Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

2 Kasım 2010 Salı

NBA'deki Türkler'in Performansı (1. Hafta)

Ersan İlyasova; Ersan için ilk 3 maç beklentilerimizi aşağı çekmemize neden olacak gibi görünebilir. Corey Maggette ve özellikle Drew Gooden'ın rotasyona girmesi Ersan'ın rotasyonda kapladığı alanın daralmasına yol açtı. Hepimiz bu 2 oyuncuyu biliyoruz, öte yandan Ersan'ın azmini biliyoruz. New Orleans'a karşı 16 dakika süre alan Ersan, 1/5'le 4 sayı, 2 ribaunt istatistikleri tutturdu. Sonraki iki maçta, Minnesota'ya karşı 8, Charlotte'a karşı 1 dakika süre aldı. Çok fazla yorum yapılabilecek bir durum yok ama Minnesota maçında aldığı 8 dakikayı pek iyi kullandığını söylememiz maalesef mümkün değil. Herşeye rağmen enseyi karartmamak lazım.

Ömer Aşık; Ömer için ne kadar muhteşem bir hafta ! Sabah istatistik kağıdına baktığınız zaman gördüğünüz rakamlar "aman canım" dedirtebilir belki. Realist olanlar, özellikle bu sabah "yürü be koçum" demiştir eminim. Oklahoma City'e karşı 3 dakika süre alan Ömer, takımının 20 sayılara kadar çıkan Detroit maçında, Chicago'nun geri dönüşüne savunmada yaptığı katkı yadsınamaz. 15 dakikada 4 faul alması biraz üzücü ama 2 sayı 5 ribaundu ve savunmadaki hareketliliği sevindiriciydi. Bu sabaha karşı United Center'da Portland'a karşı 26 dakika süre alıp 6 sayı 7 ribaunt istatistikleri çok iyi. Yine de, 6 faulle oyun dışı kalması moral bozucu. Tom Thibodeau ona doğruyu gösterecektir ve zamanla faul probleminin düzeleceğini ümit ediyoruz. Ömer'in serbest atışları kadar önemli bir problem bu. Noah'la yanyana oynama meselesine gelirsek, pota altında gerçekten göz korkutucu oluyorlar. Chicagolular Ömer Aşık'a sürpriz gözüyle bakıyorlar, daha çok şaşıracaklar. İki oyuncunun da hızlı olması Chicago için büyük şans. 3 blok kanıtımız. Thibodeau savunma konusunda gerçekten aşmış bir deha. Söylediği anda inanmaları laımdı bu Noah-Ömer ikilisine. Neyse, maşallah diyelim.

Mehmet Okur sakatlığı dolayısıyla uzun süre oynayamayacak. O yüzden burada bir kez not düşüp, diğer yazılarda tek tek bu notu paylaşmanın bir anlamı yok. Ancak, bilmeyenler için şunu da ekleyelim, Memo normalden daha hızlı bir şekilde sakatlıktan dönüyor.

Semih Erden için şu ana kadar süre alamadı. Boston'dan haber kolluyoruz, geldiği anda düşeriz.

Hidayet Türkoğlu; Hidayet için ilk üç maçtan çıkaracağımız sonuç, Eminem'in Recovery albümünde sık sık Encore ve Relapse albümlerinde kötü olduğunu kabul etmesi ve o albümlerin rehabilitasyon döneminde yazıldığını söyleyerek kendi özeleştirisini korkmadan yapmasına benziyor. Hidayet aşırı bunaltıcı Toronto havasından, Arizona güneşine geçti ve güneş giren eve artık doktorun girmesine gerek kalmayacak. Hedo bu hafta aslında sıkıntılı ve pek iç açıcı başlamadı ama biz biliyoruz ki Hidayet sezon ortasına kadar giderek toparlayacak ve All-Star hafta sonundan itibaren Orlando'da seyrettiğimiz performansları bize izletecek. Bu hafta gösterdiği performansa bakacak olursak, sezona yolda başlayan Phoenix'in Portland mağlubiyeti kabul edilebilirdi. Hedo da özellikle şut ritmini bulamadığı maçta iki üçlük isabetiyle 6 sayı buldu ancak 2/7 sahaiçi isabet oranı pek istenilen olmasa da piştide çok geçen bir söz var; "İlk elin günahı olmaz". Phoenix'in Utah'ı deplasmanda yendiği maçta ise Hidayet, takım oyunu sayesinde yine ceza şutlarından 3 üçlük isabeti buldu, 2 kere serbest atış çizgisine gitti ve 13 sayı çıkardı. Lakers karşısında ise ilk isabetini 27. dakika geçerken bulan Hedo, 9 sayı bulduğu maçta 6 ribaunt 3 asistle oynadı. Alvin Gentry Hidayet'e istediği süreleri ve oyun içi sorumluluğu verecek ama bu hafta itibariyle tekrar söylüyorum rehabilitasyonda. Yoksa herkes ondan 2.9 asist 1.7 top kaybı oranını beklemiyor.

2 yorum:

Özcan Yüksel dedi ki...

Mehmeti geçen maç öncesi formayla ısınırken gösterdiler şut çalışıyordu daha sonra tabi takım elbiseyle oturdu ancak onu o şekilde görmek bile sevindiriciydi gerçekten

Trapped Scorpion dedi ki...

Hidayet için fazlasıyla iyimser bir tablo çizilmiş. ben bu senenin de geçen senekinden farklı olmayacağını düşünüyorum. özellikle taraftarların haber yorumlarındaki tepkileri çok olumsuz. tabii ki yanılmamı isterim.

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...