Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

10 Kasım 2010 Çarşamba

Ettore Messina Röportajı (Marca)

Ettore Messina bu hafta Marca ile kısa bir söyleşi gerçekleştirdi. Açıkçası söyleşiyi bu kadar değerli kılan Messina'nın basketboldan çok eğitime vurgu yapmış olmasıydı. Bu hafta CSKA ile nasıl takım olunduğunu görmüştük; Messina ile nasıl basketbol adamı olunduğunu görelim. Söyleşiyi özetlemek, ufak alıntılara gitmek istedim fakat bu cümleleri kenara atmamak gerektiğini düşündüğümden sizlerle direk paylaşmakta fayda görüyorum.

"Okumayı seviyorum, sürekli seyahat ettiğimizden okumak için fazlasıyla zamanım oluyor. Çocuklar bir dergi ya da gazeteyi okuyamadıklarında onlar için endişe duyuyorum çünkü spor olsun ya da olmasın herhangi bir aktiviteyi hayata geçirmek öncelikle zihinde başlar, eğer sahip olunan akıl okumak için kullanılmıyorsa bu kendinizi ifade etme şeklinizi ve analiz kabiliyetinizi zorlaştırır."

Real Madrid'in genç bir ekip olduğunu, gün içerisinde ellerinden geldiğince çalıştıklarını ifade eden Messina, her geçen gün daha iyiye gittiklerini ve sezon içerisinde kendilerine avantaj sağlayacak galibiyetler kazanmayı başardıklarını söyledi. Her cümlesinde özellikle gençlere değinen İtalyan spor adamı, gençlere gereken fırsatları vermenin önemini belirtti.

Söyleşide okumanın önemine tekrar tekrar vurgu yapan Messina, bu alışkanlığın özellikle genç takımlarda oldukça yararlı olduğunu, çünkü bu gençlerin basketbolcudan önce mantık sahibi, eğitimli birer insan olmaları gerektiğini ekledi.

Suarez'in takıma adapte olmasından mutluluk duyduğunu ve Sergio'nun hazır olmasıyla birlikte Real Madrid'in önemli anlarda iyi işler başaracağını belirten Messina, "Carlos çok çaba gösteriyor; ligi iyi bilen bir oyuncu olması işleri daha da kolaştırdı. Sergio'nun yeteneği ve sahip olduğu vizyon Madrid'de büyük işler yapacak." dedi.

0 yorum:

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...