Sitedeki bütün yazılar tarafımızdan hazırlanmaktadır. Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın.

3 Kasım 2010 Çarşamba

Efes Pilsen'in Sevdiği Rakip: Milano


Öncelikle Milano'nun koçu Piero Bucchi'nin takımının resmi sitesine yaptığı açıklamayla başlamak istiyorum:

''Efes Pilsen büyük bir takım ama biz de kararlı bir şekilde İstanbula gidiyoruz, takımımda sakatlık problemi var Petravicius'un durumu belli değil yine de ne olursa olsun somut olan birşey var ki kazanmak istiyoruz. Euroleague'de deplasmanda kazanmak çok önemli çünkü dengeli bir gruptayız, kolay olmayacak ama cebimizde zafer ile Milano'ya dönmek için her türlü çabayı göstermeye niyetliyiz. Evimizdeki Olimpija yenilgisi takıma büyük bir darbe oldu, konsantrasyonumuzu yüksek düzeyde tutmalıyız zaten bu şekilde Moskova'dan galibiyet ile döndük, büyük bir maça çıkacağımızı biliyoruz karşımızda dengeli bir takım var ve kolay olmayacak, Olimpija yenilgisinin zararlarını atlamak için bu maçı almalıyız.''

Aslında herşey dönüyor dolaşıyor maç sonunda gerçekten komik hatalar yaparak kaybedilen Olimpija maçına dayanıyor, gerçi o Olimpija da 2'de 2 ile başlayıp ayın MVP'sini de kendi bünyesinden çıkardı. Eğer Efes o maçı da kazanmış olsaydı ileriye daha da umutla bakmak için güzel bir gece yaşamayı bekleyecektik. Herşeye rağmen Valencia maçının 3. çeyreğinde başlayan oyun güzel sinyaller verdi ama unutulmasın o Valencia da iyi bir sezon başlangıçı yapamadı hem ACB'de hem de Avrupa'da.

Armani Jeans Milano şu ana kadar dengesiz bir takım görünümü verdi, sezon öncesi New York Knicks ile oynadıkları maçta yenilseler de iyi bir maç çıkarmışlardı, Euroleague'de ilk maçında da Cska Moskova gibi bir takımı Rusya'da yenmeleri ilk haftanın en büyük sürprizi oldu. Coach Bucchi resmi sitede sadece Petravicius'un durumundan bahsetmiş ama en önemlisi Oleksiy Pecherov'un durumu, Moskova'da inanılmaz yüzdeli oynayıp 23 sayı kaydetmişti. İtalya ligine de 3'te 3 galibiyet ile başlayan Milano İstanbul'a çok önemli bir maç için geldiğinin farkında.

Efes Pilsen cephesinde Nikola Vujcic'in takıma eklenmesiyle eksikliği bariz ortada olan bir parça tamamlandı. Miroslav Raduljica sakat olmasaydı da Erwin Dudley'in Euroleague'de pivot pozisyonunu yedekleyebilecek olmasını düşünmek büyük iyimserlik olurdu. Geçen haftaki galibiyet ve sonucunda gelen Bootsy'nin MVP ödülü takımın performans eğrisini yukarı doğru çıkardığını gösteriyor. İçerden oyunu okuyabilen bir uzunun oyuna nasıl bir boyut kattığı hemen kendini gösteriyor. Petravicius ve Pecherov eğer oynamazlarsa uzun oyuncu rotasyonunda çok büyük sıkıntıya düşücektir Milano, Efes'te ise bu bölgedeki son transferden sonra kriz çözülmüşe benziyor ve bu maç özelinde Nikola Vujcic takviyeli Efes uzunları çok ağır basıyor. Jonas Maciulis Milano'da sakatlıklar sonrası en önemli oyuncu olarak duruyor, onun savunması çok önemli ki karşısına Thornton'un dikilebileceğini düşünmek herkesin içini rahatlatıyor ve bu bölgede ibreyi Efes'e doğru kaydırıyor. Efes Pilsen'in kanayan yarası Rakocevic ve karşısında büyük ihtimalle ağır işçi David Hawkins, bu pozisyonda yorumda bulunmak, bir tek kelime söylemek zor. İgor iki ucu keskin bıçak olan bir oyuncu, bu sene geçen seneye göre daha iyi oynuyor ama yine de ne yapacağını kimse kestiremez, ritmini bulursa zaten Efes Pilsen başka bir noktaya gelecek ama biz de o ritmini bulacak diye her maç kendimizi heder ediyoruz. Guardlar konusunda birşey söylemek çok ayıp olur, Dünya Şampiyonası'ndan beri her maça yumruğunu vuran, Valencia maçında sıfır top kaybıyla oynayan Kerem Tunçeri şu anda her Efes Pilsenli'nin en güvendiği oyuncu.

Keskin şutör Marco Mordente,atletik Ibrahim Jaaber,Mason Rocca ve son maçlarda formda olan Stefano Macinelli Milano'nun diğer önemli oyuncuları. Efes'te ise Bostjan Nachbar,Lawrence Roberts,Sinan Güler ve Kerem Gönlüm katkı yapması beklenen diğer oyuncular.

Efes Pilsen Armani Jeans Milano ile daha önce 6 kez Eurleague birinci turunda karşılaşmış ve bu 6 maçın hepsini kazanmış olması güzel bir istatistik, zaten Milano takımı Efesliler'in hatıralarında hep güzel bir yere sahiptir.

Toparlamak gerekirse Efes Pilsen'in kazanacağını düşünmekle birlikte kadro olarak da Milano'ya karşı ağır bastığını düşünüyorum. ama her iki takım için de kritik bir maç olduğu unutulmamalı ve özellikle 3. çeyrek Valencia maçındaki gibi belirleyici bir çeyrek olacaktır. Milano'da sakatlıkların durumu Efes'e karşı dirençlerinin durumunu belirleyecek, eğer oynarlarsa daha çok direnebilecekler fakat oynamazlarsa da çok çabuk havlu atabilirler.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Efes Pilsen'in bu maçı zorlanmadan kazanacaktır, aksi süpriz olur.

 
Maliano - Kaynak göstermeden çalan çırpan Schortsanitis'in altında kalsın...