 4.6 ribaunt ortalamaları tutturdu.

Ersan İlyasova; kendini yeniden ispat etmek zorunda kalıyor şu ana kadar. Süre aldığı gecelerde oldukça iyi rakamlar ortaya çıkardığını gördük. Ancak, çoğu zaman potaya bakmakta zorlanıyor. Ribaunt mücadelelerinde, perdelemelerde ve pas verirken görüyoruz. Potaya bakabildiği gecelerde oyununu daha fazla gösterişli hale getirebiliyor. New York ve Atlanta'ya karşı oynanan back to back maçlarda, takımı için kenardan gelerek x-faktör oldu. Buna rağmen 3 gün sonra oynanan Golden State maçında faul problemi olmamasına rağmen çok az süre aldı. Scott Skiles'ın takımla ilgili oturmuş bir rotasyon planı yok ve bu Ersan'a moral olarak çok fazla zarar veriyor. Ersan, bu 20 günlük bölümde oynadığı 9 maçta %40'la 7.6 sayı atarken 4.8 ribaunt istatistiklerini tutturdu.

Semih Erden; beklenti/başarı grafiği mükemmele yakın. Biz Türkiye'de bu oyuncuyu yeterince tanımıyorduk galiba diye düşünmeye başlıyoruz. Miami'ye karşı oynanan ve kazanılan maçta aldığı 8 dakika boyunca sahada çok iyi savunma yaptığını gördük. O gece Lawrence Frank sisteminde Semih bile akıllı savunma yapabiliyor diye düşünmüştüm. Ancak, çeşitli köşe yazarları ve yorumcularda onun sahada ne kadar akıllı ve zeki hareket ettiğinden falan bahsettiler. Türkiye'de kimileri ötelese de, önemsenecek otoritelerin onun potansiyelinden hayıflanarak bahsettiklerine şahit oluyorduk çoğu zaman. Semih'te gördükleri potansiyelin şu ana kadar Boston'da ortaya çıktığını görüyoruz. Doc Rivers giderek Semih'e daha fazla şans veriyor, güveniyor. Zamanla benchten gelen çok önemli bir parça olacağını göreceğiz. Yine de ne oldum ben diyecek kadar bile ilerlemedi. Önünde gideceği çok yol var ve Kendrick Perkins dönene kadar Doc Rivers'ın ondan vazgeçememesi lazım. Zor ama imkansız değil. Semih Erden, 20 günlük süreçte 11.9 dakikada %50 isabet oranıyla 3.7 sayı 2.1 ribaunt ortalamaları tutturdu.

Ömer Aşık; tıpkı Semih Erden gibi realist beklentiler ışığında oldukça başarılı. Kim ondan bir anda çıkıp 30-35 dakika civarı süre alıp, Dwight Howardvari double-doublelar yapacağını zannediyordu ki? Beklentiler, çıkıp 10 dakikadan fazla süre alması, ribaunt toplaması ve savunmayı sertleştirmesiydi. Aynen bunları yaptı Ömer. Sevindirici Portland performansından sonra (26 dakikada 6 sayı 7 ribaunt), o gece aldığı süreyi alamasa da hep 10-18 dakika arası süreler aldı. 3-5 arası ribaunt alıp, pota altında geleni smaçladı. Chicago koçu Tom Thibodeau için için henüz yapım aşamasında ve başarılı olma olasılığı yüksek bir proje olarak tanıtılıyor Ömer artık. Ayrıca, Ömer Aşık performansını izlediğimiz bu zaman dilimi içerisinde 14.6 dakika süre alıp 4 sayı 3.9 ribaunt'la oynarken saha içi isabet oranı %62.5 serbest atışlarda %55.6'yla oynadı.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...