Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

6 Kasım 2010 Cumartesi

Euroleague'de 3.Haftanın MVP'si Dimitris Diamantidis

Euroleague'de 3.haftanın MVP'si, Olimpija deplasmanında kariyerinin en üst düzey performanslarından birini ortaya koyan Diamantidis oldu. Mücadeleyi 20 sayı, 5 asist, 7 ribaund'la tamamlayan Yunan oyuncu, tam 127 kez sahne aldığı Avrupa arenasında en iyi üçüncü ortalamasını yaptı. Avrupa basketbolunun gördüğü en iyi point guard ve savunmacılardan birisi olan Diamantidis daha önce 5 kez Euroleague'de yılın en iyi savunmacısı seçilmişti.

Yeşil beyazlı ekibin kaptanı haftanın en skorer isimlerinden olurken, ikinci kez kazandığı bu onuru takımının galibiyetiyle pekiştiremedi ve Panathinaikos, Slovenya'dan eli boş döndü. Uzatmalara giden mücadelede Yunan ekibi Union Olimpija'ya 85-84 kaybederek gruptaki ilk mağlubiyetini aldı.

Ufak bir not: Diamantidis, 2007-2008 sezonunda Montepaschi Siena karşısında gösterdiği performansla haftanın MVP'si seçilirken Panathinaikos bu maçı da kaybetmişti. Diamantidis 2004 senesinden beri Euroleague'de forma giyiyor ve bu sezon aynı zamanda en iyi savunmacı ödülünün verilmeye başladığı sezon. Anlayacağınız Panathinaikos kaptanı bu ünvanı tam 5 kez üst üste kazanmayı başardı. 2009-2010 sezonunda bu zinciri kıran isim CSKA'dan Viktor Khryapa'daydı.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...